A Szent György Kör megalakulása
2013. 11. 29. 19:00

A Szent György Kör (megalakulása és első) előadása: Komárom-Esztergom megyei szakrális kisemlék gyűjtés eddigi eredményei és további céljai. Előadó: Pál Gabriella, a Tatabányai Múzeum igazgatónője. Időpont: november 29. péntek 19 óra.


A Szent György Kör elsősorban azért jönne létre, hogy Esztergom városának legyen egy olyan, intézményektől független, önkénteseket összefogó társulata, akik segítséget tudnának nyújtani a város kulturális eseményein, illetve segítenék a nehéz anyagi helyzetbe került múzeumok munkáját. Ezen túl a klub önkénteseket és támogatókat toborozna a város elhanyagolt műemlékeinek rendben tartására és állaguk megóvására, mely minden esztergomi érdeke.
A klub mindezektől függetlenül szeretne tartalmas délutáni elfoglaltságot nyújtani a fiatalok és idősebbek számára is. Így a klub minden hónap utolsó péntekén, beszélgetésekkel, aktualitásokkal, előadásokkal, teával és kávéval vár minden érdeklődőt. A beszélgetések és előadások tematikáját elsősorban Esztergom és környéke aktuális kulturális, művészeti eseményei határoznák meg, de helyet kapnának általános kultúrtörténeti és művészettörténeti témakörök is. Természetesen teret adnánk, hogy – akár a városhoz kötődő történelmi események évfordulója kapcsán - a klubtagok is előadásokat tarthassanak.
E tevékenységeken keresztül valósulna meg a klub alapvető célkitűzése, amely a hajdan volt George-kör mintájára egyfajta kultúraorientált, korunk konzum társadal¬mánál magasabb életminő¬ség iránti igényben foglalható össze.


Helyszín: Szentgyörgymezői Olvasókör. Időpont: minden hónap utolsó péntekje.


A Kör ötletgazdája, megalakulás utáni tartalmi gondozója Vereckei András egyetemi hallgató.