Vitéz vereség és győzelem Zágrábban
Sport
2013. nov. 25.

<p style="text-align: justify;">Nemrégiben az Esztergomi Vitézek Zágrábban jártak, ahol a Mladost Zágrebbel csaptak össze.</p>

Szakadó eső és sáros mély talaj fogadta a csapatokat. Kiegyenlített játék után a 20. percben egy veszélytelen hazai támadás még is célt eredményezett a hazaiaknak: úgy tűnt, hogy az előre rúgott labdát megtudjuk fogni, de a mély talajon Collet elcsúszott, így a vendéglátók 11. számú játékosa akadálytalanul tudta értékesíteni az ajándékba kapott helyzetet. A Vitézek maradtak támadásban, és a hazaiak többszöri szabálytalansága után a 36. percben értékesített büntetővel szépítettek.

 

A második félidő Vitézi támadásokkal indult, de a játékvezető több téves ítélettel megakadályozta a vendégek felzárkózását, sőt előbb egy jogtalan büntetővel, majd a 30. percben lesről elengedett hazai támadással 17-3-as vezetéshez juttatta a Zágrábiakat. A további esztergomi rohamok a 39. percben elért céllal állították be a 17- 8-as hazai győzelmet.

 

Azt azért meg kell említeni, hogy ilyen szinten így nemzetközi mérkőzést rendezni nem szokás, hiszen a mérkőzés játékvezetője mellett a mérkőzés ellenőre is hazai pályán tevékenykedett (Mindketten Horvát nemzetiségűek). Győzelem esetén a Vitézek már a RRC döntőjébe kerültek volna, sajnos ez elmaradt. A döntőbe jutásért jövő tavasszal a Split otthonában kell megmérkőzniük.

 

Előmérkőzésen az Esztergomi lánycsapat lépett pályára a Zágrábi hölgyek ellen, és jó színvonalú mérkőzést játszva minimális vereséget szenvedtek. Hölgyek után a Vitézek kadétcsapata találkozott a Horvát kadétokkal. Szintén Sölösi által edzett fiatalok kitűnő játékkal verték 63:7re a hasonló korú zágrábi fiatalokat.

 

Ez évben még egy mérkőzés vár a Vitézekre. Szombaton 29-én Batta ellen mérkőznek a Magyar

Kupa döntőjében. Esztergomi siker esetében sorrendben 15-szoros kupagyőztest ünnepelhetünk.

 

 

Adatok

 

Mladost Zágreb-Esztergomi Vitézek RAFC 17:8 ( 7:3)

 

Zágráb 100 néző

Vezette: Propescián Alexander( Horvát)

 

Vitézek: Heckel, Varga, Huszár, Jámbor, Csákvári, Berbesi, Borzas, Koller(c), Czakó, Suiogan, Soós, Zaiba, Stamatin, Iftode, Collet.

 

Csere: Haspel, Volentér, Iván, Köbl.

 

Célok:  Berbesi 5, Collet 3.

 

Edző: Sölösi László

 

/Esztergomi Vitézek/

(forrás)