Miniszteri kitüntetést kapott a ferencesek igazgatója
Kultúra
2013. nov. 22.

<p style="text-align: justify;">A gyermeki jogok világnapján az ifjúságügyért felelős tárca szervezésében tartották az ifjúsági szakma díjátadó ünnepségét, melyen Szent Kristóf-díjjal ismerte el Balog Zoltán miniszter Tokár Jánosnak, az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium igazgatójának tevékenységét, amelyet a gyermekek és a hátrányos helyzetű fiatalok érdekében végzett.</p>

A Szent Kristóf-díj az ifjúsági szakma legrangosabb kitüntetése, melyet ifjúsági szervezetek és fiatalokkal foglalkozó szakemberek nyerhetnek el.  Az elismeréseket Lengyel Györgyi közigazgatási államtitkár, Kiss Norbert ifjúságért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár és Téglásy Kristóf ifjúságügyi főosztályvezető adták át.

 

„Akik kitüntetésben részesültek, mindannyian nagyon magas fokon művelték a nevelőmunkát, felkeresték a vidéki gazdákat, az iskolában tanuló diákokat, vagy éppen határainkon túl a magyar nyelvet és kultúrát ápolni szándékozó fiatalokat” – fogalmazott köszöntőjében a díjazottak munkásságáról Téglásy Kristóf.

 

Szent Kristóf-díjat és Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott Kallós Zoltán, Tokár János, Pleskonics András, Lendvai Zoltán, Vajda Árpád, dr. Mikula Lajos és a Teljes Élet Szociális Alapítvány.

 

/Információ és fotó: Magyar Kurír/

(forrás)