Karácsonyi élelmiszergyűjtés
Kultúra
2013. nov. 20.

<p style="text-align: justify;">A korábbi évekhez hasonlóan 2013-ban is megszervezi karácsonyi élelmiszergyűjtését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület: idén november 22-én és 23-án országszerte 137 település 256 nagyáruházában fogadja a lakosság élelmiszeradományait a szervezet. Az Élelmiszerbank célja, hogy a gyűjtés eredményeként az előző évi, nagyjából 15 ezret is meghaladja a rászoruló családok részére összeállított ajándékcsomagok száma.</p>

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület tapasztalatai szerint a karácsonyt megelőző időszakban minden évben növekszik az adományt kérők száma. A szervezet egész évben azért dolgozik, hogy a rászorulók közül minél többen jussanak élelmiszerhez, az év végi ünnepek környékén pedig a lakosság segítségét is kéri a megfelelő mennyiségű tartós élelmiszer összegyűjtéséhez. El is kél a segítség, hiszen az Eurostat friss adatai szerint hazánkban sajnos továbbra is több millió embernek nincs elég pénze arra, hogy minőségi élelmiszerekhez jusson.

 

„Tavaly a lakosság 93 tonna tartós élelmiszert ajánlott fel a gyűjtési hétvége során, így közel 15 ezer rászoruló családnak segíthettünk az összeállított csomagok átadásával. Bízunk benne, hogy idén ennél is több családot tudunk majd támogatni az ünnepek közeledtével, hiszen tapasztalataink szerint sokan számolnak azzal, hogy szervezetünktől a korábbiakhoz hasonlóan idén is kapnak támogatást. Szintén bizakodásra ad okot, hogy a tavalyi 230 után idén több, összesen 256 helyszínen várják önkénteseink az adományokat” – mondta el Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

 

Tatabányán 3, Tatán 2, Esztergomban 1 helyszínen fogadja most pénteken és szombaton a lakosság adományait a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.

Tatabányai helyszínek:

·         Penny Market Tatabánya II.

·         TESCO Tatabánya Hipermarket

·         TESCO tatabánya Szupermarket

 

Tatai helyszín:

·         Penny Market Tata (Május 1 út)

·         TESCO Tata Hipermarket)

 

Esztergomi helyszín:

·         TESCO Esztergom

 

/Magyar Élelmiszerbank Egyesület /

(forrás)