Vitéz győzelmek hazai, és külföldi pályán
Sport
2013. nov. 18.

<p style="text-align: justify;">Az Esztergomi Vitézek nem unatkoztak az utóbbi időszakban: részt vettek a Franciaországi U13-as tornán – ahol több győzelmet is bezsebeltek – és hazai pályán fogadták a horvát K. Beograd Royál Klub csapatát, ami felett szintén elegáns győzelmet arattak.</p>

„A Franciaországi U13-as túrán túl vagyunk a Leforestban megrendezett 16 csapatos tornán, ahol két 8 csapatos csoportba sorolták a csapatokat. A Vitézek csapata 3 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereséggel derekasan helyt állva harmadik helyen végzett a csoportjában, de sajnos nem jutott be a Final Fourba, azért egy emlék kupát így is hazahozhatunk ebből a nagyon kedves kis városkából. A teljes torna kimagasló játékosa Visi Balázs volt - az Esztergomi Vitézek kapitánya - , akinek rögbi karrierjéhez számos edző sok sikert kívánt és reményteli szavakat fűztek játékához, amit garantál kiváló adottsága és remek hozzáállása a rögbi sporthoz!

 

November 20.-án szerdán Esztergom testvérvárosába Cambraiba utazik kis csapatunk, hogy a városházi fogadás után a helyi klub csapatával közös edzés, majd XV mérkőzést játszhassunk. A szabadidőben kulturális programokat szerveznek számunkra a roppant kedves házigazdák: Lille, Lens városnézés, Louvre múzeum látogatás, bányamúzeum a föld alatt, és bevásárló körút is szerepel az eseménynaptárunkba!

 

A november 23.-i Hazebrouck-i tornán pedig ismét 16 csapatos XI fős rögbit játszó tornán veszünk részt! Majd vasárnap kora hajnalban indulunk vissza Bruxellesből Budapestre, ahol viszont láthatjuk családunkat! Addig is jól érezzük magunkat és megmutatjuk, hogy ’Esztergomi Vitézek, Sudárak és kemények’!

 

Ui: Köszönjük szépen még egyszer Esztergom város ajándékait!”– írja Böhm Balázs.

           

 

 Esztergomi Vitézek RAFC - K. Beograd Royál Klub 26:13(6:3)

 

Esztergom 300 néző

Vezette: Mario Dragicevis (Horvát)

 

Vitézek: Heckel, Kovács, Nagy, Madarász, Jámbor, Berbesi, Borzas, Koller(C), Czakó, Iván, Soós, Simon, Zaiba, Stamatin, Collet.

Csere: Varga, Siroki, Csákvári, Szatmári, Köbl, Volentér, Haspel.

Célok: Collet 16, Köbl 5, Heckel 5.

Edző:Sölösi László

 

A vendégcsapat késése miatt a mérkőzés kicsit késve kezdődött. Ez azonban nem zavarta a játékosokat. Az első tízperc tapogatódzó játékkal telt el, és a hamarabb ébredő hazaiak egy harminc méteres büntetőrúgást Collet révén a 12. percben előnyre váltott. A 30. percben a hazai Nagy R. a kaputól 25 méterre kiállítást érően szabálytalankodott, és a jogos büntetőt a vendégek is értékesítették, kiegyenlítve a mérkőzés állását. A hazai kiállítást átvészelték a Vitézek, sőt a 38. percben újabb Collet büntetővel vezetést szerezve vonultak pihenőre a csapatok.

 

 

A 2. félidő második percében a középvonalnál a hazai csapat rossz bedobását a vendégek elcsípték, és egy gyors elfutás után célt tudtak vinni (6:10). Átvette az irányítást a hazai csapat. A 11. percben újabb Collet büntetővel az eredmény (9.10). Erre a vendégek is rúghattak egy büntetőt a 14. percben (9:13). Aztán elindult a hazai henger, a vendégek beszorultak. Előbb Köbl vitt célt (16:13), majd a 36. percben újabb eredményes Collet büntető (19:13), és végül a 38. percben Heckel szép erőszakos célja állította be a végeredményt (26:13).

 

A Vitézek megérdemelten nyertek a fiatal gyors erőkből álló Szerb csapat ellen.

Az Esztergomiak legközelebb november 23-án, szintén az RRC kupa keretein belül szerepelnek a Horvát Mladost Zágreb otthonában.

 

/Esztergomi Vitézek/

(forrás)