Fél Tokodaltárót végigrabolták
Bulvár
2013. nov. 16.

<p style="text-align: justify;">Vádemelési javaslattal fejezte be a rendőrség a büntetőeljárást a 20 éves R. István és három társa ellen. A férfi 2013. március 13-án két társával, a 19 éves Sz. Gergellyel és a 20 éves N.H-val bementek egy tokodaltárói lakatlan családi házba és onnan egy vaskályhát és egy festményt tulajdonítottak el.</p>

Nem ez volt az első alkalom, hogy a gyanúsított bűncselekményt követett el. Három nappal korábban társaival, Sz. Gergellyel és N. Márkkal egy tokodaltárói garázsba törtek be. Innen sem távoztak üres kézzel, egy alumínium kádat vittek magukkal. 2013. május 14-én R. István egy lakóház melléképületéből kerékpárt lopott el. A biciklivel a vasútvonal melletti bokros területre ment, ahol szétszerelte és a szükséges alkatrészeket saját kétkerekűjére tette. A lopott bicikli vázát a bozótosban elrejtette, ezt az egyenruhások érintetlenül megtalálták és visszaadták tulajdonosának.  Ezt követően fogták el őt a dorogi rendőrök, akik előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki.

 

A négy férfi ellen – szabadlábon hagyásuk mellett – több rendbeli dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A rendőrség az ügyben a szükséges nyomozási cselekményeket elvégezte, és vádemelési javaslattal küldte meg az Esztergomi Járási Ügyészségnek. 

/KEMRFK/

(forrás)