Nagykovácsiban tartott vizitációt Erdő Péter bíboros
Egyház
2013. nov. 12.

<p style="text-align: justify;">A hétvégi plébániai vizitáció során Adyligeten szombaton, Nagykovácsiban pedig vasárnap ünnepeltek szentmisét Erdő Péter bíboros vezetésével. Az egyházmegye főpásztora több fórumon ismerkedett meg a plébánia életével, értékeivel, aktuális problémáival. A plébániai közösség találkozóján részt vettek a helyi Regnum, a Karitász, a beteglátogatók, az Emmanuel és a Mécs képviselői.</p>

Élő közösséggel találkoztam – ezekkel a szavakkal értékelte Nagykovácsiban tett látogatását Erdő Péter. A bíboros november 8-9-én találkozott a Nagyboldogasszony-plébánia munkatársaival, a képviselőtestület tagjaival, valamint a település vezetőivel.

 

A plébániai képviselőtestülettel folytatott beszélgetésben a közösség jövőjével foglalkoztak. Kemenes Gábor plébános elmondta, hogy egyik legfontosabb feladatuk megszólítani a faluba betelepülő új lakosságot. Mint minden nagyváros közelében fekvő kistelepülés, Nagykovácsi is az alvó faluvá válás veszélyével néz szembe. Az ide települők jelentős része Budapestre jár dolgozni, és ők nehezen találják meg a helyi aktivitás útját. A megváltozott lakosságszerkezetben egyszerre találunk nagycsaládokat és jómódú betelepülőket – mondta Kemenes Gábor. – Őket kell megszólítanunk. A plébános törekvéseik közül kiemelte a gyermek- és "bébimisét." Hogy jó úton járnak, azt mutatja a gyerekek, fiatalok nagyszámú jelenléte a vasárnapi szentmisén.

 

/Magyar Kurír/

/Videó: metanoia.hu/

(forrás)