Kamion és autóbusz ütközött Úny és Dág között
Bulvár
2013. nov. 11.

<p>Kamion ütközött össze a Vértes Volán menetrend szerinti autóbuszával Úny és Dág között hétfő reggel. A balesetben egy ember súlyosan, 15-en könnyebben sérültek meg, az ütközés csúszós úton történt – közölte a Komárom-Esztergom megyei mentőszolgálat és a Volántársaság is.</p>

Bálint László, a mentőszolgálat vezetője elmondta: a súlyos sérültet mentőhelikopter vitte a budapesti Szent János Kórházba, a könnyű sérülteket az esztergomi és budapesti kórházakba vitték. Közlése szerint a busz belerohant a kamionba.

 

Pruzsina Alice, a Vértes Volán kommunikációs megbízottjának tájékoztatása szerint a társaság busza Úny és Dág között a lejtős úton a fékezés ellenére utolérte az előtte haladó járművet és összeütközött vele. A busz október 30-án vett részt teljes műszaki átvizsgáláson, mérték a fékerőt is, nem találtak hibát a szakemberek.

 

Az autóbusz vezetője a helyszínen nem hivatkozott műszaki hibára. A csúszón úton való hirtelen fékezés miatt bekövetkezett ütközésben az autóbusz szélvédője betört, jobb eleje összetört, az anyagi kár jelentős.

 

A rendőrség a honlapján közölte, hogy a baleset helyszínelésének idejére lezárták az utat, a járművezetők Sárisáp felé kerülhetnek.

 

Friss: A rendőrség befejezte a helyszínelést, így az érintett útszakaszon ismét zavartalan a közlekedés.

/MTI/

(forrás)