Több százan emlékeztek meg a pénteken elhunyt tűzoltóra
Bulvár
2013. nov. 3.

<p style="text-align: justify;">Az esztergomi tűzoltólaktanya előtt több százan gyújtottak gyertyát Kövecs Gergő tűzoltó főtörzsőrmester emlékére, aki pénteken este a Rám-szakadékban vesztette életét egy turista mentése során - tájékoztatt a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.</p>

Stolczenberger Klára elmondta, hogy rokonok, barátok, bajtársak érkeztek az elhunyt főtörzsőrmesterre emlékezni az esztergomi tűzoltóság elé. A megemlékezésen részt vett Bérczi László dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő, Varga Ferenc dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, valamint Czomba Péter, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője.

 

Frissítés: Kövecs Gergő főtörzsőrmestert szolgálatteljesítés során tanúsított kimagasló bátorsága, kiemelkedő helytállása elismeréséül Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgatója javaslatára hősi halottá nyilvánította és posztumusz hadnaggyá léptette elő Pintér Sándor belügyminiszter.

 

Kövecs Gergő 1981. április 2-án született Esztergomban. Sorkatonai idejét polgári szolgálatot vállalva az Esztergomi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságon töltötte, ezután lépett be a hivatásos állományba; 2004-ben beosztott tűzoltónak nevezték ki.


"Csaknem egy évtizedes tűzoltói szolgálata alatt nemcsak kiemelt események felszámolásában vett részt tudása legjavát nyújtva, hanem ismereteit társainak is átadta, akiknek 2006-tól elsősegély-nyújtási ismereteket is oktatott" - közölte az OKF, jelezve, hogy 2011-ben a megyei tűzoltó szakmai versenyen első helyezést ért el, a rászorulókon pedig nemcsak tűzoltóként, hanem szabadidejében mentőápolóként is segített.

 

Előzmények: a tűzoltókat pénteken este hét órakor riasztották, miután egy kirándulócsoport egyik tagja a Rám-szakadékba zuhant. A helyszínt csak gyalog lehetett megközelíteni és a mentést végző tűzoltók egyike is a szakadékba csúszott. Az eszméletét vesztett és életjeleket nem mutató főtörzsőrmestert a helyszínen próbálták újraéleszteni, de belehalt sérüléseibe. A turistát késő estére kimentették és kórházba vitték.

 

/MTI/
/Fotó: Lakatos Péter/

 

(forrás)