Meghalt egy tűzoltó mentés közben
Bulvár
2013. nov. 1.

<p style="text-align: justify;">Egy lezuhant turista mentése közben életét vesztette egy esztergomi tűzoltó a Rám-szakadékban ma este - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.</p>

Stolczenberger Klára elmondta, hogy egy kirándulócsoport egyik tagja zuhant a szakadékba, a tűzoltók pedig csak gyalog tudták megközelíteni a helyszínt, és a mentést végző tűzoltók egyike is a szakadékba csúszott.

 

A tűzoltók később megtalálták a szerencsétlenül járt túrázót is, akinek mentésére indultak; őt már a mentők ápolják. A sérült eszméleténél van, a Tűzoltóság.info portál információi szerint a tűzoltók gyalog viszik ki a szakadékból a mentőautóhoz. Az esztergomi, szentendrei és a fővárosi tűzoltókon kívül barlangi mentők is érkeztek a helyszínre.

 

Meg nem erősített forrásból az oldal úgy tudja, hogy a mentés során az Esztergomi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka vesztette életét.

 

 

Friss:  Ma 19:30-tól a Tűzoltóság előtt Esztergomban gyertyagyújtást tartanak a mentés közben elhunyt Tűzoltó emlékére. Aki teheti illetve meg tudja oldani, jöjjön el.

 

Az egyik tűzoltó, aki részt vett a mentésben, beszámolót írt a tragédiáról.

 

/MTI - tuzoltosag.info/

/Fotók: Magyar Barlangi Mentőszolgálat/Kovács Márton/

(forrás)