Befejeződött a Tát-Tatabánya út felújítása
Bulvár
2013. okt. 25.

<p style="text-align: justify;">A Tatabánya-Tát összekötő út közel 19 kilométeres szakaszán újult meg a burkolat. A 2,45 milliárd forintos beruházás a térség ötezer lakosa életében hoz közvetlenül érzékelhető változást - mondta el az infrastruktúráért felelős államtitkár az útszakasz Tatabánya felőli végpontján rendezett átadó ünnepségen.</p>

Az útburkolat változó vastagságú erősítőréteget kapott. A teherbírási problémákat mutató helyeken a pályaszerkezetet teljesen kicserélték. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Regionális Fejlesztési Ügynökség a projektzárás utáni években figyelemmel kíséri az út állapotát, hogy az tartósan kiváló minőségű maradhasson.

 

Komárom-Esztergom megyében az idén több mint 4,5 milliárd forint értékben mintegy 40,9 kilométernyi úton végez teljes körű felújítást a közútkezelő.  A most átadott projekt mellett egy-egy szakaszon rendbe hozzák a Tata-Győr és a Mór-Kocs összekötő utakat is. A nyomvályúk és felületi egyenetlenségek megszüntetését célzó program 12 útszakaszt érint, összesen közel 16 kilométeren, a megyei keretösszeg 916 millió forint.

 

/MTI/

(forrás)