Ötösre vizsgázott az új Suzuki
Gazdaság
2013. okt. 24.

<p style="text-align: justify;">A Euro NCAP  törésvizsgálati eredményei szerint a szeptemberben futószalagra került új Suzuki modell, az SX4 S-CROSS Európa éllovasai közé tartozik járműbiztonság szempontjából.</p>

Ugyanis az SX4 S-CROSS az NCAP tesztjén elérte a maximális öt csillagot. A crossover jármű kifejezetten jól szerepelt a gyalogosvédelem terén, aminek pedig kiemelt fontosságot szán a tesztet végző szervezet az ezévtől érvényes vizsgálati protokolljában. Mivel a jármű elérte a maximális pontszámot, így csillagos ötös értékelést zsebelhetett be utasvédelem, gyermekbiztonság, gyalogosvédelem és biztonsági segédrendszerek kategóriában is.

 

A gyár szerint az eredmény az új, TECT-technológiának (Total Effective Control Technology) köszönhető, amely az ütközés során felszabaduló energia elnyelésén és a gépjármű tömegének csökkentésén alapul. A fő elemek jelentős részét nagy szilárdságú acélból készítették, így a karosszéria könnyű, törésbiztossága ugyanakkor jelentősen javult. Az első rugóstag és a felfüggesztő keret merev felfüggesztései kiváló stabilitást biztosítanak. A karosszéria hátsó részének fokozott merevsége alapvető fontosságú a vezethetőség, a kényelem, a biztonság, a zaj-rezgés-keménység (NVH) szempontjából.

 

Ezen felül az autóban aktív és passzív biztonsági rendszer is található. Az aktív biztonsági berendezések közé tartozik a sebességhatároló, ami megakadályozza, hogy a jármű átlépje a vezető által beállított határértéket, a stabilitást növelő menetstabilizáló, valamint a biztonsági övek becsatolására vonatkozó jelzés minden egyes ülésnél A passzív biztonsági felszereltségbe a frontális, oldalsó és hátsó ütközések esetén védelmet biztosító hét légzsák, az előfeszített biztonsági övek és az erőhatárolók. A motorháztető formája és a motorburkolat kiképzése, valamint az ablaktörlők és a lökhárítók is segítenek elnyelni az ütközés erejét baleset esetén.

 /MTI - Hírszerk/

/Fotó: Magyar Suzuki Zrt./

(forrás)