Esztergomi gólok a hétvégén
Sport
2013. okt. 21.

<p style="text-align: justify;">Az Esztergomi Foci Club csapatai több mérkőzésen is remekeltek a hétvége folyamán.</p>

 Szombaton a megyei bajnokság 10. évfordulójában Komáromba látogatott a csapat, ahol a MOLAJ pályán csapott össze a Komárom VSE-vel. Az U19-es korosztályban igazi rangadó volt, hisz évek óta presztízs mérkőzéseket játszik a két együttes, és ez a pontosztozkodásban vissza is tükröződött. Az esztergomiak felnőtt csapata három győzelem után egy nehezebb feladat elé nézett Komáromban, de sajnos most a hazaiak örülhettek az egygólos mérkőzésen.

 

 "A csapat hozta a "szokásos" formáját... Elöl a 3:1-es szituációkat elpuskázzuk, a mérkőzésen szinte csak mi jutunk el helyzetekig, még is 0:1 a vége.... Elgondolkodtató, hogy egy 17 éves játékos miért fegyelmezetlen, miért cselez a saját tizenhatosánál... De sajnos van olyan fiatal játékos, aki még mindig nem tudja mikor - hová kell helyezkedni, pedig párszor begyakoroltuk, elmondtuk neki.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a rutinosabb játékosok között sem akad olyan, aki összefogja a csapatot, vezérnélküli" szimpatikus vesztes csapat vagyunk! Be kell látnunk, idén a középmezőnyben van a helyünk, de remélem, rendeződik a helyzet Esztergomban, és ha lesz saját otthonunk már jobban lehet követelni... Addig marad ez a szélmalomharc, a dolgunkat tesszük becsülettel, de sajnos

a hullámvasút a csapat közlekedési eszköze idén..." - mondta Karcagi Pál edző a meccsről.

 

 

Vasárnap a Dunakanyar SE csapatához látogattak el Tahitótfalura. Az U14-es korosztály játszott  9.30-kor, a kerethez visszatértek a sérült játékosok. Az esztergomiak megszerezték első győzelmüket a sereghajtók ellen.

 

Dunakanyar SE - FC Esztergom

 1:3(0:1)

 

Játékvezető(U14): Székely Gergő; Asszisztensek: Székely Ákos, Szendrei Máté

Gólszerzők: 45' Vas G. illetve 23' Motuz Soma; 70',73' Váli Balázs

 

Kerettagok (U14): Révész Dániel, Kolozsi Patrik; Bocskay Zalán, Dibúz René, Horváth Roland, Ági Atanáz, Kosztolányi Márk, Ibos Viktor, Klátyik Gergő, Révész Marcell, Szerencsés Dániel, Lamperth Dominik, Motuz Soma, Váli Balázs, Hurai Barna, Jancsó Dániel, Nánási Róbert.

 

U15:

 2013. október 20, vasárnap- MLSZ Közép II. csoport bajnoki mérkőzések:

 

Dunakanyar SE - FC Esztergom

 4:0 (1:0)

 

Játékvezető(U15): Szendrei Máté; Asszisztensek: Székely Ákos, Székely Gergő

 

Ivacs F. - Pudleiner B., Farkas M., Páldi P., Pötös Zs./54'Révész D./ -Sági B./75'Tankóczi R./, Kucsera T./41'Vollár M./ - Klányi D., Klátyik B., Modrovics R. - Barlangi B./75'Petrovics B./

 szögletarány: 1-5

 

A meccs leírása:

 

2' Bal oldalunkon négy embert átjátszva jutott a büntetőterület belülre, majd középre passzolt, ahol üresen hagyott társa a felső léc alá belsőzött 1:0.

 

14' Veszélyes hazai szabadrúgás után megint szabadon fejelhetett kapunkra az ellenfél játékosa, de kapusunk a felső sarokba tartó labdát szögletre tolta.

 

23' Modrovics R. cselezgetett, majd 18-ról megcélozta a kaput. A labdát üggyel-bajjal, de összeszedte a hazai hálóőr.

 

34' Szögletünk után 19-ről Páldi P. lőtt kapura, amit újra kitenyerelt a hazai egyes. Hosszú oldalra került a beadás, és Klányi D. tette vissza félmagasan a kapu elé, ahol négy méterről Barlangi B. combjáról perdült tovább a labda, de nem a kapu felé.

 

40' Pudleiner B. tette középre a labdát Klátyik B.-nek, aki becselezte magát a 16-on belülre, majd 12 méterről lőtt, de sajnos célt tévesztett, és fölé szállt a labda.

 

46' Szabadrúgásunk után Modrovics R. elé került a labda, de az ő lövése is a felső léc felett hagyta el a játékteret.

 

54' A "játékvezető" lett innentől kezdve a mérkőzés főszereplője, habár már előtte is mindent megtett, hogy felhívja magára a figyelmet a számtalan téves ítéletével. Azonban ekkor megkoronázta tevékenységét. Szabadrúgáshoz jutott a hazai csapat kapunktól 19 méterre. Kapusunk még állította fel a sorfalat, azonban a jv. sípolt, és engedélyt adott a pontrúgás elvégzésére. Kapusunk nagy bravúrral visszaért a hosszú oldalra, és kitenyerelte a labdát. Azonban éppen a hazai játékos elé került, de ő két méterről mellé lőtt, és dühében ezt mondta a k... anyádat. Kapusunk a játékvezető felé fordulva kérdezte, hogy a hazai játékos miért mondhatja azt megtorlatlanul, hogy k... anyádat. És ekkor meglepetésre megindult a spori a kapusunk felé, és piros lapot mutatott fel Ivacs F.-nek. Érdekes volt, hogy a 25 méterre álló jv. csak a mondat utolsó két szavát hallotta meg...

 

56' Csapatunk emberhátrányban is tovább támadott. Klányi D. beadását Barlangi B. pörgette a rövid sarok mellé centikkel.

 

57' Újabb kiállítás, és természetesen nálunk. Modrovich R.-t letalpalta ellenfele, de érdekes módon a jobban "szenvedő" játékos javára ítélt újra SZ.M., és szélsőnket második sárga lappal leküldte a pályáról.

 

60' Óriási helyzetbe kerültünk még így is. Barlangi B. adott pontosan középre az alapvonalról, de Klátyik B. négy méterről fölé bombázott.

 

65' Középen elvesztett labda után iramodott kapunk felé az első gólt szerző játékos, majd 18-ról a kapusunk lába között a hálónkba lőtt 0:2.

 

75', 79' Kettős emberelőnyét kihasználva létszámfölényes szituációkat alakított ki a hazai gárda, és értékesítették helyzeteiket 0:4.

  

A mérkőzés krónikájához még pár dolog hozzátartozik. A lefújás után edzőnk a meg szerette volna tudni, a kapus kiállítás körülményeit, de bírói öltözőből nem igazán udvarias módon kitessékelték. Valóban előírják a szabályok, hogy az öltözőben csak a játékvezetők, illetve a szövetségi ellenőrök tartózkodhatnak mérkőzés után. Azonban akkor a hazaiak részéről "Csabikám" (ahogy a hármas delegáció szólította), miért maradhatott bent.

 

Valamint igen 'szimpatikus" megnyilvánulás volt a sárga rendezői mellényben lévő "úriember" kijelentése a szülők felé a meccs után, hogy menjetek már a p...csába haza!

 

És e sorok nem azért íródtak mert kikaptunk, hanem mert igazságérzetünk ezt megkövetelte."

 

/Esztergomi Foci Club/

(forrás)