Megemlékezés 1956 hőseiről
Helytörténet
2013. okt. 21.

<p style="text-align: justify;">A hagyományokhoz híven idén is két alkalommal emlékeznek meg az 1956-os Forradalom és Szabadságharc hőseiről, hőstetteiről és áldozatairól városunkban.</p>

Október 23-án, szerdán 10 órakor Ünnepi Képviselő-Testületi Ülést tart a Képviselőtestület a Szent Imre Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola Dísztermében (Főapát utca 1.). Az eseményen ünnepi beszédet mond Tétényi Éva polgármester, és közreműködnek a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium tanulói. A megemlékezés végén ünnepélyes koszorúzás lesz a Városháza falán elhelyezett 56-os emléktáblánál.

 

A megemlékezés három nappal később, október 26-án folytatódik, mikor is a Vaszary Kolos Kórház volt sebészeti épületénél felállított emléktáblát koszorúzzák meg 17 órakor. Este hat órakor pedig a Sötétkapunál lesz tiszteletadás és koszorúzás. Itt szintén beszédet mond városunk polgármestere, és az ünnepélyen közreműködnek a Dobó Katalin Gimnázium tanulói.

 

Az Önkormányzat kéri, hogy mindazok, akik szeretnének koszorút elhelyezni, azok jelentkezzenek október 24-ig írásos formában az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal iktatójában (megjelölve a koszorúzó szervezet és személyek nevét, beosztását) vagy a varoshaza@esztergom.hu e-mail címen.

/Hírszerk./

(forrás)