Nincsen magyarázat

Nincsen magyarázat

Törölt felhasználó #43
2013. 10. 21. 9:21

Knapp repült. Na nem aranyszárnyakon. Hanem úgy igazán esztergomias módon.

Szeptember 12-e óta húzódó kutyakomédia ért véget a Strigonium háza táján. Pontosabban dehogy is ért véget, a java még csak most kezdődik.

Nem sétagalopp amire Hendrik Krisztina szerződött. Kemény menetnek ígérkezik a Strigonium vezetése és gatyába rázása.

Az eredeti elképzelések szerint a 2013. szeptember 12-i testületi ülésen menesztette volna a képviselők többsége Knapp János Pált, helyére meg is szavazták Hendrik Krisztinát – pont mint most október 18-án, több mint egy hónappal később.


A vezérváltás kitűzött dátuma szeptember 26. volt. Pontosabban lett volna, ha Tétényi Éva érthetetlen módon – mondvacsinált indokokkal – nem vétózta volna meg a testület nagy többségének döntését. De megvétózta. Így – mint az mára kiderült – több mint egy hónap haladékot adott Knapp János Pálnak. Vajon miért?

A történet következő felvonása szeptember 26-án a tervezett vezércsere napján következett. Meggyes frakciója azonban elszabotálta a testületi ülést, így a határozatképtelen grémium nem tudott ismételt döntést hozni a megbukott vezérigazgató eltávolításáról. Tehát Tétényi vétója után Meggyes segítségével kapott újabb heteket Knapp János Pál a városi holding élén.

 

A pont az i-re végül október 18-án került fel, amikor zárt ülésen sikerült meneszteni Knapp János Pált és – pont ahogy az eredeti döntés is szólt volna még szeptember 12-én – helyére Hendrik Krisztina került.

 

A kérdés továbbra is csak annyi: ha változatlan feltételekkel sikerült kiebrudalni Knappot és a helyére megválasztani az új vezetőt, az időnyerésen kívül milyen „előnye" volt a Tétényi -féle vétónak és Meggyes időhúzó politikai-szabotázs akciójának?

 

Ki vállalja a politikai és egyéb felelősséget azokért a pénzügyi döntésekért és tranzakciókért, amik szeptember 12. és október 18. közt folytak le a Strigoniumon belül?

Városházi információk szerint feljelentések készülnek a városi holdinggal kapcsolatos egyes felettébb gyanús üzletkötések miatt, ugyanis a közpénz állítólag itt is barátságot kötött az úriemberekkel. Például a holding tulajdonában lévő óriásplakátok üzemeltetése, különféle pénzügyi tranzakciókon keresztül Meggyes Tamás és Knapp János Pál érdekkörébe került. Hetente milliók folytak ki a holdingból ahelyett, hogy a cég esztergomi vállalkozók felé fennálló tartozásait rendezte volna.

 

Újra és újra fel kell tenni a kérdést: mindezek ismeretében milyen érdeke fűződött az egyes szereplőknek ahhoz, hogy elhúzódjon a vezérigazgató-csere?

Ilyen politikai baklövés jellemzéséhez az elefánt és a porcelánbolt közismert viszonya is kevés, de nagy valószínűséggel ennyire mellélépni még egy mamut sem tudna. Akkor Tétényi miért tette?
Egy előző blogbejegyzésemben már felvettettem, de válasz továbbra sincs: volt-e valamiféle háttéralku Knapp, Meggyes és Tétényi közt az igazgatóváltás elodázása érdekében?

 

Az eredményt tekintve: az új vezér bemutatkozása a döntést nem befolyásolta. Knapp lelépési pénze is köztudott volt, a szerződését ismerők körében, nem is beszélve arról, hogy az összeget munkabér formájában mindenképp megkapta volna akkor is, ha kitölti a fix határidővel megkötött szerződéses időt. Amúgy egyáltalán nem biztos, hogy ehhez az állítólag tízmilliós összeghez pereskedés nélkül hozzájuthat majd, hiszen a Fidesz frakció határozottan kijelentette: nem kap pénzt Knapp távozásakor. Spórolásnak sem nagyon nevezhetjük az időhúzást, hisz míg Knapp havi bruttó 1 milliót kapott vezérigazgatóként, az újonnan megválasztott igazgató ennek 70%-ában részesül.

 

Mint azt tudjuk, Knapp Meggyes javaslatára lett a városi holding vezérigazgatója de most mégis Tétényi Éva első vétója segítette hozzá ahhoz, hogy több mint egy hónapig tovább folytassa áldásosnak éppen nem mondható tevékenységét a város legjelentősebb cége élén.

 

Aki némiképp is jártas a gazdasági élet területén, az jól tudja, hogy az ilyen kaliberű vezetőváltások lebonyolításának egyetlen jó módja van. A tulajdonosi döntés pillanatában megvonni minden jogkört a kirúgott személytől és maximum a személyes holmijait viheti magával. Nos, itt épp nem ez történt. A kirúgott vezérigazgató több mint egy hónapot kapott. Takarítani. Mert más abszolút mértékben nem változott a szeptemberi döntés óta, Knapp ugyanúgy ment, Hendrik pedig jött.

 

Fura még az az információ, amely a hidlap.hu oldalán jelent meg, mely szerint a váltásról történt zárt szavazáson Tétényi ugyanúgy tartózkodott, mint Meggyes Tamás.

 

Ami ennél még furcsább, az az, hogy a polgármesteri kommunikáció eddig a nyitottságról szólt, mégis ezen információt a polgármester távolíttatta el a lap internetes oldaláról.

Nem. Nem Meggyes vagy frakciója, hanem Tétényi! 

 

Mi van itt kérem, valaki tud magyarázatot?


Forrás: https://www.facebook.com/BejoAHibas

2013. 10. 21. 10:29

Na ,most kell visszaolvasni a kdnp előző elnökének az antréját,miszerint többek között a kialakult esztergomi helyzetért a fidesz frakció és Tétényi Éva közösen felelősek és tartják fenn máig.A megtisztulást megakadájozandó, a fidesz,kdnp országos vezetése ésTétényi Éva közös érdeke elhallgattatása,közéleti tevékenységtől történő eltávolítása.A bukott esztergomi jobboldal óriási esélyt adott ezzel a romokban heverő,egymást is marcangoló baloldalnak.