10 millióval léphet le Knapp a Strigonium éléről a Városháza szerint
Közélet
2013. okt. 18.

<p>Teljesen feleslegesnek bizonyult a polgármester múlt havi vétója, mellyel Meggyes Tamás korábbi alpolgármesterének, Knapp János Pálnak a menesztését akadályozta meg Tétényi Éva a Strigonium Zrt. vezérigazgatói székéből.</p>

A mai rendkívüli képviselő-testületi ülésén zárt ülésen erről a megvétózott kérdésről dönthettek újra a képviselők, és megszavazták Knapp János Pál felmentését, valamint Hendrik Krisztina kinevezését.  Az új vezérigazgató korábban a tatabányai Gyémánt Fürdő vezetője volt.

Döntött továbbá a testület arról is, hogy a Strigonium Zrt. vezérigazgatójának kibővített hatásköreit megvonják. Ezen hatásköröket még 2010. december 9-én a Fidesz frakció döntése értelmében adta meg a testület az akkori vezetőnek, Arany László Tamásnak. Visszavonásuk a Fidesz új városi vezetése által deklarált politikai megújulás egyik konkrétumának is tekinthető.  

A városháza közleménye szerint Knappnak nem végkielégítés, hanem 12 havi távolléti díj fizetendő, ami több, mint 10 millió forint. Érdekesség, hogy a korábbi vezérigazgató Arany László Tamás is ugyanekkora értékű munkaügyi pert zúdított távozása után a Strigonium Zrt. nyakába.

 

(Kép forrása: kemoh.hu)

(forrás)