Erdő Péter ünnepi misével fogadja a kegyszobrot
Egyház
2013. okt. 13.

<p style="text-align: justify;">Erdő Péter bíboros ünnepi szentmisével fogadja a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhely Szűz Mária-szobrát október 14-én, hétfőn, Budapesten, mivel azt a fővárosi Szent István-bazilikába szállítják a kegyhely felújításának idejére.</p>

 A mátraverebély-szentkúti kegyhelyet a következő több mint egy esztendő folyamán jelentős uniós segítséggel, teljes körűen felújítják, „hogy minden szempontból megfeleljen rangjának és a zarándokok 21. századi igényeinek” – árulta el Tóth János Csaba, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye sajtóreferense. A kegyhely legféltettebb kincsét, a Mária-szobrot Szent István király ereklyéje, a Szent Jobb közelében helyezik el a felújítások végéig. A bíborosi szentmisét követően a hívek is a kegyszobor elé járulhatnak.
Október 23-tól karácsonyig minden szerdán szentkúti imaestet tartanak a budapesti bazilikában, amelyek során az esti imaórát szentmise, majd zarándoklat követi a kegyszobor elé, ami után személyes áldást is kérhetnek a hívek.

/MTI - Hírszerk/

(forrás)