Visszatérnek a buszok a kesztölci Öregfaluba
Gazdaság
2013. szept. 27.

<p>Októbertől a Vértes Volán Zrt. Kesztölcöt érintő járatai közül négy az Öregfaluba is betér. Munkanapokon reggel a községből Esztergomba induló, délután pedig a járásszékhelyről érkező két-két busz áll meg a Dózsa György úton és a sportpályánál.</p>

Az ünnepélyes járatindításon Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár emlékeztetett: az Öregfaluban a bányászjáratok megszűnése óta, közel tíz éve nem közlekedtek menetrend szerinti buszok. A településrész 4-500 lakosa így kénytelen volt begyalogolni a falu központjába a csaknem két kilométerre fekvő utcákból. A zömmel idős emberek októbertől ismét a közeli megállókban szállhatnak buszra.

A munkanapokon betérő járatok naponta 13 kilométerrel tesznek meg nagyobb távolságot, mint a régi buszfordulóba közlekedők. A bányászjáratok korát egy veterán Ikarus busz idézte fel az ünnepi rendezvényen 2013. szeptember 27-én, Kesztölcön.

 

Változások az Esztergom-Dorog-Kesztölc-Piliscsév autóbuszvonalon:

  • a 675 számú járatot (ind.: munkanapokon Esztergom, aut. áll. 14:35 órakor; érk.: Kesztölc, aut. ford. 15:12 órára) Kesztölc, sportpálya betéréssel közlekedtetjük.
  • a 667 számú járatot (ind.: munkanapokon Esztergom, aut. áll. 15:20 órakor; érk.: Kesztölc, aut. ford. 16:03 órára) Kesztölc, sportpálya betéréssel közlekedtetjük.
  • a 690 számú járatot (ind.: naponta Kesztölc, aut. ford. 5:05 órakor; érk.: Esztergom, aut. áll. 5:42 órára) munkanapokon 686 járatszámon Kesztölc, sportpálya betéréssel közlekedtetjük.
  • a 668 számú járatot (ind.: naponta Kesztölc, aut. ford. 6:38 órakor; érk.: Esztergom, aut. áll. 7:15 órára) munkanapokon 662 járatszámon Kesztölc, sportpálya betéréssel közlekedtetjük.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály/ Vértes Volán

(forrás)