Csak együtt működnek

Csak együtt működnek

2013. 09. 26. 21:21

Ma György Róbert, az esztergomi Fidesz új elnöke válaszolt kérésemre, miszerint a város érdekében kész lennék az „Összefogásban” részt venni.

Válaszlevelében kifejtette, hogy az „Összefogás” jobboldali formáció, a 2014-es választásra létrejött zárt szövetség, melynek 4 tagja: a Fidesz, a KDNP, a  Fidelitas, és a Rudnay Sándor Egyesület. Ezek alapján úgy tűnik, hogy a közleményükben állított, széles körű összefogás csupán arra terjed ki, hogy jelöltjeiket a következő választáson támogatni lehet. Ezzel számomra és a nyilvánosság számára is világossá vált, hogy a fennen hirdetetett együttműködés csak egymás között működik. Itt kívánom hangsúlyozni, amit már sokszor elmondtam - a függetlenség számomra a mindenkivel való együttműködést, és nem a külön utas politizálást jelenti. Szomorú, hogy a helyi MSZP is beállt az engem támadók sorába, és a helyi Fidesszel karöltve a tettek helyett  látványpolitizálást folytatnak. Ezúton szólítom fel őket, Pál György képviselő szavaival élve, hogy a „szómagyarokból” váljanak „tettmagyarokká”. Mi pedig továbbra is végezzük a mindennapok munkáját, és ezúton is megköszönöm a sok önkéntes felajánlást, várostakarítást, kátyúzást, az utak murvázását, a virágokat és az adományokat, valamit nem utolsó sorban azt a kitartást és türelmet, amit a város lakossága tanúsít. Hajrá Esztergom!

 

Esztergom, 2013. szeptember 26.

 

Tétényi Éva

Esztergom, Esztergom-kertváros

és Pilisszentlélek polgármestere

2013. 09. 27. 22:42

     Mintha Meggyest hallanám, bolsevik szöveg. Az együttműködés célja a hatalom megszerzése, konkrétum ezenkívül semmi. Esztergom és lakosai, meg csak eszköz a céljuk elérésére. Az a Németh József netán az, az esztergomi Németh József, KDNP netán az, az esztergomi KDNP amelyből bolsevik szalámitaktikázással kipucolták a másképp gondolkodókat, Fidesz netán az a kormánypárt amely, hálából az országos és helyi 2/3-ért azt üzente, "nem felejtjük el mit tettek Meggyes Tamással az esztergomiak"? Na szép kis szövetség!

     A ciklus végén az eredményekről tessék beszámolni, normáliséknál így szokás. Mire használták a választóktól kapott hatalmat, konkrétumok, tények, számok? Hiszen helyi és országos szinten 2/3-os teljhatalmat, jelöltjüknek meg parlamenti képviselőséget szavaztak az esztergomi emberek. Tétényi csatlakozási levelével szépen kiugratta a nyulat a bokorból.