Bicikliseknek kétirányú lett a Honvéd utca
Környezetünk
2013. szept. 20.

<p>Esztergom is csatlakozott az európai mobilitás hete programhoz.</p>

A hagyományosan megrendezésre kerülő szeptember 16-22. közötti időszakban a résztvevő településeken a gyalogos, kerékpáros és környezetbarát közlekedésre buzdítják a polgárokat. Esztergomban szeptember 20-án délelőtt az Angyalkert óvodások kisbiciklivel, rolival és gyalog tették meg az utat az óvoda melletti Tesco parkolóhoz, ahol Tétényi Éva polgármesterrel együtt közös zenés tornán vettek részt. Az eseményen részt vettek az Erzsébet királyné utcai óvodások és Montágh iskola egy csoportja is.

12 órakor Esztergom belvárosában Magyarországon elsőként került átadásra a Neuzer Kft által önerőből megvalósított bicikli kölcsönző rendszer, - az EBI- , első állomása. Várhatóan az országban több helyen, Budapesten és Balaton parton folytatódik a hálózat kiépítése, amely lehetővé teszi, hogy kártyás rendszerben igénybe vehető lesz a környezetbarát közlekedési eszköz. Tétényi Éva polgármester a város nevében vette át, és köszönte meg Neuzer Andrásnak ezt a fejlesztést.

Az önkormányzat a város területén, a Honvéd utcai óvodához vezető szakaszon a kerékpárral  közlekedők biztonságát segítő kiegészítő táblákat helyezett el.

 

Esztergom, 2013. szeptember 20.

 

Váczy-Hübschl István

sajtófőnök

(forrás)