Fél év alatt hat lakás épült Esztergomban

Fél év alatt hat lakás épült Esztergomban

2013. 09. 16. 13:10

Megjelentek a KSH első félévre vonatkozó megyei statisztikai tájékoztatói. Ismét Esztergomban épült a legtöbb új lakás a megyében. Mindössze hat darab.

A tájékoztató szerint az idei év első felében 33 lakást adtak át a megyében, ami a tavalyi év azonos időszakának mindössze a negyede. A legtöbbet, szám szerint hatot Esztergomban vettek használatba, ezzel ismét beelőztük a megyeszékhelyt, és egész Nógrád megyét, ahol öt új lakás épült. A többi városban 16, a községekben 11 lakást adtak át a félév során Komárom-Esztergomban.

A megyében az új otthonok átlagos mérete 118 m2, hattizedük 4 vagy ennél több szobával rendelkezik. 3 lakás kivételével közműves csatornahálózat biztosítja a szennyvíz elszállítását, 28-ban pedig vezetékes gázzal fűtenek. A csekély számú új lakás 2 kivételével természetes személy megrendelésére készült. A félév alatt 67 építési engedélyt regisztráltak az építési hatóságok, ez 40%-kal kevesebb, mint az előző év azonos idő szakának adata.

 

Január 1-jei adatok szerint a lakások száma Esztergomban 12.375 volt.

 

2013. 09. 21. 1:55

Ez igaz, elég ha Meggyes mami lakásaira gondolunk a Széchenyi téri kisértet épületben, beköltözhetetlenek. Nem is erre gondoltam, hanem felmentem a http://dh.hu/elado-ingatlan/lakas-haz/komarom-esztergom-megye/esztergom/

 

2013. 09. 18. 20:20
mina:

Minek épülnek új lakások, amikor félmillió lakás üresen áll?

http://www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/felmillio_magyar_lakas_all_uresen_kihalunk_a_lakasokbol.165597.html

Van amikor az igények és a kínálat nem találkozik... Csak menj fel egy random ingatlanközvetítő honlapjára és nézz körül milyen siralmas a piacon lévő átlagingatlan. Mi sem vettünk volna lakást Esztergomban, ha éppen nem eladó egy 110 éves polgári házban egy lakás, és ezt sem végleges helyünknek szánjuk, de ha innen menni kell, nem fogjuk eladni és nem fogjuk kiadni sem.

Egyébként meg van, aki "vésztartaléknak" vásárolt fel 5-6-7 ingatlant, és nem csinál vele semmit, üresen áll, a statisztikában is így van, de a piacon mégsem jelenik meg, a lakhatást nem javítja. 

2013. 09. 17. 23:36

Minek épülnek új lakások, amikor félmillió lakás üresen áll?

http://www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/felmillio_magyar_lakas_all_uresen_kihalunk_a_lakasokbol.165597.html