Országos szemétgyűjtési akció Esztergomban
Környezetünk
2013. szept. 16.

<p>Szeptember 14-én harmadik alkalommal csatlakozott Esztergom is a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországiért akciónaphoz. A városból az Esztergomi Polgárőr Egyesület és a Nagy Várostakarítók regisztráltak hivatalosan is az eseményre.</p>

A mostani önkéntes akcióhoz Esztergomban a mostoha időjárásnak „köszönhetően” a szokásosnál kevesebben csatlakoztak, de mivel az ország többi városához képest nálunk szinte havonta szerveznek a Nagy Várostakarítók szemét– és avargyűjtéssel, valamint fűvágással kapcsolatos akciókat, mindenképpen sikeresnek ítéltük a szombati takarítást. Összesen 10-en vettünk részt a mostani akcióban, és a Csalamádé temető egy része, valamint a főutca került kitakarításra. Az Eszköz Kft. végül 15 zsák szemetet szállított el a deponáló pontról.

A Teszedd! célja, hogy összefogja azokat a lakosokat, akik tenni szeretnének azért, hogy tisztább környezetben éljünk, hogy eltűnjenek a gazdátlan, illegálisan lerakott szemétkupacok.

A lassan márkanévvé váló TeSzedd! az ország legnagyobb és legsikeresebb civil szemétgyűjtési akciója lett, melynek során közvetlen lakókörnyezetünket tisztítjuk meg az illegálisan lerakott szeméttől, közös erővel, önkéntesen. Ezen a napon a TeSzedd! szemléletformáló erejére kívántuk felhívni a figyelmet. Egyetlen nap alatt nem lehet Magyarországot kitakarítani, megtisztítani az illegálisan lerakott szeméttől, ezért nagyon fontos a tudatosság és az, hogy soha ne dobjuk el a szemetet se az utcán, se a település határában lévő zöldövezetben, hanem mindig vigyük a megfelelő gyűjtőhelyre.

Esztergom, 2013. szeptember 16.

Esztergomi Polgárőr Egyesület

A Nagy Várostakarítók

(forrás)