A költségvetés aláírását kéri a Fidesz
Közélet
2013. szept. 13.

<p>Nyílt levél Tétényi Éva polgármester asszony részére.</p>

Tisztelt Polgármester Asszony, Kedves Éva!

A mai napon a sikeresen elvégeztük a kórház előtti útszakaszon azt a kátyúzási munkát, amelyre ígéretet tettünk.

A felajánlott egy tonna aszfalt a helyére került és bízom benne, hogy ezáltal biztonságosabbá vált a kórház mentőbejáratának környéke, megkönnyítve ezzel a beteget szállító mentőautók és a kórházba igyekvő betegek és az őket látogatni szándékozó hozzátartozók közlekedését.

Az önkéntesség eme példája is mutatja, a városban politizáló pártok nem csak beszélnek, hanem tesznek is azért, hogy Esztergom élhetőbb legyen.

Azonban azt mindenki tudja és beláthatja, hogy egy város működtetését nem lehet teljes egészében felajánlásokra és önkéntes munkára alapozni.

Városunk útjai szinte járhatatlanok a kátyúk miatt. Az mindenki által elfogadott, hogy a város gazdasági helyzete nem teszi lehetővé az összes úthiba azonnali kijavítását, azonban a képviselő-testület által elfogadott 2013-as költségvetés 25 millió forintot irányoz elő erre a célra.

Pontosabban csak irányozna elő, ugyanis városunk költségvetését Ön a mai napig nem írta alá, annak ellenére sem, hogy a Kormányhivatal álláspontja szerint, a 2013. március 14-én tárgyalt és megszavazott költségvetési rendelet elfogadottnak tekintendő és azt Önnek, mint polgármesternek kötelessége lenne aláírni és gondoskodni ennek kihirdetésétől.

Mivel a polgármesteri aláírás hiányzik csak az elfogadott költségvetésről, így azt kell mondjam: csakis az Ön felelőssége az, hogy Esztergom város polgárainak kritikán aluli minőségű utakon kell veszélyeztetniük testi épségüket valamint gépjárműveik műszaki állapotát.

Tisztelettel megkérem Önt arra, hogy Esztergom Város 2013-as költségvetési rendeletét mihamarabb szíveskedjék aláírni!

A költségvetés elfogadása a város érdekeit szolgálja, hiszen beindulhatnak azok a munkálatok, amelyeket idáig csak ez a fajta "fedezethiány" akadályozott. Példaként említem, hogy a város közterületeinek karbantartására a Zöld-Út Kft. által elnyert közbeszerzés szerződése is életbe léphetne ezáltal, így megkezdődhetne az a munka, amely azt hiszem a város minden polgárának komfortérzetét javítaná. Egy tiszta és rendezett város mindannyiunk érdeke.

Kérem Polgármester Asszonyt, tegyen eleget törvényben előírt kötelezettségeinek és személyes politikai érdekeit félretéve a város érdekében írja alá Esztergom 2013-as költségvetését!

Köszönettel:

György Róbert
elnök, Fidesz Esztergomi Szervezete

(forrás)