MSZP: Esztergomnak nincs polgármestere; FIDESZ: tömegközlekedést!
Közélet
2013. aug. 28.

<p>A Fidesz napirendre venné a tömegközlekedés ügyét, az MSZP kátyúzna, és Tétényit hibáztatja.</p>

MSZP

Az MSZP Esztergom Térségi Szervezete sajnálkozását fejezi ki a városban uralkodó fejetlenség láttán. Végigtekintve Esztergomon egyre inkább látszik, hogy a városnak nincs vezetője, nincs gazdája, és ameddig ez így van, jövője sincs. A mai sajtótájékoztató apropóját az esztergomi utak katasztrofális állapota adja, azaz csak adná, merthogy nincsenek útjaink, csak kátyúink vannak. Nincs olyan pontja a városnak, ahol ne botlanánk beléjük, ahol ne zökkenne az autó, ne fordulna ki néhányak bokája. A kisgyermekes anyukák és a kerekesszékkel közlekedők a minősíthetetlen állagú járdákról a még rosszabb állapotban lévő utakra kényszerülnek. Most, hogy közeledik az ősz, jön az esős időszak, még nagyobb kihívást jelent majd számukra, hogy elérjék úti céljukat.

Itt, a buszpályaudvaron található az egyik legnagyobb, majd két méter hosszú és egy méter széles kátyú. Mélysége már-már vetekszik az esztergomi közállapotokéval.

Megértjük, hogy nincs pénz. Megértjük, hogy a polgármester idestova három éve harcol. Ez a harc azonban már nem Esztergomról, nem az itt élőkről szól. A nagy kardcsörtetés közben szép lassan teljesen tönkremegy a város. Esztergomot immár úgy emlegetik, hogy a hely, ahonnan elmenekülnek a lakók, és amit elkerülnek a turisták.

A mai állapotok kialakulásáért a Fidesz-frakciót és a polgármestert együttes felelősség terheli. A problémák, amelyek a Meggyes-korszak alatt kezdődtek, a Tétényi-éra csak konzerválni tudott. Megoldás, előrelépés nincs! Még arra sincs meg a városvezetésben az akarat, hogy a túlzás nélkül életveszélyesnek nevezhető kátyúkat eltüntesse. Éppen ezért nevezzük el a város legnagyobb kátyúját Tétényi Éváról.

Esztergomnak nincs polgármestere. Ellenben van egy polgára, aki használja a városi hivatalt. Sajnálattal állapítjuk meg: miként Meggyes Tamás nem volt jó vezetője a városnak, úgy Tétényi Éva sem az. Továbbá úgy gondoljuk: a szélsőjobbal szövetkezve vezeti varosunkat.

Azt szeretnénk, ha a jövő évi önkormányzati választások eredményeképp végre olyan képviselő-testület alakulna, és olyan polgármester irányítana, aki képes szembenézni a múlt hibával, meghallja az itt élők hangját és bátran nekilát megoldani a valódi, égető, az esztergomi lakosok életét évtizedek óta megkeserítő problémákat.

Esztergom, 2013. augusztus 28.

 

Gál Tamás                                                                         Nyíri Attila

elnök                                                                   önkormányzati képviselő


 

FIDESZ

Megoldódhat Esztergom helyi buszközlekedése

Augusztus 27-én, az új elnökség megalakulása után először tartott taggyűlést a Fidesz Esztergomi Szervezete, az új elnök - György Róbert - vezetésével.
Az új tagokkal jelentősen kibővült létszámú szervezet, kidolgozta a következő 12 hónap munkatervét.
A Fidesz Esztergomi Szervezete a taggyűlésen úgy döntött, hogy felkéri az esztergomi Fidesz-KDNP frakciót, hogy a helyi buszközlekedés régóta fennálló problémáját vegye napirendre és mielőbb dolgozza ki megoldási javaslatát a tömegközlekedés visszaállítására.

Forrás: https://www.facebook.com/esztergomifidesz

(forrás)