Miénk a Vár! – Kalandvár
Kultúra
2013. aug. 14.

<p>Augusztus 20-án, Államalapításunk ünnepén az MNM Esztergomi Vármúzeuma különleges programmal vár minden kedves látogatót a legkisebbektől a legnagyobbakig! </p>

Mélyen tisztelt Vitézek és bátor Úrhölgyek!

Hőn szeretett hercegünk, István legyőzte a lázadó pogányokat, utat nyitva ezzel Nekünk, magyaroknak a kereszténység felé. Ám István még utoljára hős alattvalói segítségét kéri. Ahhoz, hogy végre elérje célját és a magyarok királyává lehessen, meg kell kapnia a II. Szilveszter pápa által neki ajánlott koronát. Asztrik apát, hű segítője útnak indul, hogy elhozza Rómából a pápa ajándékát. Az út azonban veszélyes. Asztriknak segítőkre van szüksége, akik bátorságukat, erejüket, leleményességüket és tudásukat latba vetve segítik őt útján és elhozzák a koronát István hercegünknek. Hős vitézek, szépséges hölgyek, az utolsó nagy próba még előttetek áll! Ne hagyjátok cserben leendő királyotokat! Segítsetek Istvánnak elérni célját!

Kedden délután 13:00 és 17:30 közt kerül megrendezésre a Kalandvár nevet viselő vetélkedő, melynek helyszíne az MNM Esztergomi Vármúzeuma, az Esztergomi Bazilika és a Várhegy. Játékos feladatok, erőpróba, ügyességi verseny és tudáspróba várja a jelentkezőket három kategóriában: Dicső nemesi családok, Asztrik kísérői és István herceg hős lovagja (Családi, Csoportos és Egyéni versenyzők). A vetélkedőre 13:00 és 15:00 közt lehet nevezni (13:00 ünnepélyes megnyitó, harci bemutató), a verseny 17:30-ig tart. Az eredményhirdetés és a különleges nyeremények kiosztására 18:00-kor kerül sor. Ha többet akarsz tudni Szent István koráról, buzog benned a kalandvágy vagy csak be akarod barangolni a Várhegyet ne habozz jelentkezni! 

Emellett jeles államünnepünkön a Vármúzeum minden érdeklődőt szeretettel vár ingyenes belépéssel és kedvezményes tárlatvezetéssel!

(forrás)