Méz Nap a Szentgyörgymezői Olvasókörben
Kultúra
2013. aug. 13.

<p><strong>A Szentgyörgymezői Olvasókör idén szeptemberben is megtartja az eddig nagy sikerrel megrendezett Méz Napot, melynek keretében mézzel készült sütemények versenyét és az esztergomi óvodásoknak rajzpályázatot is hirdetnek.</strong></p>

Az eseményre szeptember 14-én kerül sor, ám a gyermekeknek és a sütni szerető hölgyeknek és uraknak már most el lehet kezdeni a készülődést, hiszen az intézmény versenyt hirdet két kategóriában. 

Az esztergomi óvodásoknak szóló rajzverseny témája a méhek világa, vagy bármilyen mézzel, méhekkel kapcsolatos szólás, közmondás. A rajz minimum A4, maximum A3 méretben, tetszőleges technikával készülhet, a hátoldalára kérjük, tüntessék fel a gyermek nevét, korát, címét, telefonszámát. Gyermekenként legfeljebb 2 rajzot fogadunk el, beküldési határidő: szeptember 11.  

A mézzel készült sütemények versenye keretében pedig bárki bemutathatja háziasszonyi képességeit. A részvétel feltételei: 

  • a sütemény receptje a jelentkezéskor
  • egy tepsi mézzel készült sütemény megfelelően tálalva
  • a sütemény behozatala (szeptember 14-én, 12.30 - 13.30)
  • a sütemény kínálása (szeptember 14-én, 14.00 - 15.30)

Jelentkezés a recept leadásával szeptember 12-én, szerdán személyesen a Szentgyörgymezői Olvasókörben 18:00-ig, vagy e-mailben az sz.olvasokor@gmail.com címen éjfélig.

A győztesek, helyezettek a szponzorok által felajánlott jutalmakban részesülnek. A közönség kóstolójeggyel kóstolhat, melynek ára 50 Ft, a bevétel pedig a versenyzőket illeti. 

(forrás)