Rákdiagnosztikai műszert adományozott a Baumit a Vaszary Kolos Kórháznak
Egészségügy
2013. aug. 7.

<p>Felelősen gondolkodó vállalatként a Baumit nem csak dolgozóira, hanem családtagjaikra és a közvetlen környezetében élőkre is gondol. A cég évről évre támogatja azokat az intézményeket, amelyek a térségben tevékenykednek, és hozzájárulnak az itt élők szociális jólétéhez. Így esett a választás az idén az esztergomi Vaszary Kolos Kórházra. Kérésükre, a Baumit a rákos elváltozások szűrését lehetővé tevő eszközt vásárolt, amely egy elavult technikát vált le, a pontosabb kórkép felállítása érdekében.</p>

A Baumit Kft. képviseletében Barina Anikó, a Baumit Futura Alap elnöke adta át Dr. Kanász Gábor főigazgató főorvosnak az eszközt,amely remélhetőleg hosszú évekig fogja segíteni a Vaszary Kolos Kórház munkáját.

-Én is dolgoztam az esztergomi kórházban így pontosan tudom, milyen nehézségekkel kell szembenézni annak, aki a gyógyítást választja hivatásának - mondta el beszédében Barina Anikó.

-A Baumit Kft. úgy véli, hogy az elhúzódó építőipari válság ellenére is rendkívül fontos a társadalmi szerepvállalás, és az országos eseményeken való aktív részvétel. A Vaszary Kórház támogatása egy újabb lépcsőfokot jelent a Baumit Futura Alap életében, amellyel vállalatunk az egészségmegőrzésre, és a saját egészségünkkel kapcsolatos felelősségteljes gondolkodásra kívánja felhívni a figyelmet - zárta szavait a Baumit Futura Alapítvány elnöke.

Köszönetét kifejezve, Dr. Kanász Gábor főorvos a következőket tartotta fontosnak megemlíteni

-Talán nem is tudják pontosan, hogy mekkora segítség ez az ajándék kórházunk és betegeink számára - kezdte válaszát az intézmény vezetője. - Az eszköz segítségével felismerhetők a korai szakaszban még sikerrel gyógyítható, gyakran előforduló, rosszindulatú daganattípusok. Ezen kívül számos betegségben ad lehetőséget a korszerű diagnosztikus és terápiás beavatkozásokra. Egy ilyen ajándékozás felhívja a figyelmet arra, hogy bár az intézmények nagy része már állami kezelésben van, de ez nem jelenti azt, hogy a társadalmi összefogásra, a szponzorációra nem lesz a továbbiakban szükség - mondta el a főorvos.

Az építőipari vállalat felelős gondolkodásának egyik alappillére a nehéz helyzetben lévő magyar egészségügy támogatása. Az elmúlt években az országos mentőszolgálatnak nyújtott segítő kezet a Baumit. Az idén, a régióban - Dorog és környékén - lévő intézmények megsegítése volt a cél.

Korábban a 2010-ben bekövetkezett devecseri és kolontári iszapkatasztrófa idején, a cég életre hívta az Építőipari Szolidaritási Platformot, amelynek vezető tagjaként segítette a települések helyreállítási és építkezési munkálatait.

Legutóbb a Baumit a 2013-as árvízi védekezésből és helyreállításból is kivette a részét, amelyben 6000, eredetileg termékcsomagolásra szánt vödröt adományozott a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek, a Katasztrófavédelemnek, Esztergom és Tát városainak. A vállalat ilyen irányú CSR tevékenységeit a továbbiakban is folytatni kívánja.

Baumit

(forrás)