A Fidelitas rendet, nyugalmat és fejlődést szeretne Esztergomban
Közélet
2013. júl. 26.

<p>„A Fidelitas rendet, nyugalmat és fejlődést szeretne Esztergomban” mondta Heer Ádám, az esztergomi Fidelitas újraválasztott elnöke a jobboldali, polgári értékrendet képviselő szervezet csütörtöki tisztújítása után. A tisztújító taggyűlésen a tagság döntése alapján a Fidelitas az elkövetkezendő években is a nyugodt, megfontolt és higgadt helyi politizálás útját fogja járni. Az elnökség munkáját Bognár Bence ügyvezető alelnökként, Faragó Bence és László András Ernő alelnökként segíti a továbbiakban.</p>

A Fidelitas alapszabálya értelmében a július 13.-ai országos tisztújító kongresszustól számított hatvan napon belül kell megtartani a helyi szervezetek tisztújító taggyűlését. Az esztergomi szervezet július 25.-ei tisztújító taggyűlésén egyhangúlag szavazott bizalmat Heer Ádám elnöknek, Bognár Bence ügyvezető alelnöknek, Faragó Bence és László András alelnököknek a következő két év feladatainak ellátására.

Heer Ádám a következőképpen foglalta össze az esztergomi Fidelitas elmúlt két évét és jövőbeni terveit, elképzeléseit: „Az elmúlt években kulturális rendezvényeinkkel, jótékony célú adománygyűjtéseinkkel, várostakarító akcióinkkal és természetesen politikai véleményünk kifejezésében is mindig a nyugodt, megfontolt és higgadt helyi közélet pártján álltunk és állni fogunk továbbra is. A jövővel kapcsolatban nyugodtan állíthatom, hogy a Fidelitas olyan Esztergomot szeretne, ahol rend, nyugalom és fejlődés határozza meg a helyi társadalmi élet fő irányvonalát. Az elkövetkezendő évekre célul tűztük ki, hogy továbbra is a lehető leghatározottabban képviseljük a helyi közösség érdekeit, véleményét és elképzeléseit. Azt szeretnénk, ha Esztergom, amelyet akár az ország bölcsőjének is hívhatnánk, ismét elfoglalhassa méltó helyét a szép, csendes, de attraktív magyar városok közt. Ehhez a munkához kértük és kaptuk is meg a szervezet tagságának támogatását.”

 

László András Ernő alelnök fontosnak tartja, hogy: „minél jobban bevonjuk a közélet iránt érdeklődő fiatalok csoportjait a munkába. A helyi közösségi akcióinkat továbbra is előtérben tartsuk, sőt bővítsük. Határon túli szövetségeseinkkel, barátainkkal minél többet találkozzunk.”

Faragó Bence  alelnök elmondta: „a jövőben szeretnék megpróbálkozni a hagyományőrzés, a gasztronómia és a borkultúra területén programok szervezésével. Továbbá családos emberként szívesen részt vennék olyan program kidolgozásában, amelyben kiemelt figyelmet fordítanak a családokra.”

Bognár Bence a szervezet ügyvezető alelnöke a társadalmi élet iránt fogékony közép és főiskolás korosztály minél eredményesebb bevonását tűzte ki feladatul.

(forrás)