Válasz a Fidesz frakció parkolással kapcsolatos sajtótájékoztatóján elhangzottakra
Közélet
2013. júl. 22.

<p>Az esztergomi Fidesz frakcióval ellentétben valóban értetlenül lehet állni Steindl Balázs <a href="http://www.szeretgom.hu/content/73487-fidesz-tetenyi-miatt-csuszik-a-parkolasi-potdijak-visszafizetese">mai nyilatkozata</a> előtt, pláne annak tükrében, hogy a városi Fidesz-szervezet élére pár héttel ezelőtt megválasztott új elnök az elődjeinél konstruktívabb együttműködést ígért. Most mégis a régi beidegződéseknek megfelelően a polgármester távollétében tartottak sajtótájékoztatót, ahol pontatlanságokat mostak össze hamis állításokkal.</p>

  1. A polgármester nem félbeszakította a múlt heti rendkívüli ülést, hanem szabályosan lezárta azt, miután elmondta, hogy a Fidesz-frakció által sürgősséggel behozott előterjesztés nem felelt meg a törvényességi kritériumoknak.

  2. A polgármester jogköréről veszélyhelyzetben a katasztrófavédelmi törvény rendelkezik – majdnem mindenki számára világosan.

  3. Nem Tétényi Éva polgármester akadályozza a normális parkolási feltételek kialakítását Esztergomban, hanem a Meggyes Tamás és Steindl Balázs vezette, 2/3-os többséggel rendelkező frakció, mely az elmúlt három évben legalább 8-szor vette le a testületi ülések napirendjéről a Tétényi Éva által beterjesztetett parkolási rendelet módosítást.

 

 

Esztergom, 2013. július 22.

 

Váczy-Hübschl István

sajtófőnök

 

Ingyen parkolást Esztergomban

Videó: KTV

(forrás)