Esztergomhoz közelednek a Google autói
Bulvár
2013. jún. 24.

<p>Tavaly április óta Magyarország -és így Esztergom is- <a href="http://www.szeretgom.hu/content/72921-elindult-a-street-view-esztergomban-is">elérhető</a> a Google Street View-en. A cégóriás relatíve régi képekkel indította el szolgáltatását, köszönhetően az indulás körüli több éves jogi huzavonáknak. Most új képekkel frissül a Street View.</p>

A Google-autók két évvel ezelőtt

Idehaza a Google május közepén fogott neki a Street View két éves képeinek frissítéséhez. A jelek szerint autóik már a járás területén fényképeznek, és Esztergom felé közelednek. A "Hol használható jelenleg az Utcakép?" oldalon folyamatosan frissítik, hogy a világ mely részein elérhető a szolgáltatás, illetve, hogy éppen hol végeznek bejárást. Az oldalon május 14-én jelentek meg a magyarországi településnevek. Az "országjárást"a keleti megyékben kezdték, és csak egy hete érkeztek meg a Dunántúlra. Pár órája ismét frissült az oldal, amire már megyénk is felkerült. A napokban az alábbi településeken járnak az autók Komárom-Esztergomban: Bokod, Dunaalmás, Kecskéd, Környe, Lábatlan, Neszmély, Nyergesújfalu, Oroszlány, Süttő, Tatabánya.

Bizonyos, hogy napok kérdése, hogy viszontlássuk a Google-autókat városunk utcáin. Valószínűleg sokkal alaposabb bejárást fognak végezni, mint 2011-ben, amikor csak a főutakat, vasútállomások környékére hajtottak be. Most alighanem minden kis utcába benéznek a kamerákkal.

Esztergomnak van pár napja, hogy összekapja magát, és valami prezentálható képet mutasson a világ felé, ugyanis ezek a fényképek évekig fognak szerepelni ezen a turisztikailag leírhatatlanul fontos oldalon.

Ha valaki Google-autóval találkozik Esztergom környékén, fotózza le, vagy írja meg a villy@szeretgom.hu-ra, esetleg Facebook-oldalunkra!

 


View Larger Map

 

  • UPDATE: 26-ára a listára felkerült Komárom is.
(forrás)