Esztergom baleseti térképe
Bulvár
2013. jún. 16.

<p>Decemberben mutattuk be a Rendőrség honlapjának segítségével <a href="http://www.szeretgom.hu/content/72363-esztergom-bunugyi-terkepe-szentgyorgymezo-a-beke-szigete">Esztergom bűnügyi térképét</a>. Most vessünk egy pillantást a város baleseti térképére.</p>

Akkor...

Az index.hu 2009-ben még arról számolt be, hogy az Esztergom-Dorog közötti 111-es úton átlagosan minden 189 méterre jutott egy baleset a megelőző három évben (az összesen negyven ütközésből egy volt halálos kimenetelű, 25 súlyos, a többi könnyű sérüléssel járt). Ezzel a 111-es vezetett a halálutak listáján.

Sajnos a második helyezett az Esztergomon is áthaladó 11-es út volt. Itt átlagosan minden 232. méterre jutott egy baleset 2006 és 2008 között. Halálos baleseteket tekintve pedig a 11-es út vezette az országos rangsort egy kilométerre vetítve. Minden 2,3 kilométerre jutott egy halálos baleset. (Gondoljunk csak a táti egyenesre.)

...és most

Az index cikke óta bárki számára elérhetővé váltak a baleseti adatok a rendőrség honlapján. A bűnügyi téképhez hasonlóan az elmúlt egy év, fél év, két hónap és az elmúlt egy hónap adatai között lehet böngészni. A találatok közt lehet szűkíteni a szerint, hogy gyalogos, személygépkocsis, autóbuszos, motorkerékpáros, biciklis vagy tehergépkocsis balesetet keresünk. A térkép a kis koccanásokat nem, csak a súlyos és a halálos baleseteket jeleníti meg piros illetve fekete színnel.

Ha most vetünk egy pillantást a térképre, akkor látható, hogy a fent említett két főúton egyetlen halálos baleset sem történt az elmúlt 365 napban, de szerencsére Esztergom más útjain sem történt halálos kimenetelű baleset.

 

Esztergom-Kertváros és Dorog északi része

Pilisszentléleken nem, de a közeli Dobogókői úton történt súlyos baleset az elmúlt egy évben.

A járás területén egyetlen halálos balesetet jelez a szolgáltatás a 10-es út Tát és Nyerges közötti szakaszán az elmúlt fél évben.

(forrás)