A PM lemondásra szólította fel Meggyes Tamást
Közélet
2013. jún. 4.

<p style="text-align: justify;">Segítünk lemondani a nőverő politikusoknak - Az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért ma végigjárta azoknak a fideszes képviselőknek az irodáit, akik a sajtóhírek szerint bántalmazták élettársukat, vagy feleségüket. Szabó Tímea és Scheiring Gábor képviselők előre megírt lemondó nyilatkozatot ragasztottak ki a fideszes politikusok ajtajára, ezzel is megkönnyítve lépésüket.</p>

Tegnap volt a Btk. módosításának zárószavazása, ahol törvénybe foglalták a családon belüli erőszak büntethetőségét. Az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért meggyőződése, hogy az elfogadott javaslat érdemben nem segíti a bántalmazottakat. A fideszes politikusok ráadásul nagyon rossz példát mutatnak a családon belüli erőszakkal kapcsolatban: számos képviselő keveredett gyanúba: bántalmazza a feleségét, élettársát.  
Az Együtt 2014 – PM Szövetség szerint a Fidesznek a saját háza táján kellene elkezdeni seperni, ha meg akarja mutatni, hogy valóban elkötelezett a családon belüli erőszak áldozatainak védelmében. Ezért a hírbe hozott képviselőknek nem csak a párttagságukról, de mandátumukról is le kellene mondaniuk.  
Szabó Tímea és Scheiring Gábor ma a Képviselői Irodaházban megpróbálta megkönnyíteni a kormánypárt dolgát; Meggyes Tamás, Daher Pierre, Lipők Sándor és Balogh József számára előre elkészített lemondó nyilatkozatot ragasztottak ajtójukra.
Az Együtt 2014-PM Szövetség azt szeretné, ha az esetek tisztázódnának. Amíg ezek a képviselők a parlamentben ülnek, addig minden jogszabály hiteltelen.
Kiadó: Szabó Tímea független országgyűlési képviselő

MTI-OS

(forrás)