Vége az ingyenstrandnak a Palán
Gazdaság
2013. máj. 31.

<p>Fizetőssé válik az eddig ingyenes magánstrand, míg a ténylegesen szabadstrandként megmaradó szakaszon komolyabban vehetik a fürdési tilalmat az idei szezontól kezdve. A strandolás viszont ezután sem lesz drága: még az is megúszhatja egy ötszázasból, aki autóval érkezik. -  írja az index.hu</p>

„A tó a tulajdonosoké” – vázolta fel a helyzetet Heer Lajos, az Esztergom város tulajdonába tartozó Palatinus-Tófürdő vezetője. Az ötvenes években folytatott homokkitermelés által létrejött dorogi (közigazgatásilag Esztergomhoz tartozó) bányatavat, amit sokan csak „Pala” néven emlegetnek, a helyieken kívül többnyire a kiépítetlen vadromantikára vágyó budapestiek látogatják. A tóparti vendéglátóhelyek sallangmentes díszletek között és olcsón adják a lángost, a palacsintát és a sört, ruhát is lehet turkálni a parton. Minden puritán és idilli.

A harminckét hektáron elterülő tó partján eddig többféle strandolási lehetőség létezett: a „városi strand” (Palatinus-Tófürdő) jelképes árakon várta a vízpartra vágyókat, a vele szemben lévő magánstrand azonban ezidáig nem szedett belépőt. Ez azonban június 7. után másképp lesz.

A teljes cikk az index.hu-n olvasható.

 

(forrás)