Sikeres Zöldszombat Esztergomban
Környezetünk
2013. máj. 27.

<p>Május 25-én, szombaton a Tavaszvégi Zöldtakarítás keretében a Nagy Várostakarítók közel 600 zsák zöldhulladékot szállítottak el Esztergom közterületeiről. Az önkéntes szervezet felhívásra jelentkeztek a városi óvodák, akik játszótereiket, udvaraikat szedték „ráncba” nyár előtt.</p>

A Bánomi, a Szentgyörgymezői óvoda, a Zöld óvoda, a Máltai játszótér által összegyűjtött és levágott fű, valamint gallyak szombaton délelőtt kerültek elszállításra, közben a Haladó Esztergomért Egyesület aktivistái a Kis-Duna parton tavalyról ott maradt faleveleket gyűjtötték össze. A Magvető szobor körüli parkban még múlt héten vágták le lelkes önkéntesek a füvet, a bezsákolt zöldet szintén most szombaton, a 6. várostakarítás alkalmával vitték el a Nagy Várostakarítók. Még múlt héten Sáska János helyi vállalkozó levágta a Hunyadi utcai játszótéren a füvet, melynek elszállításáról a hivatal közhasznú munkásai gondoskodnak.   

A Bálagála teherautójának segítségével a Várostakarítók továbbra is az Esztergomi TSz. által felajánlott komposztálóba hordják a tiszta zöldhulladékot, a segítségeket Esztergom nevében köszönjük! Külön köszönet Hitz Dávidnak a nagylelkű segítségért!

 

Galéria

(forrás)