Elütötte, majd magára hagyta a biciklist
Bulvár
2013. máj. 27.

<p>Nem adott elsőbbséget és elgázolt egy kerékpárost egy 20 éves tokodi férfi, majd az ütközést követően elhajtott a helyszínről. Segítségnyújtás elmulasztás elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya.</p>

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a személygépkocsi vezetője Sárisáp belterületén közlekedett 2013. május 26-án 15 óra körüli időben, mikor egy kereszteződéshez érve a figyelmeztető tábla ellenére nem adott elsőbbséget a biciklisnek és elütötte. Az ütközés következtében a kerékpáros az autóra esett, majd onnan az úttestre. Bár a sértett jelezte a jármű vezetőjének, hogy megsérült a balesetben, a sofőr segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

A gázoló ellen – szabadlábon hagyása mellett – segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya.

A KSH szerint Sárisáp területén 2005 és 2011 között 2006-ban és 2008-ban volt egy-egy halálos kiimenetelű közúti baleset, 16 súlyos és 20 könnyű sérüléssel járó baleset.

KEMRFK/KSH Statinfo

(forrás)