Fidesz: Tétényi nem állt ki a rezsicsökkenés mellett
Közélet
2013. máj. 10.

<p>Az esztergomi Fidesz-KDNP-frakció közlése szerint Tétényi Éva, a város független polgármestere a rezsicsökkentés támogatásáról szóló előterjesztés szavazásra bocsátása helyett a képviselő-testület ülésén, csütörtök éjjel kikapcsolta a gépét, majd elhagyta a helyszínt és véget vetett a napirendek tárgyalásának. A polgármester az MTI-nek azt mondta, semmilyen más módon nem tudta elérni, hogy a Fidesz-KDNP-frakció ne politikai kampánycélokra használja az üléstermet.</p>
<p> </p>

Steindl Balázs, a testület többségét adó Fidesz-KDNP-frakció vezetője az MTI-nek pénteken elmondta, az ülésre sürgősségi indítványként terjesztették elő javaslatukat, miszerint a képviselő-testület egyetért azzal, hogy a magyar családok rezsiköltségei csökkenjenek, valamint támogatja a már megvalósult 10 százalékos mérséklést és a kormány további, hasonló irányú törekvéseit.
A frakcióvezető beszámolója szerint a polgármester először a készüléke lekapcsolásával kijelentkezett az általa vezetett tanácskozásról, majd törvénytelen módon félbeszakította a testületi ülést és a hátralévő napirendi témák megtárgyalása nélkül távozott.
Tétényi Éva polgármester az MTI-nek reagálva elmondta, az ülést azért szakította félbe, mert semmilyen más módon nem tudta elérni, hogy a Fidesz-KDNP-frakció ne politikai kampánycélokra használja az üléstermet. Ezt az is mutatta, hogy a képviselők a teremben a rezsicsökkentést támogató aláírásgyűjtő íveket köröztettek, amelyet természetesen nem írt alá - tette hozzá.

MTI

(forrás)