Bíró elé állnak a dági temető fosztogatói
Bulvár
2013. ápr. 25.

<div>
<div>
<p>Két fiatalkorút gyanúsít a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a dági temetőben található sírhelyeken elhelyezett bronzvázák eltulajdonításával. 2013. április 3-án <a href="http://www.szeretgom.hu/content/72821-fiatalok-fosztogattak-a-dagi-temetot#content72821">fogták el és állították elő</a> őket a nyomozók, az ellenük folyó büntetőeljárást a rendőrség befejezte.</p>
</div>
</div>

A 16 és 17 éves helybéliek 12 darab bronz vázát feszítettek le a sírkertben található síremlékekről 2013. március 7. és március 20. között. Az első alkalommal öt darabot vittek el és adtak le egy dorogi méh-telepen. Miután az értük kapott pénzt elköltötték, újra loptak. Másodszorra hét darab vázát törtek le. Ezeket már nem sikerült értékesíteni. Miután a dorogi nyomozók azonosították az elkövetőket, a házkutatás során megtalálták a hét darab vázát.

A két fiatalkorúval szemben – szabadlábon hagyásuk mellett – dolog elleni erőszakkal szabálysértési értékre elkövetett lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, melynek ügyiratát bíróság elé állítási javaslattal küldte meg az ügyészségnek.

KEMRFK

(forrás)