Nyílt levél Tétényi Évának
Közélet
2013. ápr. 16.

<p>Tisztelt Polgármester Asszony, Kedves Éva! </p>
<p>Megdöbbenéssel olvastam a hétvégi keltezésű facebook-bejegyzésedet, amelyben – többek között – cégünk ingatlanvásárlási szándékával kapcsolatban tettél néhány valótlan, sértő és káros megjegyzést.</p>

Mint azt nyilván jól tudod, az érintett telek az Ipari Parkban évek óta eladó. Erre a telekre tett cégünk nemrégiben vételi ajánlatot. Ennyi történt. Nem több, nem kevesebb. A cégünk által tett ajánlatban megjelölt vételár azt az összeget jelöli, amelyet mi hajlandóak vagyunk megadni ezért az évek óta eladásra kínált, ám mindeddig eladhatatlannak bizonyuló telekért. Azért akarjuk megvásárolni a telket, hogy azon egy szerelő-csarnokot építsünk fel, amelyben több száz helyi munkavállalónak biztosíthatnánk munkát, ezáltal megélhetést. Szó sincs semmiféle gyanús „ingatlanbizniszről”, nyerészkedésről.

Mi ebben a városban sokakkal ellentétben építeni és nem rombolni akarunk. Az ingatlan tulajdonosa szerintem az ajánlat kapcsán két dolgot tehet: elfogadja vagy elutasítja azt. Az üzlet ilyen. Mi a vételi ajánlatot változatlanul fenntartjuk. Az ingatlanpiac jelenlegi helyzetében számunkra ez a telek jelenleg reálisan ennyit ér.

Az, hogy a város önkormányzata és a város vagyonkezelő cége az esetleges adásvétel megtörténte után hogyan rendezik egymás között a keletkező bevételt, közvetlenül nem tartozik rám, sem a cégemre. Választópolgárként persze van véleményem arról a harcról, mely az önkormányzatban, a polgármester és a testület, a polgármester és a vagyonkezelő cég, a két oldalhoz tartozó különféle véleményformálók és véleménytorzítók között folyik évek óta. Ez a ti harcotok. Parttalan küzdelem, amely legkevésbé éppen a város polgárainak érdekét szolgálja.

Felháborító azonban, hogy egy tisztán üzleti ügyet most az én kontómra megpróbálsz politikai haszonszerzésre felhasználni. Sajnálatos, hogy Esztergom közélete hosszú idők óta nem visszhangzik mástól, mint attól a teljességgel haszontalan, sőt káros politikai hadakozástól, melynek most ezt az ingatlanvásárlási ügyet is részévé kívánod tenni.

Úgy gondolom, és ezzel egészen biztosan nem vagyok egyedül, hogy Esztergom és az esztergomiak életét keseríti meg az a folyamatos terméketlen szembenállás, amely közted és Meggyes Tamás között feszül. Hidd el nekem, kettőtökön kívül erre már senkinek sincs szüksége, és amiben biztos vagyok: senki másnak nem is válik hasznára. Ez a harc kettőtökről szól, viszont az egész város issza a levét. 

Mivel a facebook-bejegyzésedben alattomosan megfogalmazott vádak kimerítik a rágalmazás és a becsületsértés törvényi tényállását, és sértik személyhez fűződő jogaimat, annyit még el kell mondanom, hogy amennyiben valótlan állításaid és sugalmazásaid kapcsán nem teszel közzé bocsánatkérő közleményt, kénytelen leszek megfontolás tárgyává tenni, hogy jogi lépéseket kezdeményezzek Veled és az általad közölt hazugságokhoz kapcsolódva mocskolódásokat megfogalmazó, fogalmatlan és vélhetően önmagukból kiinduló, szervilis és ostoba csatlósok ellen is. Amint arról már értesülhettél az ilyen jellegű ügyekben van némi tapasztalatom és javaslom, érdeklődj annál, akivel bejegyzésedben olyan lelkesen összeboronáltál, hogy milyen érzés ellenem pert veszíteni!

Üdvözlettel:

Horváth Mihály

 

(forrás)