A testület támogatta az új rendőrkapitány kinevezését
Közélet
2013. ápr. 11.

<p>A jelenleg is zajló képviselő-testületi ülésen egyhangúan fogadták el Debreczeni István r. alezredes kinevezését az Esztergomi Rendőrkapitányság élére.</p>

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányág vezetője, Csizmadia Gábor r. dandártábornok az Esztergomi Rendőrkapitányság élére Debreczeni István rendőr alezredest kívánja kinevezni. A képviselő-testületnek a kinevezéssel kapcsolatban véleményezési joga van.

Debreczeni bemutatkozó beszédében a testületnek elmondta: 17 évet az Esztergomi és 9 évet a Dorogi Rendőrkapitányságon töltött, ahogy fogalmazott, "a rendőrkapitányság minden irodájában tudja, hogy hol van a villanykapcsoló".

 

Szakmai életútja

Debreczeni István hivatásos szolgálati viszonyát 1987. szeptember 16-án próbaidős alhadnagyként kezdte az Esztergomi Rendőrkapitányság, Bűnügyi Osztályán nyomozóként. 1990-ben rendőr hadnaggyá léptették elő, még ugyan ebben az évben áthelyezésre került az Esztergomi Rendőrkapitányság, Dorogi Rendőrőrs, Bűnügyi Csoportjába nyomozónak. 1992-ben került magasabb beosztásba ekkor főnyomozónak lett kinevezve és egyben soron kívül főhadnagyi rendfokozatba került előléptetésre. A Dorogi Rendőrkapitányság létrejöttével a Bűnügyi Osztály állományába került főnyomozóként. 1994-ben soron kívül századosi rendfokozatba léptették elő. Ezt követően 1997 szeptemberében kiemelt főnyomozói beosztásba került ezzel egy időben soron kívül őrnagyi rendfokozatba lépett elő. 1998. május 16-tól megbízásra került a Vizsgálati Alosztály, majd a Nyomozó Alosztály vezetésével. Megbízásának lejárta után 1999. április 1-től kiemelt főnyomozó a Nyomozó Alosztályon. 2003-ban soron került alezredesi rendfokozatba. 2008-ban a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetésére kapott megbízást, majd az egy éves megbízásának félidejében már kinevezésre került. A Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályát nagy sikereket elkönyvelve vezette egészen 2012. szeptember 20-ig, amikor megbízást kapott az Esztergomi Rendőrkapitányság vezetésére.


Rendőrtiszti Főiskolai valamint Rendészeti Vezetőképző végzettséggel rendelkezik. Munkája során többször részesült elismerésben, 2011. augusztus 20-án pedig kiemelkedő munkájának elismerése ként rendőrségi tanácsosi címet adományozott részére a Belügyminiszter. Fegyelmi, vagy büntetőeljárás hatálya alatt nem áll.
Nős, családi és magánélete rendezett, egy gyermek édesapja.
Munkájában, döntéseiben megfontolt. Szakmai munkáját valamennyi beosztásában átlagon felüli szorgalommal végezte és végzi. Lényeglátó képessége, logikai gondolkodása, ítélőképessége átlag feletti. Töretlen szorgalom, igényesség és a törvényesség betartása jellemzi a tevékenységét.

(forrás)