Április 2-től a teljes Bp-Esztergom szakaszon vonatpótlók járnak
Gazdaság
2013. márc. 27.

<p>A Budapest-Esztergom vasútvonalon 2013. április 2-án 0.00 órától 2013. június 14-én 24.00-ig a személyszállító vonatok helyett a teljes útvonalon vonatpótló autóbuszok közlekednek.</p>

A vonatpótló autóbuszok megállási helyei:

  • Bp. Nyugati és Újpest mh. helyett Bp. Árpád híd autóbusz állomás,
  • Rákosrendező és Angyalföld állomásokat, valamint Vasútmúzeum megállóhelyet a vágányzár ideje alatt az utasforgalomból kizárjuk,
  • Aquincum felső mh. helyett Bp. Flórián tér (Vörösvári út) Volán mh.
  • Óbuda állomás helyett Bp. Óbudai temető Volán mh.
  • Üröm mh. helyett Bp. Üröm vmh. Volán mh.
  • Solymár állomás helyett Solymár vá. Volán mh. valamint Solymár temető Volán mh.
  • Pilisvörösvár állomás helyett Pilisvörösvár orvosi rendelő Volán mh.
  • Szabadságliget és Klotildliget megállóhelyeken a megállóhelyek melletti terület,
  • Pázmáneum megállóhely helyett Piliscsaba Pázmány Péter Egyetem Volán mh.
  • Piliscsaba állomáson az állomásépület mögötti terület, valamint Piliscsaba iskola és Piliscsaba Magdolna völgy Volán mh.
  • Pilisjászfalu mh helyett Pilisjászfalu Volán-megállóhely
  • Piliscsév megállóhelyen a megállóhely melletti terület
  • Leányvár állomásnál Leányvár, vasútállomás Volán-megállóhely
  • Dorog állomási megállás helyett Dorog, városháza Volán megállóhely, valamint Dorog, IBUSZ iroda Volán-megállóhely
  • Esztergom-Kertváros állomás helyett Esztergom-Kertváros vasútállomás bej. út Volán megállóhely
  • Esztergom állomáson az állomásépület mögötti terület
E Budapest – Pilisvörösvár – Esztergom között és vissza (Menetidő összesen: 80 perc.)
S Budapest – Solymár – Piliscsaba között és vissza (Menetidő összesen: 45 perc.)
Z Budapest – Pilisvörösvár – Piliscsaba között és vissza (Menetidő összesen: 45 perc.)

A vonatpótló autóbuszok Szabadságliget és Klotildliget megállóhelyeket nem érintik, a megállóhelyeket mikrobuszokkal szolgálják ki. A mikrobuszok útvonala és menetideje: 

„K” jelű mikrobuszok Szabadságliget – Pilisvörösvár – Klotildliget között és vissza:

Szabadságliget vmh.– Lőcsei u. – Gárdonyi u. – Szabadság u. – 10 sz. főút – Pilisvörösvár orvosi rendelő VOLÁN mh. (7 perc) –10 sz. főút – Piliscsaba, Pázmány Péter Egyetem VOLÁN mh. (6 perc) – 10 sz. főút – Kenderesi út – Egyetem u. – Mátyás király út – Klotildliget vmh. (7 perc)

Menetidő összesen: 20 perc.

A vonatpótló autóbuszok csatlakozási pontja Piliscsaba Pázmány Péter Egyetem Volán mh. Budapestről Szabadságliget, ill. Szabadságligetről Budapest felé a csatlakozások Pilisvörösvár orvosi rendelő Volán mh-nél is biztosítottak.

A 10 sz. főút zsúfoltságának függvényében a menetidők jelentősen változhatnak!

A Solymár vá. – Pilisvörösvár orvosi rendelő – Solymár vá. viszonylatban utazóktól a vasúti bérletek a VOLÁNBUSZ 830 sz. járatán elfogadásra kerülnek. Erre a járatra a vasúti menetjegyek nem érvényesek, autóbusz menetjegy az Árpád híd, autóbusz-állomásnál elővételben, egyéb eseteknél pedig a járművezetőnél váltható.

2013. május 1-től 2013. május 14-ig az Esztergom - Komárom (4-es vonal) vasútvonalon végzett vasúti pálya felújítási munkák miatt az Esztergom - Esztergom-Kertváros között vonatpótló autóbuszok közlekednek. A vonatpótlók menetrendjét ide kattintva érhetik el.

Árpád-híd autóbusz állomáson jegy és bérletárusító pontot nyit a MÁV-START Zrt. A legközelebbi jegyvásárlási pontról a megállóhelyeken adnak bővebb felvilágosítást.

A 2013. április 1-4. között lejáró érvénytartammal rendelkező 30 napos bérletek érvénytartama meghosszabbításra kerül, az ilyen bérletek egységesen 2013. április 5-én 24:00 óráig érvényesek a rajta feltüntetett viszonylaton, csak a vonatpótló autóbuszon. A többi bérlet érvénytartama nem változik.

2013. április 5-étől a vágányzár idején közlekedő vonatpótló autóbuszokon a jelenlegitől eltérő díjszabási km távolságok kerülnek alkalmazásra, az érintett viszonylatok egy részén ez a menetdíj (bérlet ár) csökkenését jelenti.

A vonatra megváltott menetjegyek a vonatpótló autóbuszokon érvényesek. A vonatpótló autóbuszokon kerékpár és élőállat szállítása nem lehetséges. Csoportok szállítása céljából a MÁV-START Zrt. nem tudja az autóbuszok kapacitását fenntartani. Kerekesszékes szállítást a MÁV-START Zrt. előzetes bejelentés alapján biztosít, ezért kérjük a kerekesszékkel közlekedő utasainkat, hogy utazási szándékukat a MÁVDIREKT 06-40-49-49-49-es 06 (40) 49 49 49,06 (40) 49 49 49,06 (40) 49 49 49,telefonszámán előzetesen jelezzék.

Új vágányzári menetrend április 2-től by Szeretgom

(forrás)