T.E.GY.Ü.K! Lakossági fórumsorozat Esztergomban

T.E.GY.Ü.K! Lakossági fórumsorozat Esztergomban

2013. 03. 22. 14:22

Nagy érdeklődés mellett zajlott le szerdán a „Tegyük Együtt Gyere, Ülj Közénk!” elnevezésű lakossági fórumsorozat nyitórendezvénye az Esztergom-kertvárosi Féja Géza Közösségi Házban.

A 18 órakor kezdődő rendezvényen szép számmal jelentek meg a környék lakói, hogy észrevételeikkel, ötleteikkel segítsék a településrész mindennapjait. Szó esett a fórumon a köztisztaságról, szemétszállításról, a Sándor-majorról, a Palatinusz tó környékéről, a „Féja” összevonásáról, valamint az ott élők helyzetét megnehezítő helyijárat hiányáról és a kis ABC megszűnéséről is. A jelenlévők konstruktív javaslatokat tettek a helyzet megoldására, amelyeket szándékuk szerint nyomon követnek majd, valamint elhatározták, hogy felkérik választott képviselőiket a kertvárosiak érdekeinek aktívabb képviseletére. Csütörtökön Búbánatban a Duna közelsége miatt az árvízvédelemről, a belvíz és csatorna gondokról, valamint a LIMES világörökségi jelölés lehetséges hatásairól esett szó. A területen élők már megvalósítottak több olyan dolgot, amit csak közös összefogással tudtak elérni, mint például a horgász tó körüli takarítás, főzéssel összekötött beszélgetések, vagy az útjavítás. Most a völgy közbiztonságának fokozására dolgoznak ki terveket. Pénteken Pilisszentléleken az önfenntartó település megvalósításának forgatókönyvét, a pilisi szlovák falvak új együttműködési formáit ismerhetik meg az érdeklődők, de a fűrészkert létrehozása és a csapadékvíz elvezetése is fókuszba kerül.

 

A március 20. és április 10. között városrészenként megrendezésre kerülő fórumok célja,  hogy önkormányzat szűkös anyagi keretei között a legszükségesebb felújításokat, közterületi javításokat, közfeladatokat a lakosság segítségével el tudja végezni az önkormányzat. Jövőre befejeződik a felhalmozott számlatartozások visszafizetése, és amit most az adósság rendezésére költ Esztergom, azt utána fejlesztésre, a közösség gyarapodására fordíthatja a város. Következő időpontok:

 

2013. március 25. Déli városrész - Mi házunk (Töltés utca)

 

2013. március 27. Bánom, Béke tér - Márta Panzió

 

2013. április  3.    Szentgyörgymező – Olvasókör

 

2013. április  4.    Schweidel út, Vasútállomás - Eldorado kávézó

 

2013. április 10.   Aranyhegy, Belváros – Kultúrmozgó (volt Technika háza)

 

Várunk mindenkit, aki a környezetéért tenni szeretne! TEGYÜK

 

Városházi információ

Még nincsenek kommentek :(