Önkéntes véradás Borbély Zoltán emlékére

Önkéntes véradás Borbély Zoltán emlékére

2013.02.05. 3:07

2008. február 11-én, Esztergom-Kertvárosban szolgálatteljesítés közben hősi halált halt Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy. Emlékére 2010-től minden év február 11-e Magyarország Rendőrségének hivatalos véradó napja. Komárom-Esztergom megyében idén két helyszínen adhatnak vért azok, akik szeretnének a „mindennapok hősévé” válni. 2013. február 11-én (11:00-17:00 óra között) Tatabányán a Vértes Center földszintjén, február 12-én (10:00-15:00 óra között) pedig az Esztergomi Rendőrkapitányság épületében.

Az önkéntes véradással nem csak Borbély Zoltánnak kívánunk emléket állítani, de tisztelgünk azon rendőrök emléke előtt is, akik mindannyiunk biztonságának megóvása érdekében teljesített szolgálatuk közben haltak hősi halált. Véradásunk néma főhajtás a hősök előtt, egyben néma tiltakozás az erőszak ellen. Legyen Ön is egy a segíteni akarók közül, adjon vért, váljon a mindennapok hősévé és mentse meg 3 ember életét!

Tatabányán a Magyar Vöröskereszt és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság érdekes programmal várja nem csak a véradókat. A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt sminkelt sérülésekkel, annak ellátásával, Ambu-babán történő újraélesztés gyakorlásával vesz részt a rendezvényen. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya prevenciós kisfilmek vetítésével és drogtotóval készül, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága pedig elhozza „részeg szemüvegeit”, melyek segítségével kipróbálható, hogyan változik meg látásunk, térérzékelésünk, egyensúlyunk alkoholfogyasztás során. Továbbá az ÁNTSZ AIDS-tanácsadást tart és tápláltsági állapotfelmérést végez.

 

                            Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Még nincsenek kommentek :(