30 forint volt a „bűne”
Bulvár
2013. jan. 13.

<div>
<div>
<p>Tulajdon elleni szabálysértés miatt vontak intézkedés alá az esztergomi járőrök egy 63 éves esztergomi férfit, aki a bejelentés szerint fizetés nélkül távozott egy esztergomi töltőállomásról. Helyszíni bírságot szabtak ki rá a rendőrök.</p>
</div>
</div>

2013.01.13. vasárnap 07:58

Tulajdon elleni szabálysértés miatt vontak intézkedés alá az esztergomi járőrök egy 63 éves esztergomi férfit, aki a bejelentés szerint fizetés nélkül távozott egy esztergomi töltőállomásról. Helyszíni bírságot szabtak ki rá a rendőrök.

Szolgálati feladatai ellátása céljából jelentek meg az esztergomi járőrök egy benzinkúton, mikor a töltőállomás egyik dolgozója jelezte nekik, hogy egyik vásárlójuk fizetés nélkül távozott. Bár csak 30 forint károkozás volt a férfi bűne, a rendőröknek intézkedniük kellett a bejelentésre, így a „benzintolvaj” után mentek.

Miután megállították a járművezetőt, a férfi az intézkedő járőröknek elmondta, hogy véletlenül dízel üzemanyagot akart tankolni benzinnel működő gépjárművébe, de még idejében észrevette a bakit, így csak 30 forintnak megfelelő üzemanyagot töltött a tankba. Mivel ezt csekély értéknek gondolta, újabb tankolással pedig nem próbálkozott, fizetés nélkül továbbállt. A férfi a rendőröket követve visszament a benzinkútra, ahol kiegyenlítette tartozását, majd az egyenruhások a tulajdon elleni szabálysértés miatt helyszíni bírsággal sújtották.

 

                             Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

(forrás)