Közmeghallgatáson kérték számon a város helyzetét
Közélet
2012. nov. 12.

<p><span id="ctl05_lbLead">A választások óta először tartottak szabályos közmeghallgatást hétfőn Esztergomban. Az eseményen csaknem 120 ember jelent meg, többen számon kérték a Fidesz képviselőitől a város helyzetét.</span></p>

Tétényi Éva független polgármester elsőként az Esztergomi Lokálpatrióták Egyesületének írásban érkezett kérdéseit ismertette a városi holding gazdálkodásáról.
Steindl Balázs, a Fidesz frakcióvezetője a felvetésekre válaszolva közölte, hogy a kérdésekre 15 napon belül írásban válaszolnak. Szavait felháborodott hangzavar fogadta.
Tétényi Éva polgármester a közmeghallgatáson feltette azt - az írásban érkezett - kérdést, hogy van-e a terve a Fidesz-frakciónak az adósság leküzdésére. Steindl Balázs frakcióvezető rámutatott, hogy a nemrég bejelentett állami adósságátvállalás megoldást jelenthet Esztergomnak. Felvetésére Stámusz Andrea, a Jobbik képviselője kijelentette: az adósságrendezés korrekt megoldása kisegítette volna a várost. Szavait a hallhatóság megtapsolta.
Körmöczi Miklós az
Esztergomi Lokálpatrióták Egyesület nevében azt kérdezte, hogy a Fidesz-frakció miért nem élt a felterjesztési jogával, hogy az állam szüntesse meg az állami inkasszót. A Fidesz-frakció vezetője az újra kibontakozó hangzavarban először kijelentette, hogy a kérdést ilyen körülmények között nincs értelme megválaszolni, majd emlékeztetett arra, hogy a fideszes képviselők is megszavazták, hogy a miniszterhez forduljanak. Ő azonban közölte, hogy nincs jogában eltörölni az inkasszót.
Stámusz Andrea képviselő együttműködésre szólított fel. Nyíri Attila képviselő (MSZP) "kívánatosnak" nevezte, hogy a Fidesz-frakció legalább ne akadályozza azokat, akik szeretnének tenni a városért.
Batyikné Csőke Ágnes képviselő (LMP) úgy vélekedett, fel kellene oszlatni a képviselőtestületet. Steindl Balázs képviselő szerint "ez méltó befejezése volt az estének" és megismételte, hogy a kérdéseket 15 napon belül írásban megválaszolják.

MTI



(forrás)