Czunyiné: Senki nem jogosult a dömösi polgármester helyettesítésére
Közélet
2012. nov. 8.

<p><span id="ctl05_lbLead">Dömösön kormányhivatali határozatot kell hozni a járási hivatal kialakításához, mert a polgármester felfüggesztése miatt a település képviselő-testületében nincs a megállapodás aláírására jogosult személy – mondta a megyei kormánymegbízott szerdán Tatabányán, a járások kialakításáról tartott sajtótájékoztatóján.</span></p>

Czunyiné Bertalan Judit hozzátette, Dömösön a képviselő-testület megtárgyalta a megállapodást a kormányhivatallal és annak tartalmával egyetértett. Azonban a testület a polgármester jogviszonyát felfüggesztette és nincs alpolgármester sem, ezért a polgármester törvény szerinti helyettesítésére senki nem jogosult.
A képviselők maguk közül felhatalmaztak egy személyt a tárgyalásokra, de vele a kormányhivatal nem írhatott alá megállapodást, mert az önkormányzati törvény értelmében ilyen személyt a testület nem jelölhetett volna meg - mutatott rá a kormánymegbízott.
Czunyiné Bertalan Judit elmondta, a technikai jellegű problémát úgy oldják meg, hogy a község önkormányzata által megtárgyalt, de alá nem írt megállapodásról a kormányhivatal határozatot hoz.
A kormánymegbízott hozzátette, hogy Dömösön kívül Komárom-Esztergom megyében minden településsel megkötötték a járási hivatalok létrehozásához szükséges megállapodásokat, a polgármesteri hivatalok állományából az induláshoz 235 betöltött státuszt vesznek át.
A megyében hat járási székhely és három kirendeltség jön létre. A változásokról a kormányhivatal munkatársai a megye 56 településén lakossági fórumot tartottak, vagy közmeghallgatáson vettek részt, 20 további településen pedig november végéig tartják meg a tájékoztatókat.

MTI

(forrás)