Nyílt levél Zoltai Dániel Képviselő Úr részére

Nyílt levél Zoltai Dániel Képviselő Úr részére

2012. 10. 30. 9:08

Tisztelt Zoltai Dániel Képviselő Úr!
Tájékoztatást nyújtani szíveskedjen azzal kapcsolatban, hogy milyen alapon távolíttatta el a Jobbik hivatalos sajtóközleményét az azokat leközlő internetes portálokról, amely közleményben a képviselőcsoportja(?) és a hitelezők között létrejött állítólagos megállapodással kapcsolatos kételyeinket fogalmaztuk meg.

Az RTVE tájékoztatása szerint, Ön perrel fenyegette meg őket arra az esetre nézve, ha kérésének nem tesznek eleget. Továbbá azt is jelezték, hogy Önök ezen jogi lépéseket irányunkba is megteszik, illetőleg, hogy a közleményünk levételével kapcsolatban, és azzal egy időben minket is értesítenek.

Azóta már 25 nap telt el, és semmiféle magyarázatot nem kaptunk Öntől, sem a közleményben megfogalmazott kételyeinkkel kapcsolatban, sem pedig a hivatalos közleményünk eltávolításával kapcsolatban.

Ha esetleg elfelejtette volna mik voltak a kérdéseink és állításaink, akkor a közleményt itt még el tudja olvasni:

http://www.barikad.hu/nagyotmondasban_verhetetlen_a_fidesz-20121004

Tehát érdeklődve várjuk írásos válaszát, valamint a megfogalmazott kételyeink eloszlatása végett a megkötött megállapodások nyilvános bemutatását. Ha tényleg kétoldalú megállapodásról van szó, ami a város és a hitelezők között köttetett és az aláíró rendelkezett az ehhez szükséges testületi felhatalmazással, abban az esetben természetesen elnézést kérünk Öntől.

De ha csak egyoldalú szándéknyilatkozattal rendelkezik, vagy esetleg Ön úgy írt alá megállapodást a város nevében, hogy arra nem volt felhatalmazása, ebben az esetben legyen korrekt és ismerje el, hogy hibázott, vagy legalább mondja azt, hogy ugyan úgy, mint a várost sújtó állami inkasszó, Ön szerint ez is csak egy technikai malőr volt.


Tisztelettel:

Stámusz Andrea  és Zentai Plajner Zsolt képviselők

2012. 11. 06. 11:35

A testület pénzügyi zsenije, ha lenne a kezében valami kijátszható lap, -ismerve taktikai képességeit- rég elő állt volna vele. Egyenlőre rugódznak a kérdésen, mindent, amit csak lehet Tétényi nyakába akarnak varrni.

A következő testületi vállasztásokon ezeknek az agyhalottaknak annyi az esélyük, mint csigának az epsoni derbyn. Felfogási képességüket ez (is) meghaladja.

2012. 11. 04. 12:54

A kullancspártok versenyében a Magyar Szocialista Párt visszaesett a második helyre. Az első helyet egy minden eddiginél kullancsabb párt, a Jobbik szerezte meg.

Bizonyítandó fenti állításunkat, nézzük meg a kullancstermészet három kirívó esetét az elmúlt hetek eseményeiből.

Tétényi Éva esztergomi polgármester meglehetősen önreklámozó akcióra ragadtatta magát. Gyalog vitte Esztergomból Budapestre az esztergomi közgyűlés feloszlatását kérő petíciót. A petíciót Vona Gábor, a Jobbik elnöke adta át Navracsics Tibornak a parlamentben. Ez idáig sima ügy, ha Tétényi Éva most vasárnap nem mond beszédet az LMP alkotmánytervezet elleni tüntetésén a fővárosi Vörösmarty téren. Merthogy Tétényi Évának semmi köze a Jobbikhoz, sőt az egész ügynek sincsen semmi köze a Jobbikhoz. Vona Gábor rámászott Esztergomra, belemélyesztette csáprágóit az amúgy is döglődő helyi közéletbe és nekiállt a vehemens vérszívásnak. Ja, hogy Tétényi Éva az állítólagos jobb-közép beállítottságú polgármester igazából az LMP-hez áll közel? Hogy a Jobbik állítólag nemzeti radikális párt? Hogy a Jobbik sajtója buzizsidózza az LMP-t? Mit számit, ha a kullancs kap 23 másodpercet az esti híradóban. Jöjjön Éva, majd én viszem a petíciót!"

http://users.atw.hu/magyarifjusag/modules.php?name=News&file=article&sid=1311

 

http://www.miep.hu/fuggetlenseg/2011/aprilis/29/kullancs.jpg

2012. 11. 04. 12:44

Szerintem meg száz szónak is egy a vége: 

2012. 11. 04. 2:31

Egy dolog biztos: Völner esélyeit ügyesen rontják.

2012. 11. 03. 23:40

Takács, Gulya, valaki más? Mindegy is. A személyes, ámde valószínűleg nem egyedüli véleményem a következő: a fideszesek eddigi tevékenysége Esztergomban teljesen kiábrándító. Az pedig, ahogy valakik a fentiek vagy hasonlók közül gyalázkodva "védik" őket, az hányingerkeltő. El kellene gondolkodniuk azon, hogy ezzel a stílussal kinek használnak...

2012. 11. 03. 20:57

:) hehe, mondtam, hogy Takács... :)

2012. 11. 03. 17:18

..örülök, hogy Takács Pisti(sári) ismét kidugta a fejét, de eccerűbb az ilyet ignorálni, higgyétek el...

2012. 11. 03. 8:43

T. Etika!
Természetesen ismerem a mondást, ami ha nem ismerném az elmúlt évek eseményeit, még igaz is lehetne.
De nehéz megmentői szándékot feltételezni azokkal kapcsolatban, akik korábban amikor még tehették volna, nem álltak le tárgyalni, egyezséget kötni a hitelezőkkel, és bizony egyáltalán nem a város érdekét, hanem CSAK A HITELEZŐK ÉRDEKÉT NÉZTÉK akkor, amikor tárgyalás nélkül megszavazták a hitelezők 100%-os kielégítését.
Nehéz elhinni a városmentő szándékot akkor, amikor azok, akik állítólagosan rendelkeznek valamiféle nyilatkozattal bizonyos hitelezőkkel kapcsolatban, mégis eleget tettek pont ezen  hitelező azon kérésének, hogy szavaznak meg neki egy kis összegű anyagi támogatást. Ez elég logikátlannak tűnik.
Ráadásul tényleg átlátszó a történet, aminek az a lényege, hogy a frakció azt mondhatta: mi segítettünk volna, ha a polgármester nem tett volna keresztbe.

Viszont gyanúsan könnyen lemondtak a nagy városmentő missziójukról. Hiszen a „korai” utalás ellenére kérhették volna a hitelezőket, hogy az átutalt összegeket azonnal utalják is vissza. És, hogy hivatalos legyen a dolog, a testülettel - ahol még mindig ők döntenek, hiszen többségben vannak – el is fogadtathatták volna, és így hivatalossá tehették volna az ekkor már tényleg megállapodásnak nevezhető dolgot. Ez az óta sem történt meg, még napirendi javaslat formájában sem!

És most a kérdéseire válaszolnék:
- Mi nem tárgyaltunk a hitelezőkkel. Azért nem, mert erre nem rendelkeztünk felhatalmazással, mint ahogy a Fidesz frakció sem. Ráadásul egy ilyen tárgyalás előtt a testületnek érdemes lett volna egy közösen képviselendő álláspontot egyeztetnie. De az ilyenféle egyeztetetésre törekvés, sajnos nem várható el azoktól, akik még úgy is tartottak - teljesen törvénytelen!- „őrsi” ülést, hogy arra sem a polgármestert, sem az ellenzéket nem hívták meg.

A Jobbik a Parlamentben kérte és tiltakozott az esztergomi ingatlanok einstandolását lehetővé tévő törvény bevezetése kapcsán.
A Jobbik ugyan ezen fórumon kérte az várost sújtó inkasszó felfüggesztését. ( A Fidesz frakció nem élt ezzel a lehetőséggel, pedig a testületnek van felterjesztési joga!)
A Jobbik többször  kezdeményezte a legmagasabb szinten azt, hogy a városi patthelyzetet feloldása érdekében, a Parlament oszlassa fel a testületet polgármesterestül, ezzel lehetővé téve azt, hogy akár a Fidesz nyerjen újra úgy, hogy egy Fideszes polgármester kerül a város élére, akár a jelenlegi polgármester maradhatna egy más összetételű testülettel.
A Jobbik élenjáró volt akkor, amikor helyi népszavazást kezdeményeztek azon kérdésekben amiket sorra napirendre sem vett a testületi többséget adó Fidesz frakció.
A Jobbik több esetben eredményesen fordult a Kormányhivatalhoz, amikor törvénytelenséget feltételezett a testület működését illetően.
Egy képviselővel azt hiszem ez nem kis teljesítmény. Ezt csak azért írom, mert a Fidesz frakció mindig minket emleget és tőlünk várja azt, hogy a szerintük törvénytelen polgármesteri lépések esetében is mi lépjünk. Pedig ők 10-en vannak…
Az adósságrendezéssel, szerintünk is érdemes lett volna várni még (ezért sem szavaztuk meg) de az azóta történtek bebizonyították azt, hogy ilyen hozzáállás mellett, amikor  a két fél csak egymással van elfoglalva, és folyamatosan arra játszik, hogy a város tönkremenetelét a másikra fogja, akkor ennek semmi értelme nem lett volna.

Esztergomban és az országban is bebizonyosodott az elmúlt két év során, hogy a szebb jövő, az új munkahelyek, a pedagógusi béremelés, a megszorításmentes és olcsóbb élet, azaz a szebb jövő nem a Fidesz kormánytól várható.
Mert a Fidesz, csak azon választási ígéretének tett eleget, hogy: „Csak a Fidesz”
Ez így is lett. Mindenhol az ő embereik vannak, még a köztársasági elnököket, de még az alkotmánybíróság embereit is ők adják. Tehát minden politikai hatalom, és kontroll birtokosa: csak a Fidesz
És mind ezek mellett a „gyurcsányok” és „demszkyk” is elkerülték a beharangozott nagy elszámoltatást.

2012. 11. 02. 22:07

Kedves Stámusz Andrea és Zentai úr!

Bizonyára ismerik azt a kifejezést, hogy "kákán is csomót". Mivel Zoltai Dániel képviselő helyett nem tudok választ adni,ezért kérdéseket tennék fel Önöknek.

Ön/Önök mikor tárgyaltak hitelezőkkel a város érdekében? Mert hibát mindig lehet keresni, főleg úgy, ha otthon ül az ember a kényelmes foteljában és közleményeket írogat.

A Jobbik legyen az a helyi szervezet, vagy az országos, a folyamatos kritizáláson kívül milyen gazdasági, politikai koncepciót dolgozott ki az elmúlt két évben Esztergom gondjainak megoldására?

És arra is szeretnék választ kapni, hogy Önök szerint szükség volt e adósságrendezésre, amikor Esztergom a 10 legeladósodottabb magyar település között nincs benne?

Ha pedig úgy gondolják, hogy nem, akkor miért nem tiltakoznak Tétényi Éva újabb adósságrendezési terve ellen, hiszen közleményekben már így is van gyakorlatuk?

Mindezek figyelembe véve még mindig azt érzik, hogy Tétényi Éva a szebb jövő?

 

Válaszukat előre is köszönöm!

 

2012. 11. 02. 11:51

Kit kentek meg ezzel a zsíros állással? Csak nem a pénzügyi "géniusz" Zoltait??? Meglepett

2012. 11. 02. 11:04

sárisí(r)!

Te tényleg ennyire hülye vagy, vagy tanították neked?
De azért mindenből az látszik, hogy nagyon tepertek mert a Jobbik ismét hazugságon kapott titeket.

Ez a balhé meg nagyon nem hiányzik annak a képviselőnek aki éppen az Iparkamaránál kapott zsíros állást.  Neki gondolnia kell a jövőjére, mi lesz vele 2014-ben amikor már biztosan nem ezt a csapatot indítja a fityesz.

Na további jó erőlködést.

2012. 10. 31. 11:02

undefinedundefinedundefined

2012. 10. 31. 10:53

Pelikán avagy rózsás gödény!

Behúztak neked egyet, vagy csak összedrótozták a szád a sok fenék nyalás után?

2012. 10. 31. 10:44

választópolgárok

2012. 10. 30. 21:35

Elég értlemetlen a szöveg ..... már egyszer említettem..... vigyázni kell azzal a pálinkával...... egy kupica gyógyít, több kupica butít.....

2012. 10. 30. 21:17

Maga szerint kérdés volt Michl képviselő társa felé az idézet? Todja, a "link"(Mandíner). Gondolom a "szöveg környezet", vagy más egyéb......Ártatlan

Kérdésemre, amit először feltettem önnek, válasz?

Aki átlátja országos, illetve helyi (Esztergom) politájukat az már nem lepődik meg. (szocikkal, Dánile P., LMP) Önök akár az ördöggel is a ha.... Esztergomba ez álom marad önök számára.

Az a több száz esztergomi LAKOS, aki anno az önök hathatós segítségével, Tétényi vezetésével, munkáját, megélhetését elveszítette biztos lehet benne nem felejti el

az esztergomi "olajfa szövetségben" betöltött szrepüket.Pénz beszélÜvöltés

2012. 10. 30. 18:28

Pelikán Frenki3!

Beszéltem Michl Miklós képviselő társammal. Én ugyanis amikor csak tehetem a másik felet is meg szoktam hallgatni.
Azt üzeni, hogy nagyon szívesen válaszol a kérdéseire, illetve ha tényleg érdekli azt is elmondja valójában, hogy és mi hangzott el. címe: michl.miklos@jobbik.hu
Miklóst akár telefonon is el tudja érni, bár a telefont sújtó adó miatt manapság ez is drágább, köszönhetően   Fideszes szabadságharcnak .

Azért annak örülök, hogy velem kapcsolatban továbbra is az a legnagyobb problémája, hogy nem Esztergomban alszom. (Ha esetleg az Esztergom öregfúk rögbi csapatában játszanék, az már enyhítene az idegenellenességén?) Kacsintás
Engem a Fidesz „képviselők”  szerencsétlenkedése , valamint a "kétharmados pökhendiségük" sokkal inkább zavar. 
Ha már itt tartunk, Meggyes pld. Búbánatban lakik- tehát a megyében-, de jó lenne tudni vajon kit és, hogy képvisel a Parlamentben, immáron két ciklus óta? De a Debreceni Polgármester is főleg Budapestről a Parlamentből vezeti a városát. Amikor meg a Parlamentben kéne lennie, akkor éppen Debrecenben van… Sorolhatnám, hogy még hány ilyen polgármester-képviselő szuperember van a Fideszben.  A siklósi alpolgármester pedig bár lemondott címéről, de képviselői mandátumát megtartotta és így megy külföldre dolgozni.  
Ui: Nekem is voltak  Önhöz kérdéseim, amikre elfelejtett válaszolni.

2012. 10. 30. 18:19

Elvtársak!A visszaszámlálás már elkezdődött!A Fideszes elvtársak már belátták,hogy igaza volt Rákosi pajtásnak,és a Jani bácsinak!Államositás a jövő útja!Igaz hogy mo nem mehettünk külföldre,de legalább a gyerekeink mehetnek.Munkát keresni,mert ez az ország nem otthonuk többé!!!Igaz sok hülye elvakult fideszes?

2012. 10. 30. 16:57

OFF.

 

Végtelen felsorolást,megyei képviselő társa (aki valóban legalább Kom.-Esztergom megyei LEGALÁBB) "aranyköpésével" le is zárnám.

"Michl Miklós, a párt képviselőjelöltje szerint polgárháború lesz, amennyiben a politikai elit még egyszer elárulja a népet. Azonban ez szerinte nem baj, mert a vérontás tiszta helyzetet teremt és egyszerűbbé válnak a dolgok."

http://mandiner.hu/cikk/jobbik_polgarhaboru_lesz_#

 

ON.


2012. 10. 30. 14:44

Tisztelt Zentai Úr!

Természetesen az Ön pártját is megilleti mindazon jog, amely bármely hasonló szervezetet megillet Magyarországon.

Ugyanakor határozottan igénylem, hogy a szélsőjobbos szervezetekkel való együttműködésben a magyar demokrata pártok, szervezetek a német és angol mintát kövessék.

Ahogyan egy liberális demokráciában az elvárt.