Ahol minden témába vág !

2012.10.17. 20:27

Tisztelt Fórumozók ezennel megnyitottam a nem témába vágó fórumot. Ha valaki úgy érzi, hogy nem témába vágó amit mondani akar akkor azt tegye meg a témábavágóba. Garantálom, hogy itt minden témábavágó lesz.

Aki itt mond egy nem témába vágót az vendégem egy sörre azonnal. Várom tisztelettel a témábavágó hozzászólásokat."

 

A címen némileg változtattam, de a szöveg eredeti!

2017.02.18. 19:57

Gyorsan, gyorsan, akinek megvan a BBC Earth csatornája, most közvetítik Prof. Brian Cox műsorát melynek címe: A Naprendszer csodái. Aki teheti, vagye fel, többszörösen meg lehet nézni, ezt a műsorvezetőt nagyon ajánlom a tudományok iránt érdeklődőknek!

2017.02.18. 1:24

Kedves Dmolnár!
Először is köszönöm, hogy ismét ilyen tárgyilagosan, szokásodhoz híven nem bántón, ugyanakkor a lényegre törően fogalmaztál! :)
MINDEN szavaddal és itt leírt gondolatoddal EGYET ÉRTEK!:)

Tudod, Nekem főleg az esett rosszul, hogy SZÁNDKOSSÁGOT feltételeztek rólam.
Én meg tényleg hitetlenkedve, és abszolute naív érdeklődéssel nézegettem azt a kezet, s nem értettem, miért van az írva: 
"Lehet vele simogatni és ÖLNI is..."
Komolyan mondom, azonnal a PSYCHO c. Hitchcock film jutott eszembe, és megborzongtam. 
Ha büntetésnek szánták, hát megkaptam! :(((

2017.02.17. 16:39

1986 óta vagyok vegetáriánus, leginkább vegán szeretnék lenni, de néha becsúszik a tojás a sütésbe, és a sajt a bolognai spaghettimbe, de hát emberből vagyok, aminek nem mindig örülök :))), de a nagy szigorúság is megmételyezhet, így hát Veletek is elnéző vagyok, minthogy vegán létemre dohányzom, de azért ha találkoznánk, bizton "koplalnék" a cigivel... A vérképemmel semmi gond, az egészségemmel sem, és a macskának a rágófogai sem rágják meg a száraz tápot, mert azért ha kihányja (fúj), egyben van, mint a mogyoró is, amit nem adok neki. Sok mindent el kell viselni az életben, és ha kell a rántott h..-t is, de hát ki, mikor, mit tanul, az is egyéni.

2017.02.17. 16:23

Most ezzel kedveskedem Nektek, mert sem vitatkozni,s sem meggyőzni, senkit nem akarok. Én csak tisztelem az Életet, mert az számomra egy csoda!

https://www.facebook.com/cooperatist/posts/763474980471441

és: https://www.facebook.com/sungazing1/videos/vb.136336876521150/967869500034546/?type=2&theater

Ölelés, és szeretet: Possibilitarian

2017.02.17. 15:53

http://www.ng.hu/Termeszet/2004/10/Elkepeszto_memoriaval_rendelkeznek_a_halak

Hát az a hatalmas, bosszúból emberre vadászó cápa, melyekről a filmek szólnak, biztos nem felejt, valószínűleg orrba vágta valaki kiskorában...
http://udvarigabor.hu/napsutes-tenger-capak/


Én nem láttam egyet sem, félős vagyok, még rosszakat álmodtam volna!
Pedig milyen nagy port vert fel nálunk is az első, Spielberg féle film!

Úgyhogy kedves Dmolnár barátunknak jó lesz vigyáznia azokkal a harcsákkal!
Itt a Palában nem ritka a 70-80 kilós sem... Na, annak aztán lehet NAGY POFÁJA!
A lányom imádott oda úszni járni nyáron, de mondta, nem szívesen találkozott volna egy ilyennel, még a búvárok is hanyatt-homlok menekültek felfelé, mikor meglátták őket a tó mélyén!
Pedig fogtak ki pár éve egy 74 kilósat, assszem, feltettem róla itt valamelyik fórumtopicba a fotóját, de most... ezek után nem merem...
Nem szeretnék senkit megbántani. Nyuszika lettem... :(((


2017.02.17. 13:48

Aha... Nem rossz, csak van egy kis bökkenő.. Hol a határ? Ha te vega vagy, én ne tegyek fel húsétel képet, miért is? Mert ez téged zavar? Persze erre meg mondhatnám (nem mondom), hogy engem meg az zavar, hogy te vega vagy, és nem tehetek fel rántott husit képnek... 

Én azt hiszem, persze lehet, hogy tévedek, de tolerálnunk kell egymás felfogását eg ybizonyos határig. Nálam ez eléggé messze van, kivéve a fasizoid és hasonló beteg megnyilvánulásokat. Persze másnak lehet szűkebb határa is, de azért ennyire ne... Szerintem

2017.02.17. 11:45

Kedves Possibilitarian!

Mint olvashattad, és Dmolnár is igazolhatja, sajnos az itteni weboldali rendszer nem teszi lehetővé, hogy megtudhassuk, melyik hozzászólásunkra kapunk éppen választ, mert a lentebb említett szöveg jön ki helyette...

Tehát:
1./ Eszemben sem volt Téged froclizni a képpel, hogy is tennék ilyet szándékosan?...
De én már csak ilyen vagyok, szeretem a művészetben (és általában az írásaimban) a HÁRMAS egységet:
"Szó - kép - zene."
Ezt követem a beírásaimban, ha tehetem. Lásd: ÉRTÉK topic, melyet - látom! - igen sokan kedvelnek. Olyannyira, hogy még síkra is szálltak érte, mikor a weblap tulajdonosa meglebegtette az oldal esetleges megszűnését, hogy CSAK AZT NE!.... (Visszaolvasható, hogy így volt).
És én hálás vagyok a gazdánknak, hogy - legalábbis egyenlőre - talált kedvezőbb megoldást a törlésnél.

2./ Eszembe sem jutott, hogy Te vegetariánus vagy, és Rád nézve a kép bántó lehet, mikor ez a dolog engem HALÁLKOMOLYAN foglalkoztatott, ezért fordultam egy tapasztalt emberhez tanácsért. Mert ki szeretné elrontani az ebédet ilyen "apróság" miatt.
És hogy feltettem a képet, az főleg azért volt, mert tudom, sokaknak fogalma sincs, hol keressék azt az izét, és hogy hogyan is néz ki.
Meg se gondoltam, hogy Téged irritálni fog a kép. EZER BOCS, ÉS EGY ANYAMEDVE!:(((

3./ Úgy tudom, a vegák is többfélék, KÜLÖNBÖZŐ "SZIGORÚSÁGI FOKOZATOK" vannak köztük.

Tehát:
a./ Valamikor vegyes táplálozásúak voltak, és felnőttként lettek vegák. Ők a TUDATOS (önelhatározásból lett) vegák.
b./ Már gyerekkortól a szüleik révén vegák. Állítólag a gyerekorvosok szerint ez KÁROS a fejlődő szervezetre, mert szükség van a fehérjére...
De volt egy zenegimis osztálytársam vega, viszont egyféle kaja volt a menzán, ezért én szívesen odaadtam neki a koleszban a főzelékemet, ő nekem adta a husiját. De sokan elfogadták tőle a husit, viszont nem adtak neki érte cserébe SEMMIT! Így szegény éhen maradt! :(((
c./ Vannak olyan vegák, akik a tojást megeszik, pedig tudniok KELL, hogy az egy megtermékenyített (vagy nem....) petesejt.
Azzal, hogy megesszük, olyan dolgot követünk el, mint az embernél az abortusz!!! Vagy nincs igazam?
Hisz kiscsibe lehetett volna, ha nem eszik meg. (Talán még a halat is megeszik, de ebben nem vagyok biztos, hisz a legenda szerint Jézus halat osztott az éhezőknek...)
d./A lányom foglalkozott (Németországban él) Dale Carnegie tanfolyamon a vegetarianizmussal is, és azt mondta, hogy - és kérlek, ne háborodj fel ismét, nem én találtam ki! 
Tehát azt mondta:
"- Az ember vegyes táplálkozású a biológiai felépítését illetően, hiszen ha az állatvilágot nézzük, a fogazatunk olyan, mint a disznóé, elöl vannak metsző fogaink és hátul lapos, vagyis rágó zápfogaink, és nem olyan, mint a növényevő zsiráfé, amelynek - állítólag! - nincsenek zápfogai."
Én nem tudom, sosem néztem bele egynek se a szájába.
Egy biztos!
Jómagam nem tudnék meglenni hús nélkül. Van olyan ún. TÉSZTA-NAP nálunk is, de kb. 2-3 óra után már a falat kaparom az éhségtől. EZ VAN! Nem tehetek róla...
.................

Egyébként meg csak köszönettel tartozom Neked, hogy feltetted azt a képet, legalább láthattam, milyen CSODÁLATOS a természet, hogy ilyen bonyolult GÉPEZETET képes alkotni ahhoz, hogy az ember a finom mozdulatoktól kezdve az erőteljes ütésig mindenre képes legyen.
Jó példa erre egy sebész, akinek műtétkor bizony mindkettő funkcióra szüksége vagyon.
A hangszerjátékosokról nem is beszélve!:)))


Ennél már csak egy szebb dolog van szerintem! JÁTSZANI is tudni a zenét...

Ami a mimózát illeti, nem tudom, miért hasonlítják hozzá az emberi lélek érzékenységét, hisz az egy VAD növény, és igen szapora, s esze ágában sincs elhúzódni, ha az ember hozzáér. Tudom, mert sok van belőle a kertemben, ŐK védik pl. az éléskamrámat a forró napsütéskor a túlmelegedéstől, lévén rengeteg belőlük a fal tövében, és megnőnek 2 méter magasra is. Nyáron bizony tőlük sem sajnálom locsoláskor a vizet.
mimóza15
Ezeket a virágokat - ha belegondolom magam a helyedbe! - bizony mindet lemészárolták (!) az ÜNNEP kedvéért! :(((
Akárcsak karácsonykor, mikor a világ legtöbb kereszténye egy HALOTT FÁT áll körbe, énekelve a "Csendes éj"-t.
Gondolkodhatok így is, nem?
Vagy így:


Aranysárga virágcsodák

"A mimóza a tavasz, a törékenység, a gyengédség jelképe. Olaszországban is nagy kultusza van, Genovában a szerelmesek nem vörös rózsát, hanem mimóza virágot ajándékoznak szerelmüknek. 

Tavasszal nálunk is igen kedvelt virág, gyakran teszik virágcsokrokba. Kedveli a fényt, de nem szereti a nagy meleget, ezért érdemes ablak közé rakni és langyos vizébe citromlevet csepegtetni."

Köszöni szépen, jobb szeret a falam tövében virítani, ahol nem öli le senki! ;o)


2017.02.17. 10:09

Elűzve a kézmisztikum homályait, ez nekem egy válaszreakció volt, (és nem veszekedni akarok), a ponty méregfogára képre. Sajnos én így asszociálok. Ha tudom, hogy valaki érzékeny a más élőlények megölésére, még ha "csak" hal is, akkor már eleve nem tehetem meg a másikkal, hogy huzogassam a bajszát. Lehet, hogy az agyat, netán a szívet kellett volna formalinos képpel mutatnom, de a kéz valójában a cél érdekében lett feltéve, ha jól tudom, még azt is megjegyeztem ezzel kapcsolatban, hogy úgy símogatni, mint ölni is tud, - nem említve a gyönyörű kézzel játszott zenéket..., na erről csak ennyit, mint említettem, mimóza vagyok. Ne törődjetek vele, és legfőképpen, jobb lenne nem is vitázni róla. Bocsánat, de azt is tudom, hogy ez inkább kivétel, mint szabály, ...még...

http://www.ng.hu/Termeszet/2004/10/Elkepeszto_memoriaval_rendelkeznek_a_halak

2017.02.16. 18:47

A boncolt tenyérrel kapcsolatban lehet, hogy igazad van, manapság csodákra képesek műanyagból.
Nincs esetleg a kéz alatti angol szövegben utalás arra, miféle "alkotás" az a tenyérbelső?

Említettem a debreceni klinikát.
Azért a múzeumába elmentünk, de bántam, mint a kutya, amelyik hetet kölykedzett, és csak hat csöcse volt!
Ugyanis mikor a lányommal állapotos voltam, állandóan a szemem előtt ugráltak azok a formalinos üvegekben lévő torzszülöttek! Rettegtem, nehogy már... 
Szóval tudod, mitől féltem!
Mert az ember tudod, milyen? TE mondád a potyka keserűfoga kapcsán...

2017.02.16. 18:40

Hát akkor azt javaslom, ha fontos, és egy régebbi írásra reagálunk, leírjuk, hány órakor tett bejegyzésre válaszolunk...
Azaz: boldogulun, ahogy tudunk!
Azért így is elég jól elbeszélgetünk a különféle témákról.
Sajnos, nekem néhány hangos video kimarad, "családi okból - csendnek kell lenni! - nem tudom meghallgatni, aztán lehet, hogy később meg megfeledkezem róla.
Ezért nem árt, ha figyelmeztet rá, aki hozta.
Köszönöm, Possibilitarian, de most mennem kell.

Most csak röviden annyit a 02. 14. 8:39-kor betett írásodra, hogy Miriam Makebát nem ismerem, de afféle népénekes, mint a mi "parasztcsalogányaink" voltak. Az Oroszlánkirályt nem láttam, így nem ismerem a dalt sem.
A marimbás gyerekek meg szuperek, ún. "ösztönzenészek", mint nálunk az "etnikum" prímásai, tehetséges hegedűsei, cimbalmosai és klarinétosai.


 

2017.02.16. 15:58

Először is, hülyülök... Mert azt a képet nem láttam, csak a te válaszod.. Azon meg úgy meglepődtem, de úgy... 

Amúgy szerintem az a kép műanyag alkatrészt ábrázol. Nem túl bőrszerű a bőr, meg az erek sem olyan "igaziak". Persze lehet, hogy már csak azért ilyen, mert sokáig ázott a formalinban...

Az pedig, hogy a névre kattintva nem az eredeti hozzászóláshoz jutsz, sajnos nálam is működik...  Nekem is azt írja, amit neked... 

2017.02.16. 11:56

Hát tudod, bajban vagyok, mert én sosem voltam hullaboncoláson, ezért nem tudtam eldönteni, igazi emberkéz-e, vagy műanyag alkotás az a felnyitott kéz szemléltető eszközként. Mert annak csodás lenne...

Viszont jómagam sem tudom, Possibilitarian mire, melyik írásomra hozta válaszul ezt a képet?
Nos, azért nem tudom, mert nálam valami oknál fogva NEM MŰXIK az a funkció, hogy rákattintok a névre, és akkor kijön ugye az írás, amire reagáltam, vagy reagálnak...
Ugyanis rákattintva EZ jön nekem ki:
"A kért oldal eléréséhez Önnek nincs jogosultsága." Fönt a menüsorban meg az a szöveg jelenik meg, hogy "Hozzáférés megtagadva"
Akkor ezt bezárom, nyitok egy új szeretgom ablakot, ott a Közösségekre kattintva a Fórumhoz jutok. Hát így kerülök ide...

Egyébként mást ezzel ugye nem lehet mit kezdeni, mert olybá tűnik, mintha ki lennék tiltva az egész szeretgomról!:(((
Tettem már fel ezzel kapcsolatban kérdést Cserép Jánosnak, az oldal tulajdonosának a "Szeretgom kritika" topicban, de választ még nem kaptam.
Így továbbra is ezek a szövegek jönnek, s fogalmam sincs, MIKRE válaszolok, ill. Ti mikre válaszoltok nekem, ha több írást is betettem egy nap.

EZ VAN! :(((

2017.02.16. 8:46

Kedves Possibilitarian,

Nem azért, de az új topicodnak nincs válaszolási lehetősége. Persze lehet, hogy csak magadnak írtad (vagy én vagyok béna), és akkor nem szóltam... :0)

2017.02.16. 8:39

No most ezt mire reagáltad? Mármint a hidegsebészeti munkát?

2017.02.16. 8:38

Hát, ha egy zeneszámot (képet, szobrot, stb.) érteni kell, azt ott ette meg a fene. Vagy tetszik, vagy nem. Ha a zene hallgatásakor méla unalmat érzek, vagy legszivesebben kiülnék az udvarba és megvonítanám a holdat, nos, akkor nekem magyarázhatják... Félreértés ne essék, a jazz önkifejező és szabadon variáló, rögtönző voltát ismerem és mondom, van olyan, amit kedvelek, de azt nem is kell magyarázni...

2017.02.15. 18:57

Na látod, ERRŐL beszéltem!
Teljesen mindegy, mi a mű címe... Bármit lehet hadovázni alatta... A gitáros meg is teszi... csak magában édeleg, mint aki extasy tablettát vett be, "bazsevál" össze-vissza, ami épp eszébe jut... Lehetne a cím más is. BÁRMI!!!
Pl.
"Magam vagyok, nagyon...
Kicsordul a könnyem, hagyom..." ETC... ETC...

Tudom, nem tetszik a véleményem, nem is volt szándékomban megbántani akarás, hanem én ilyennek hallom a jazz-t, ÖNCÉLÚ "világfájdalom" kifejezőjének.
Hidd el, nem vagyok egyedül ezzel a véleménnyel. 
Jazz znész kollégám panaszkodta, hogy kevesek értik meg őket. Háááát, elhiszem.
De nem is tudom, MIT kellene ezen megérteni? Inkább olvasok... ez meg mehet - háttérzenének, amire oda se érdemes figyelni, mert csak úgy van...
Mondom én pont, a zenész...
DE!
Nem muszáj mindent megérteni akarni, nem muszáj mindent kedvelni, sőt!

2017.02.15. 18:37

Atyavilág!
Most ez műanyag illusztráció anatómiát hallgató orvostanoncoknak, vagy "hidegsebészi" munka?! Brrrrrrr!...

A zenegimis oszifőnk férje a Debreceni Klinikán volt adjunktus, és el tudta volna intézni, hogy egyszer bemenjünk halottboncolásra, de nem vállalta az osztály többsége...
Pedig zongorametodikából mi is tanultunk ám anatómiát!
Tudtad pl., hogy minden mozgó izületünket a FÖLÖTTE lévő izmok mozgatják?
Pl. az alkart a könyöknél tapadó bicepsz, a felkar izomzata mozgatja. Az egész kart pedig a mellen és a hátgerincnél tapadó izmok.
Ezért aztán a zongorázás a FAVÁGÁSSAL, mint fizikai munkával egyenlő erőkifejtés!
Lehet, hogy ez így nagyon mulatságos, de ezért olyan fárasztó már a 3. órától a zongoragyakorlás.

Ugyanis a kar zongorázáskor természetellenes pózban van. 
Az alkar csontjai keresztezik egymást, így van ez a számítógépezéskor is:Természetes állásban párhuzamos a két csont egymással (pl. mikor az utcán mész, magad mellett lógatod, és nem is gondolsz a karodra):

CSODÁLATOS A TERMÉSZET, S BENNE MINDEN ÉLŐLÉNY, DE AZ EMBERNÉL NINCS, MI CSODÁLATOSABB! :)))

2017.02.15. 14:14

Köszi, most már értem. Igen, lehetne... Illetve... Azaz...

Mint tudjuk (Marx óta) a lét határozza meg a tudatot. Azaz az anyagi javak létrehozása és elosztásának módja nagyban meghatározza miként tudunk "jól" élni. Ahol az anyagi javak viszonylagos bőségével kell számolnunk, természetes, hogy sokkal több figyelem fordítódik az egészséges életmódra és a többi általad említett dologra.

Nagyon durván fogalmazva, amikor nem volt elég élelem (valamikor nem is olyan régen), akkor nem volt gond se az idősek, se a betegek, se a gyengék gondozása, mert megették őket, vagy jobb esetben "csak" elküldték, vagy magára hagyták, ami persz egyértelmű volt a halálos itélettel. A növekvő gazdasági források miatt jutottunk el oda, hogy ma "megengedhetjük magunknak" azt a luxust, hogy gyógyítsuk a betegeket, gonoskodjunk az idősekről... Még ha nem is eléggé. Mert persze, lehetne sokkal jobban is csinálni, csak hát ugye ennek két dolog áll ellen. Az egyik maga a kapitalizmus. Amíg az lesz, addig úgymond, meg valóban igazságos elosztás nem lesz, így természetesen mindig lesznek szegények és gazdagok és egyre nagyobb lesz köztük a távolság. Mondom, amíg kapitalizmus lesz. A másik az egyes országok eltérő gazdasági fejlettsége és ebből fakadóan a társadalmi fejlettsége, megtetézve némi történelmi tapasztalatokkal... Hát ugye itt se nagyon vagyunk a csúcson. Sőt, egyre lejjebb szakadunk... 

Ebből persze nem adódik, hogy dugjuk a fejünket a homokba, mert igenis fel kell emelni a szavunkat, csak azt nem szabad hinni, hogy ettől majd ripsz-ropsz megváltozik minden. Nem, ez egy nagyon hosszú munka, és bizony lehet, hogy nem is ér célt (mert ez is benne van a pakliban) mert jöhet egy  gazdasági válság és omlik minden...

2017.02.15. 14:01

Hát ez persze se nem feje, se nem farka... A párodnak meg igazsága vagyon, mert a fejében nincs szálka és viszonylag sok hús van rajta. Amúgy mindkét féle halászlevet el lehet jól is készíteni, meg rosszul is. Én inkább a tiszaira szavazok, pedig ettem már amúgy dunai leveket is és azok is ízlettek... Persze nagyon babra munka a mindenféle halak és egyebek áttörése, nem is való mindenkinek, mert aki nem elég türelmes... 

Felhasználási feltételek és adatvédelmi nyilatkozat | Moderálási alapelvek | Médiaajánlat | Impresszum