Ahol minden témába vág !

Ahol minden témába vág !

2012.10.17. 20:27

Tisztelt Fórumozók ezennel megnyitottam a nem témába vágó fórumot. Ha valaki úgy érzi, hogy nem témába vágó amit mondani akar akkor azt tegye meg a témábavágóba. Garantálom, hogy itt minden témábavágó lesz.

Aki itt mond egy nem témába vágót az vendégem egy sörre azonnal. Várom tisztelettel a témábavágó hozzászólásokat."

 

A címen némileg változtattam, de a szöveg eredeti!

2018.07.19. 19:52

Nem kell előírni nekik, csinálják maguktól. Csakhogy a gyarmati elnyomás hatásaival nem lehet vég nélkül takarózni. Mert azért azóta eltelt már hatvan év. A születési hely nem előírt, csak az állampolgárság és az, hogy bizonyos ideig (öt, vagy hat évet) így kell eltöltenie mielőtt játszhatna az új hazája válogatottjában. A belgák azok szőkék és kékszeműek, barnák és barnaszeműek, sárgák és fekete szeműek, feketék és fekete szeműek. Mert ők belgák. Ők mind belgák, mint ahogy a turbánt viselő repülőtéri alkalmazott is angol állampolgár és pont.

2018.07.19. 16:30

Valóban nemcsak a szülőkön múlik, mi lesz egy gyerekből, ha felnő... De a szülői irányítás azért mérvadó, hiszen nagyon sok gyerek a szülő foglalkozását válsztja.... Pl. orvos lesz ő is, vagy tanár...
Nekünk szerencsénk volt, hogy édesanyánk varrónő volt, apánk hivatalnok, a bátyám meg atomfizikus lett, én zongoratanár, a hugi matematika-kémia szakos tanár. Tehát nem követtük a szüleink foglalkozását.
A volt orvosgyerek zongora tanítványaim legtöbbje meg orvos lett.
És tudod, min csodákoztam annó a 70-es években? Hogy az orvos gyerekek mind jártak hittanra! És a szülőkkel vasárnap templomba jártak... Hát ezt nem nagyon értettem, de nem is firtattam. Hanem az egyik kislánytól elkértem a Képes Bibliát, amit órára várva olvasott, és azt a Bibliát olvastam csak, a Károly-félét nem.
Ez utóbbi is megvan, a lányomé, de nem vitte magával. Nagyon kicsike könyv, mint a kisszótárak, apróbetűs, bibliapapíron, nem fogom elolvasni, az biztos! Nagyítóüveg kéne hozzá... nah neh!:(((
Annyira nem érdekel. Ami mégis szükséges valami miatt, inkább megnézem a wikin

Gyarmattartó országok:
Hát tudod, szerintem nekik köteességük lenne fogadni a hozzájuk menekülőket, mert ha annak idején jó volt a sok kincset elhordani tőlük, meg az olcsó munkaerőt igénybevenni, akkor legyen jó most a ROSSZ is, azaz segítsenek a bajba jutott volt gyarmataik lakóin.
A vegyes házasságok meg tényleg nagyon elszaporodhattak, mert ha jól tudom, pl. válogatott focista is csak az lehet, aki abban az országban született, amelyiknek a színeiben játszik.
Kapcsolódó kép
Belga válogatott.
Én eddig úgy tudtam, a belgák többnyire szőkék kékszeműek és világosbőrűek. Háááát... itt nem úgy néz ni...

 Képtalálat a következőre: „belga királyok”
Belga királyi család.
Itt viszont nagyonis! ;o)
/Le se tagadhatnák, hogy északi országbeliek.../


2018.07.18. 20:46

Nemcsak a szülőkön múlik. Mert szakképzés az ugye nem nagyon van, sőt, ahogy tudom, nincs. Valami mindenféle álszakmákat képeznek, olyan OKJ képzésekkel, de komoly szakképzés? 

 Ez a gyarmati dolog eléggé érdekes. A franciák, az angolok, és legfőképpen pedig a belgák és a hollandok, a gyarmatokon szinte elképesztően kegyetlenek voltak. Ha nagy ritkán beengedtek valakit a gyarmatokról, akkor viszont majdnem egyenjogúnak kezelték (Gandhi, stb.) A gyarmatok elvesztése után ez a nézetük megváltozott, méghozzá jelentősen. Mára már gyakorlatilag nincs megkülönböztetés és nagyon sok a vegyes házasság... (jó, hozzá tehetjük, ott normális emberek laknak, akik levonták a tanulságokat)

2018.07.17. 21:32

Igazad van Neked is, valóban sok a tehetséges fiatal, és nemcsak a fociban, hanem sok-sok rátermettséget igénylő sportágban, művészetben, sőt, még a szakmákban is.
Van, aki pl. igen remek műbútor asztalos lehetne, de a kedves szülők TÖBBRE vágynak a fiukat illetően... Méghogy asztalos?!
Legyen inkább jogász, vagy közgazdász, vagy informatikus, de legjobb lenne, ha politikusnak menne! Ahol sok pénz van, oda menjen!

Hát igen... A grundon rongylabdát rugdaló srácok ideje lejárt!:(((

Érdekes, én a zenegimiben franciás voltam, és még mindig tudtam a Marseillaise-t a francia csapattal franciául együtt énekelni.
Egyébként náluk különösen indokolt a sokszínűség, hisz évszázadokon át gyarmattartók voltak, nem csoda, hogy hozzájuk is költöztek a színesbőrűek, nemcsak ők "csinálhattak" meszticeket odaát a gyarmatokon!;o)
Mikor fiatal lány voltam, olyan 60 évvel ezelőtt, volt egy francia film, amelyben egy fehér francia lány szerelmese egy néger fiú volt... Akkoriban ez még botrányosnak számított. Nem is lehettek végleg egymáséi... A film címére sajnos nem emlékszem, pedig szívesen újranézném.


2018.07.17. 20:49

A "mi" vezérünk elmebeteg. Természetesen azért nem az a baj, hogy a focistáink nem tudnak csapatban (csapatként)  játszani, se nem az edzőkkel. Felteszem, még sok igen tehetséges fiatal is van, csak hát ugye ők nem jutnak az akadémiák közelébe. Mert oda azok jutnak, akik be tudják fizetni a gyereket. De azok, akik a faluvégen vagy a városi kispályákon rúgják néha mesterfokon, azok bizony nem kerülnek a játékos begyűjtők szeme elé, hiszen pénz van, hogy helyettük (akiknek a kiképzése hosszú idő), vegyenek egy huszadrangú "profit", aki amúgy az "itthon ez is elég" alapján válogatódik, és ugye máshol (mondjuk a német, vagy az angol, stb.) nem kell ingyért se...

A sokszínűség pedig tény, ez is a globalizáció egyik hozadéka...

2018.07.17. 20:42

Hát igen, ez így igaz... 

2018.07.17. 11:55

Most kicsit MÁS!
Foci VB - Moszkva:

Említettem, hogy nem kedvelem a focit, de a nemzetközi mérkőzésekből legalább az eredmények szoktak érdekelni.
Most a műsorújságban volt egy nagyszerű melléklet, amelyben minden mérkőzés fel volt tüntetve, és elkezdtem a meccseket nézni, s írni az eredményeket. Amit keveselltem, az a gólok száma....
Nem is értem, régebben hogy lehetett 6-7 gól is egy mérkőzésen, mostanság meg a gól nélküli meccsek se ritkák!
Elfelejtették a csatárokat megtanítani gólt rúgni?
Bezzeg a kapusok remekelnek a kivédéseket illetően! :)))

Na...
Szóval - bár minket nem is érintett a verseny, hisz KI SE JUTOTT A VILÁG EGYIK LEGTÖBB STADIONJÁVAL rendelkező ország válogatott futball "csapata" (akiket inkább a legjobb indulattal se neveznék CSAPATNAK!!!) -, azért most végignéztem ezt a 64 mérkőzést, bár a hosszabbításosok kiverték nálam a bztosítékot, és a "BÜNTETŐ" 11-ESEK, melyet igazságtalannak tartok -, ennek ellenére gyakran még  élveztem is a játékokat.
Ami meglepett, az a csapatok tarka-barkasága volt. Fehértől a barnán át a feketéig mindenféle embertípusú focista előfordult a pályákon. És az a sok fura nevű orosz város! Hmmm... Szamara, Szaranszk... Hihi!

De azért nagy kár, hogy nem mutatták meg őket, csak a sportpályákat láthattuk, és azt a hatalmas sok drukkert a tribünökön.
Legjobban Írország drukkereinek rigmusa tetszett. Sajnos, felvételt nem találtam róla, pedig szívesen meghallgatnám újra, olyan egyedi és jópofa volt! Zenészként is volt benne fantázia! :)))

Nos, de nézzük tovább:
Felháborodva olvastam, mit mondott a felcsúti törpe a horvátok sikeréről:

Orbán: "... senki nem tud olyan okot, olyan érvet mondani, ami lehetetlenné tenné, hogy a magyar futball utolérje a horvátot."

Méghogy SENKI?!
Itt vagyok én, aki foci ügyben ugyebár EGY SENKI, mégis tudok olyan okot mondani, ami LEHETETLENNÉ teszi, hogy a magyar futball utolérje a horvátot.
Tessék az OK:

A magyar futballisták évtizedek (talán az aranycsapat - Puskásék-) óta képtelenek CSAPATBAN játszani, akkora a széthúzás köztük, mint az ólajtó! :P:P:P
Szégyen!

Egyébként az elődöntőig a franciáknak drukkoltam, és bejött! Viszont a döntőben már a szomszédéknak, de sajna nem jött be! :(((
Pedig derekasan küzdöttek!
Tény, ami tény, a horvátok mindvégig a foci VB-n igazi CSAPAT voltak, alaposan felnőttek a francia focihoz - majdnem győztek!... 
Számunkra az is fricska, hogy a horvátok odahaza a Jellasics téren ünnepeltek! AKIT annó MI megvertünk...

"Fut Bécs felé Jellacsics, a gyáva,
Seregének seregünk nyomába'..."
(Petőfi: A vén zászlótartó)

De az EZÜST (II. hely) is eléggé előkelő, bár furcsa módon annak senki semmelyik sportágban nem szokott örülni, még a bronznak is jobban. Hogy miért? A csuda tudja... Talán azért, mert a II. helyezést elérők azon szomorkodnak, hogy karnyújtásnyira volt tőlük a győzelem...

És mi?! Ki se jutottunk!
Fényévekre vagyunk a horvátoktól! :(((
Holmi Felcsúti "Akadémia" sem tud ezen a széthúzásdin segíteni SOHA! :P

Lehet nagyot álmodni, lehet! Annál nagyobb lesz mindig a pofára esés! :D

Jah, és még valami!
Azt mondták, fekete Afrika nem jutott be se a finisbe. Ejnye-bejnye, hát színvakok vagytok?! Ott voltak azok! Ott bizony! A francia csapatban:
Képtalálat a következőre: „francia bajnok vb csapat 2018 moszkva”
Hatalmas zuhéban került sor a kupa átadására, azért ilyen a kép.
Bőven hullott az "áldás" a győztesekre! :DDD
A horvátok elnökasszonya (Kolinda Grabar - Kitarovics) az ezüstnek is örül!:))

Akit bővebben is érdekel a csinos "szomszédasszonyunk", ITT olvashat róla:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kolinda_Grabar-Kitarovi%C4%87

Képtalálat a következőre: „horvátország elnökasszonya”

Ilyen "dögös" Horvátország ötvenéves államfője! ;o)


 

2018.07.16. 23:37

Igen, jobban kedveltem... De hát nem nekem kellett vele élnem...

Pár napja már írtam, miért váltak el: A férj nem akart több gyereket, mert neki már volt 3 az első feleségétől...
A lányom meg ugye fiatal lévén, nagyon szeretett volna gyerekeket.
Örök törvény:
Két dologért MINDENT megtesz egy nő:
1./ Hogy miképpen legyen gyereke.
2./ Hogy miképpen NE legyen gyereke.

Ő akart, meg kellett volna adni neki!
Így keresett egy olyan férfit, aki még függetlenként gyerektelen volt. (Két évvel idősebb a lányomnál, pont jó...)
Többet is akart, mert ő egyke volt, ugyanis a férjem nem akart többet, mert az én foglalkozásom miatt délután és este neki kellett vele lenni, s ezért mikor szerettem volna még egyet, azt mondta, kapjak a fejemhez!:(((

Na és mivel a második férje is egyke volt, s neki se tetszett ez, így lett nekik két kislányuk.
Egészségesek, szépek, okosak. Sajnos, a férjem (a nagyapa) nem érhette ezt meg. és a másik nagyapa sem!:(((


2018.07.16. 21:21

Oszt tulajdonképpen miért váltak el (már persze, ha publikus), ha a férj kedves volt, meg minden... Legalábbis úgy tűnik, hogy te jobban kedvelted, mint a mostanit... :0)

2018.07.14. 12:39

Igen, így volt!
Tudtam én, hogy Náladnál rövidebben SENKI nem képes elmondani valamilyen történetnek a lényegét! ;o) :DDD

Egyébként tényleg bonyolult volt, mert Magyarországon esküdtek, de Németországban váltak el, és nekem be kellett ITT jegyeztetni a válás tényét, amit a külügyminisztériumon keresztül kellett HIVATALOS igazolásban elküldeni a németekhez, hogy a válás ténye rögzítve lett, s így kint újra férjhez mehetett.
/Nem csak isten malmai őrölnek lassan! :DDD/

 

2018.07.13. 20:13

Kezd világosodni... Ezek szerint a lányod elvált az első férjétől... aki utána újra megnősült majd elvált és meghalt... bonyolult egy történet...

2018.07.13. 16:02

Nehéz így "beszélgetni", de megpróbálom.

Bizony, ha nem is 20 évvel, de 14-el volt idősebb az első (hamburgi) férje a lányomnál. 
Érdekes, a korban hozzá illőkkel (2-3 évvel idősebb fiúkkal) mindig gondban volt a kisasszony, azokat bizony mindig alaposan "zsebre tette" a nagy szájával, hogy jól fejezzem ki magam, azaz semmibe se vette...
Mondhatnád azt is, hogy "apa-komplexusa" volt, de ez nem fedné a valóságot, legfeljebb annyiban, hogy nagyon apás volt, első szó is, amit kimondott, ez volt: AFÚÚÚÚÚ! :DDD 
A második: Autotóóó, a harmadik: a fiúúú, a fiúúú, a fiúúú!;o)

Én ugye a zenesuliban állandóan délután tanítottam, így este jártam haza, gyakran vidékről, s bizony sokat voltak együtt az apjával.
Csak akkor kellett "pótmama" (ma béby szitter), amikor a férjem délutános volt a bányában, majd mikor később autóvezetés oktató lett az ATI-nál, akkor bizony állandóan felügyelő kellett a gyerekhez. Szerencsére volt itt a gimiben egy középfokú óvónőképző tagozat, így nem volt problémás a pótmamák beszerzése. Összesen négyen voltak az ovis évek alatt. Mikor meg már iskolás lett a lányom, ha vége volt a napközinek, átjött a zeneiskolába, közel volt a zenei általános, ahová járt, és együtt jöttünk haza. Azokon a napokon, mikor pedig vidéken tanítottam, megvárt a zeneiskolában, a hivatalsegéd-takarítónéni ügyelt rá, addig úgy sem takaríthatott, míg zeneórák voltak a zeneiskolában.

Az első férj 3 gyereke az anyjukkal (első feleség, aki Brémába költözött az új férjéhez) mentek. Az apjukat a gyerekek néha meglátogatták vasárnaponként, a lányom majd agyvérzést kapott, mikor mosogatnia kellett ebéd után. Akkor vetetett mosogató gépet a férjével... Na és hát bizony, a férje fele fizetése gyerektartásra ment el.:(((
Így a leányzó mondta is neki, ne dicsekedjen a magasabb fizetéssel, mert ő ezt nem érzékeli a levonások után!
Sőt! Még jó, hogy a volt nej férjhez ment, mert ha nem ment volna, még asszonytartást is kellett volna fizetnie, ott törvény szerint ilyen regula van!:(((

Tehát a lányom volt a második feleség, és a harmadik (német) feleségtől való két fiú is az anyjukkal maradt.
Így történt, hogy egymagában halt meg a lakásában a volt férj 62 éves korában.

A lányom 70-es születésű, ez nagyon jó "évjárat" (tudod, mint a BOR!)... lenne! Ha....
Ha nem lennének túlzottan öntudatosak, és egoisták. Okosak, tehetségesek, talpraesettek, de... mindig magukra gondolnak elsősorban! Ez annak elenére is így van, hogy pl. a lányom is hevesen tiltakozik az egoizmus ellen!:(((
Tudom, mert ismerek közülük egy párat... Az osztálytársain kívül is. Későn párosodtak meg, vagy többen egyáltalán nem házasodtak, s későn szültek gyereket is, már aki szült, vagy csinált... (bocs!). Megfigyeltem, hogy amelyikőjüknek korán lett gyereke, az mind 71-es születésű!

Remélem, ez érthető volt, de ha van még kérdésed, tedd fel nyugodtan.


2018.07.12. 20:08

No most már végképp nem értem. Akkor, ha a lányod férje volt, hogyan halt meg hatvankét éves korában? Csak nem volt húsz évvel idősebb?  És a gyerekeik hol vannak? 

2018.07.12. 14:49

Igen, a lányom első férje volt, de neki a lányom a második felesége, mert az első feleségétől (akitől az ikrei voltak) elvált jóval korábban. Az a német nő újra férjhez ment. Tehát NEM a lányom miatt váltak el...
A lányom ezt az első (hamburgi) férjét a munkahelyem német testvérvárosi kapcsolata révén ismerte meg.
Az ottani Ifjusági Centrum vezetője volt a fiatalember.
A lányom pedig fuvolázott a zenekarunkban, és németül jól tudván tolmácskodott is a zenekarunk és az ottani német fiatalok között.
Két hét múlva már nálunk Magyarországon volt a német fiatalember, úgy látszik, megigézte a lányom apjától örökölt fekete szeme! :)))
Egy év múlva diplomázott a lányom Győrben. Egyik nap diplomaosztása volt, másik nap esküvő, harmadik nap irány Hamburg! Tehát a főnököm, azaz a városka polgármestere az oka, hogy a lányom németbe ment férjhez! :DDD

Egyébként nagyon sok házasság köttetett a hajdani zeneiskolai fúvószenekari tagok között, német férje is több lánynak akadt, nemcsak az én lányomnak...

7 évig éltek együtt, aztán elváltak a már említett ok (a férj már nem akart több gyereket) miatt.
A második (bajor) férjétől két gyönyörű kislányunokám van, egyik szőke, másik barna...
Ez utóbbi tiszta anyja, csak hisztisebb, és sportos. Viszont a szőke meg nyugisabb, és művészi hajlamú. Ősszel kezd a zeneiskolában dobolni. Májusban volt felvételin, és mindent megcsinált, amit a dobtanár kért tőle, még a kezét és a lábát is függetleníteni tudta egymástól, pedig ez nem szokott elsőre sikerülni szinte senkinek.
Lenyűgözte a kicsikét az a rengeteg ütőhangszer, amit nem csodálok, én is szeretem, Vácott mindig elmentem a tanítványainkkal az Országos versenyekre, 3 napig nem hallottam mást, csak dobokat, marimbákat, s rengeteg ütőhangszert, képzeld, még 4 DB PAPÍRZACSKÓRA írt zenedarabot is! :DDD
Sajnos felvételt nem találtam róla...
Hoztam mást, képzeld, 3 napon keresztül hasonló műveket és hangszereket hallgattam, néztem... MEGUNHATATLAN! :)))
https://www.youtube.com/watch?v=CeAvlBMZODA
2014 VÁCI ÜTŐSVERSENY  

2018.07.11. 19:55

Ezt nem értem, most a vejed volt (a lányod férje) , vagy nem?

2018.07.11. 17:32

Igen. Az első a hamburgi, a második a müncheni.
Az első sajnos, elhunyt, kijavítottam, még csak 62 éves volt, és sportos ember, asszem, kézilabdázott, és atlétikázott... Nem is értette senki a halálát!
Nem voltak rosszban a lányommal, sőt!
Járt ide egyedül is a magyarországi lakásukba a két fiával, mert a német asszony nem szeretett itt, de ő nagyon!
Gyakrabban jött magyarba, mint a lányom, csak sajnos én nem tudtam vele beszélgetni, nem tudok németül. Ő viszont már sok mindent értett magyarul. Lehetett vele küldözgetni a lányoméknak csomagot. Még a villanyzongoráját is ő vitte vissza németbe a lányomnak. Kedveltem, jobban, mint a mostanit, nagyon sajnáltam, hogy ilyen korán eltávozott az élők sorából.
Az első feleségétől volt már 3 gyereke, ikrei is, mert neki is van egy iker lánytestvére. Ez is volt az elválásuk oka, hogy nem akart már gyereket. Bezzeg a 3. (német) feleség nem kérdezte, akar-e, CSAK szült neki még 2 fiút. Tőle is elvált (az okot nem tudom), szegényre a fiai találtak rá holtan a lakásán... Gondolom, milyen sokk lehetett nekik!:(((


2018.07.10. 20:28

Két vejed volt? Illetve egy még most is van. Nahát?! És ennyire különbözőek? Érdekes, vagy a lényod végtelenül rugalmas (vagy alkalmazkodó)

2018.07.10. 16:49

Az első vejem is német volt, Hamburgban éltek akkoriban eleinte a lányommal, őt kedveltem, szeretett itt lenni Magyarországon, és képzeld, FRADI drukker volt! Sajnos a télen 62 évesen meghalt.:(( 
A második vejem is német, bajor, azaz ősmüncheni.
Ő olyan kimért, hivatalnokféle, olyan is!:(((

 

2018.07.09. 20:24

Érdekes, nekem nincsenek ilyen nemzeti beütéseim. Nem lehet, hogy a vejed ebből érzett meg valamit.... ? Bár ki tudja, hiszen ott is sokféle ember van és lehet, ő egy "német" német... :0)

2018.07.08. 11:42

Naná, hogy a bakfis lányomnak Csaba a jóképűsége miatt volt kedvenc! :)))
Akkoriban engem az autóverseny nem igazán érdekelt...
Most meg meccseket nézek! Hallottál már ekkora pálfordulásról?! :DDD

Hamiltont a párom is utálja... Nagyképűnek tartja, és kárörvend, ha kiesik pl. műszaki hiba miatt!:DDD
Schumachert én se kedveltem, s bevallom, most se, bár tudom, nincs éppen irígylésre méltó helyzetben... A tudását elismerem, és tudom ez is - mint annyi más! - csapatmunka, s jó csapatot szintén csak rátermett egyéniség tud összehozni.
De német, és hát én a németeket ugyebár... nem kedvenceim, na! Nem mondhatnám, hogy boldog vagyok, hogy német a vejem, s az unokáim is, SOSE LESZNEK ŐK MÁR MAGYAROK! Egy piculányit sem!:(((

Kivételt a szememben a németek közül tán a zeneszerzőik alkotnak, bár Wagner szintén nem kedvencem. De a legnagyobb fejnek J.S.Bachot tartom, s csak utána jön Beethoven...
Händel is hatalmas volt, de jól tette, hogy Angliába ment, mert tudod: Két dudás egy csárdában!:DDD

Egyébként a VILÁG zeneirodalmában szerintem Bach után Liszt még az, aki géniusz.
A modern zenében még nem tudnék dönteni, de majd tudod:
"Az utókor ítélete eldönti", ami még nem jött el, beletelik tán 100 év is, olyan sok az esélyes...

A történelem egyébként szerintem a németeket illetően engem igazol az unszimpátiám miatt... És most is örültem, hogy a ruszkiktól ISMÉT leforrázva mehettek haza, bár MÁS okból, mint 44-ben...