Ahol minden témába vág !

Ahol minden témába vág !

2012. 10. 17. 20:27

Tisztelt Fórumozók ezennel megnyitottam a nem témába vágó fórumot. Ha valaki úgy érzi, hogy nem témába vágó amit mondani akar akkor azt tegye meg a témábavágóba. Garantálom, hogy itt minden témábavágó lesz.

Aki itt mond egy nem témába vágót az vendégem egy sörre azonnal. Várom tisztelettel a témábavágó hozzászólásokat."

 

A címen némileg változtattam, de a szöveg eredeti!

2021. 09. 22. 0:18

Az imént véletlenül rábukkantam egy megható videóra, mikor végignéztem, könnyek szöktek a szemembe...
Rá kellett jönnöm, hogy a feltevésem igaz: A farkasok nagyon okos állatok!:)))
Íme a videó:
https://www.youtube.com/watch?v=_GpLaBDe4vA
Ez A Férfi Megmentett Egy Nőstény Farkast És A Kölykeit. Majd 4 Évvel Később A Falka Megtalálta Őt...
 Alaszkai farkas - az alaszkai fehér farkas
Alaszkai farkasok

2021. 09. 22. 0:03

Felháborító, hogy 2006 óta eltelt már 15 év, és vannak, akik még mindig ebből kovácsolnak politikai fegyvert!!!!:(((
Lesült volna a képemről a bőr, ha aktív koromban valamit el szerettem volna érni, és ilyen átlátszó, tisztességtelen eszközökhöz nyúlva tudtam volna csak a célomat elérni!:((( 

Azonban eme "celebek"-ről olvasva felmerítettek bennem egy akkori korból való igen kellemes és ÉRTÉKES élményemet valakiről, akit szinte senki sem ismer.

A róla való emlékeimről a hét végén írtam, melyet azóta az ÉRTÉK topikban olvashattál.
Tehát a NÁDOR Magda operaénekesnőnkről szóló írásomat Neked köszönhetem, Jadzia drága!:)))

jadzia

2021. 09. 18. 19:32

A kormány Stop Gyurcásny Stop Karácsony plakátját

2021. 09. 18. 15:27

Bocsánat kedves Jadzia, de MIT ÍRTAK EZEK A SZERENCSÉTLEN énekesnők ALÁ?!
Úgy látszik, én lemaradtam valamiről!:(((


2021. 09. 18. 15:23

Kedves Dmolnár!
Mit értesz TE "világdiktatúra" alatt?
Ugyanis ezt a kifejezést én eleve NEM tudom értelmezni...
Mert ugye a diktatúra mindig VALAKIK rovására megyen...
Ahogy demokrácia sem lehet mindenkinek, úgy diktatúra sem... Mindenkinek MINDENT szabad?... Ez lenne csak az igazi RABSÁG!
Ez ÍGY szerintem paradoxon lenne... Vagy rosszul gondolom?
A wikin lévő magyarázattól meg én eleve kecskebukát hánytam:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Paradoxon
Hajjjajjjj!
Például Zenón és a paradoxonjai!:(((
Vegyük csak a teknősbéka és Akhilleusz versenyfutását...
Csupa kétértelműség, ellentmondás!:(((

Szóval szabad akarat sem létezhet, ahogy VILÁGDIKTATÚRA, vagy VILÁGDEMOKRÁCIA sem, mert ez "nonsense" (=képtelenség, értelmetlen - mert lehetetlen megcsinálni)!
Idézet a wikiből:
"A mindennapi szóhasználat gyakran használja a "paradoxon" kifejezést ott, ahol csak valamilyen meghökkentő jelenségről van szó (pl. születésnap-paradoxon). Máskor a dilemmákra használják a "paradoxon" megnevezést: a „szeresd felebarátodat” parancsolat például dilemmát szül, ha mondjuk az említett személy az életünkre tör. Ha nem teszünk semmit, meghalunk, és nem lesz lehetőségünk szeretni, ha viszont megakadályozzuk tettében, vitatható, hogy ez „szerető” cselekedet-e."


jadzia

2021. 09. 17. 19:29

Ezt elfogadom de legalább ne mondja hogy nem politizál És Kovács Kati is  aláírta mert neki e a rendszer  ad sokat  Nekik legyen mondva)

2021. 09. 17. 13:47

Világdiktatúrára kevés az esély. No persze ha valaki úgy gondolja, hogy az a diktatúra, ha az emberek százféleképpen gondolkodhatnak és élhetnek, akkor valóban az lesz... 

Sajátságos különben, hogy a kapitalizmusban élők milyen gyakran vizionáltak világ diktátorokat, sőt galaktikus diktátorokat (lásd: Asimov). Míg a volt szocialista tömb írói közül ide szinte senki nem jutott el. Még tán a legpesszimistább Lem, vagy a Sztrugackij sem... Nekik a diktatúra nem volt lehetséges történelmi kimenet. Lehet, a konzervatívoknak az nem tetszik, hogy nem diktatúrában élnek, ezért vizionálnak róla annyit. Vagy ki tudja.. :0))

2021. 09. 17. 13:39

Jaj, ne már, ez a szerencsétlen Zalatnay elitta az eszét, lopott (jó sikkasztott), és most egy kis pénzért (mondjuk nem is olyan kis pénzért) aláírt egyet. Ennek legalább híértéek van a Blikk szinvonalú izéknél... Jobb, mint ugrálni (már amennyire tud) a szinpadon, miközben megy a playback. 

2021. 09. 17. 13:36

Hát a tengerbe költözés még csa-csak. Mert a környzete szép... De a föld alá nem azért költöztek, mert húde nagyon ott szerettek volna élni. Valószínűleg a muszáj volt az úr. Valahol, valahogy lakni kellett és lehetőleg biztonságban. Így legalább védve voltak az időjárás viszontagságaitól és az eseteleges idegen támadástól..

2021. 09. 17. 13:26

Igazad van, tényleg mondtad már, hogy 8.1 Öregszem, na... Ettől még a dolog igaz lehet. Szólj az öcsikédnek, tisztítsa meg a gépedet,,,

2021. 09. 16. 20:25

Lám, lám!
Strázsa fórumtársunk a "kertek alatt jár" :)))
Én örülök, hogy figyelemmel kíséred az itt folyó beszélgetéseket, mert kíváncsi vagyok mindenki véleményére, azokéra is, akik nem értenek velünk mindenben (vagy semmiben sem) egyet.

A változástól nekem valóban herótom van, talán azért, mert az ÉN koromban (78) már igencsak lusta vagyok újakat tanulni, én CSAK álmodozni szoktam a jövőről, de a gyakorlatban idegesít a változás!:'(

Kedves Strázsa, ki kell javítsalak, mert nem Aldous Haxleyről van szó, hanem Huxley-ről. 
Azért kaptam fel rá a fejem, mert az Ő könyve azok egyike, amit ABBAHAGYTAM, s nem olvastam végig, a címe: MAJMOK BOMBÁJA, mert riasztott, mikor AHHOZ A RÉSZHEZ ÉRTEM, HOGY az anyáknak oda kellett vinni a vének tanácsához az újszülöttjeiket, és azok döntötték el, életben maradhatnake, vagy KUKA?!:(((
Azaz mint az ógörög korban Tajgetoszba velük!
Hát EZ a XXI, században visszafejlődést jelent, s ilyenre NEM vagyok kíváncsi!
EZÉRT A KÖNYVET szépen becsuktam, és elraktam valahová hátra a könyvespolcomon.

Most láttam a neten, hogy írnak róla, mint negatív jövőkép, hogy kinek jön be a víziója, Orwellnek, vagy Huxley-nek?!
https://mediavadasz.info/huxley-orwell-szep-uj-vilag-1984/

Én merem remélni, hogy egyik sem!
Hanem egy összefogó emberiség lesz majd valamikor ezen a földgolyón, és nem lesz sem politikai, sem vallási, sem nemi, sem etnikai egyenlőtlenség, vita!!!!
Én EZT szeretném.

Rádi Pékség - A hónap témája


2021. 09. 16. 19:57

Hogy mik vannak?!
Hát most mondd meg, Jadzia drága!?...
Az ember elképzeli, hogy az annak idején ott élő embereknek meg eszükbe se jutott, hogy ez milyen ROSSZ lehet nekik ott, a FÖLD ALATT???!!!
Sőt, ők kifejezetten JÓL, biztonságban érezték ott magukat.

És a világ jelentős részén még a szénbányákat is sorra bezárták, mint veszélyes üzemeket.
A fene se érti ezt!:(((

Ami engem meglepett életem folyamán, az a TENGERBE költözésnek a lehetősége volt, lásd:
"Nemo kapitány és a víz alatti város" c. filmjét.


2021. 09. 16. 19:40

Kedves Holdfény:)

a különböző operációs rendszerek, Nomeg ezek örökös változtatgatása jó példa lehet dmolnar fórumozó társunk a tudomány és technika "fejlődésével" egy élhetőbb világ eljövetelét megcélzó vízióját illetően :))

Érdekes hogy említetted a véletlennek köszönhető érdekesség megtalálását az interneten. Ez velem is előfordult tegnap felbukkant valami, ami teljesen kiugrott a többi közül egy fekete fehér kép nevezetesen Mike Wallas 1958-ban készült interjúja Aldous Haxlyval, a 27 évvel korábban írt könyvével (Brave New world bátor új világ) kapcsolatban, amiben Haxley kifejtette egy globális diktatúra eljövetelét a közel jövőben. 
Érdekes módon az interjú 58-ban készült, gondolom az 50-es éveket nyugodtan nevezhetjük az USA aranykorának két nyertes világháború és a dollár nemzetközi valutává való kinevezése következtében. Haxley első sorban a média centralizálását mint hatalmi propaganda eszközt nevezett meg a diktatúra kialakításához szükséges létesítmény veszély forrásának meg a gazdaságban létező különböző indusztriák monopolozálását.

Ezt mi most már folyamatában tapasztaljuk és hihetetlen hogy még milyen sokan most sem látják.

 

jadzia

2021. 09. 16. 19:32

Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember és , szöveg, amely így szól: „Liberális Illiberális ByDkG Sp Adobe Spark”

jadzia

2021. 09. 16. 19:16

Csodálatos élmyén volt ltni sosem hallottam róluk

2021. 09. 16. 15:56

Szörfözgetve az interneten, gyakran egész mást találok, mint amit éppen kerestem, valami érdekeset, különlegeset, olyat, amire álmomban sem gondoltam, hogy létezik, esetleg felrémlik régen olvasott sci-fi irodalomból, hogy talán olvastam hasonlót, amitől déjávü érzésem támad...
Ilyen történt az imént is, a yutun találtam olyan képsorokat, amiket mindenkinek látni kéne, hogy tudja, őseink nem is voltak olyan primitívek, mint azt mi manapság gondolnánk róluk:
https://www.youtube.com/watch?v=4CUxPfgAbUw
20ezer Fős Földalatti Város, EZT látnotok kell!:)))
Létezik egy ősi föld alatti város, ahol egykor 20000 ember élt | Új  Világtudat | Az Élet Más Szemmel

2021. 09. 16. 7:23

Folytatnám még, ha nem baj:

Ez a sok változtatás van, akit gyönyörködtet, engem nem igazán, mert csak a bosszankodás jut ki belőle, hogy ismét "minden másképp van"!-   ahogy eme szólás-mondást idézni szoktam.
Való igaz, a monotónia eléggé fárasztó, mondhatni, unalmas, mint nekem a BOLERÓ!:DDD

Bocsi Jadzia, de nem is lehet könnyű a táncosoknak kb. 15 percen át, vagy akár 20 percig is (Maurice Béjart koreográfia: Maya Plisetskaja) ugyanazt a ringatózó mozgást végezni, amit az ilyen híres koreográfusok szoktak szólóban elővezetni:
https://www.youtube.com/watch?v=SsSALaDJuN4
image.png

Azonban találtam egy rövidített változatot, amelyhez egy csuda jópofa grafika van megjelenítve, ez igen szórakoztató, a türelmetlenebbek is nyugodtan nézzék csak meg:
https://www.youtube.com/watch?v=iOcu7GD8pcE&t=301s
Bolero de Ravel (animáció)

image.png

Jó szórakozást!:)))

2021. 09. 16. 6:53

Húúúú, most ezzel a "W. 7-essel" sikerült megfognod, mert úgy emlékszem, NEM 7-es van a gépemen, hanem 8.1-es.
Sajnos, "operációs rendszerileg" sem vagyok 'honn a számítógépes világban, de valahogy olyan "extra" op. rendszer név ez a 8.1-es, hogy talán pont ezért emlékszem rá, és beugrott tegnap este, így nem kellett tűvé tennem ezt a "múzeumot" (ahogy a párom nevezi a lakásomat, mert olyan zsúfoltság van, tudod, a gyűjtögető BIKA!:DDD...) a gép papírja után.
7-es a párom kis gépén volt, mert azt mondták neki, azt könnyű lesz 10esre átváltani, ami azóta meg is történt.
A bátyuskám viszont nem javasolta nekem a 10-est, azt mondta, az nagyon más, mint az XP volt, csak bosszankodnék vele, ezért tettek rá 8.1-est.

2021. 09. 16. 6:05

Ez a Hüm... hüm... emlékeztet engem, mint zenészt egy híres, közismert kórusra, biztos Te is ismered, ezt szinte mindenki ismeri, akár látta már, akár nem! "Hummm... hummm", vagy "Humming kórusként" - magyarul "Zümmögő kórus"-nak is szokta a yutu írni.

Íme egy szép változat, de a találós kérdés, az úszik, mert a yutu már kiírta, micsoda, és miből van, de meggyőződésem, hogy Te is tudtad volna:
https://www.youtube.com/watch?v=C5ecN7Xs4lc

(Folytatom...)

2021. 09. 15. 20:46

Na, MOST üt meg a guta!
Nem voltam elég óvatos, és nem mentettem el, pedig pár napja tudom, sajnos, már itt is VAN időlimit, és "elszállt" az egész írásom! De nem tudtam visszahozni sehogy sem, mint a már megírtakat régebben...
Brühühühühűűűűűűűűűűűűű!:'(
Pedig olyan jól sikerült összeszednem a gondolataimat, illusztrációkat...
Hogy az a mennydörgős kénköves menykű tenné akárhová azt a szétszórt fejemet, miért nem írtam le emilbe?!:(((
Na, majd kicsit később válaszolok erre a Hüm-hüm-ös írásodra, bocsika.