Ahol minden témába vág !

Ahol minden témába vág !

2012. 10. 17. 20:27

Tisztelt Fórumozók ezennel megnyitottam a nem témába vágó fórumot. Ha valaki úgy érzi, hogy nem témába vágó amit mondani akar akkor azt tegye meg a témábavágóba. Garantálom, hogy itt minden témábavágó lesz.

Aki itt mond egy nem témába vágót az vendégem egy sörre azonnal. Várom tisztelettel a témábavágó hozzászólásokat."

 

A címen némileg változtattam, de a szöveg eredeti!

2022. 10. 01. 23:28

Tudomásom szerint is, és oxigént termelnek. Ezért (is) hasznosak a szobanövények a lakásban.

Viszont szerintem a szelektív szemétgyűjtést kellene forszírozni a nem feltétlenül fontos műanyagok kivonása mellett.

Az a műanyag szeméthegy, aminek a képét hoztátok, csupán az EMBERI HANYAGSÁG eredménye!:(((
Így volt ez eleinte a papírzsebkendővel is, tele volt velük az utca, míg rá nem jöttek, hogy fertőzőforrás!:(((

2022. 10. 01. 23:16

Hát most aztán sikerült felbosszantanod, Strázsa!

Biztos ismered a régi mondást:
Navigare necesse est, vivere non est necesse, azaz hajózni szükséges, élni nem muszáj” mondta Pompeius a hajósainak, amely bölcsesség máig érvényes."

Nos, nekem a véleményem az, hogy igenis SZÜKSÉG van a műanyagra, különben NEM fejlesztették volna ki, ha nem lenne!
Én most itt nem kívánom kifejteni, mi mindenre hasznos a műanyag, csak EGYET mondok: SZIGETELÉSRE (nedvesedés ellen pl)!

Te az ELSŐ nylon zacskót mire használtad, heeee?!
Ugye arra, hogy az uzsonnád ne zsírozza össze a tankönyveidet, füzeteidet, ugyebár?!
Miért is, hogy nem papírba csomagolta anyukád az uzsit, mikor megjelent a nylon zacsek?! Mert azon átüt a zsír, meg a nedvesség, ugye?!
Nos, ilyen nylonzacskó mosást gyerek korunkban MI IS alkalmaztunk, ott függtek sorban a kimosott nylon zacskók a ruhaszárító kötélen nálunk az udvaron...

Ne tételezz már fel rólam olyan rossz indulatot, hisz képzeld, nálunk a városban SZELEKTÍV hulladékgyűjtés van, 2 hetente viszik a műanyagot, és én szorgalmasan gyűjtöm, hogy újrahasznosíthassák.

Én úgy vélem, hogy hagyják csak a szénhidrogént műanyaggyártásra autópöfögtetés helyett, mert így tovább tart az alapanyaga, és mert bizony, hogy vannak olyan iparágak, ahol ma már nélkülözhetetlen a műanyag. Pl. protézisek az emberi szervek cseréjére. Viszont ahol nélkülözhető, azt ki kell váltani mással.
Hogy mivel?
Van már annyi tudós, mérnök, ez legyen az Ő gondjuk, nem nekem, a zenésznek kell kitalálnom!:(((

Villanyégők:
IGEN! IGEN! IGEN!
Képzeld el! Lényegesen kevesebb az ÁRAM FOGYASZTÁSOM, bár a villanyszámlám MOST megemelkedett sajnos!
És nem a fogyasztás, hanem a rendszerhasználati díj miatt, ami többel emelkedett!
Takarékos fogyasztású mosó- és hűtőgépekről nem hallottál? Vannak A és A+ A++ meg A+++ fogyasztási kategóriák:
https://www.bsmarkabolt.hu/szaktanacsadas/hutoszekreny-valasztas/huto-fogyasztasa-energiaosztalyok

Kár, hogy az energiatakarékos gépek jóval drágábbak, így egy idősebb embernek nem valószínű, hogy megéri a beruházás, pl. napelemet tetetni a háztetőjére!:(((

2022. 10. 01. 22:28

Hát tudod, én "csak úgy" találomra ráböktem a képek között a szerintem legmodernebbre, és a legjobbra, valahogy VAN érzékem az ilyesmihez, bármi is legyen az. Csak NE NEKEM KELLJEN ÜZEMELTETNI, mert ahhoz ugyi télleg nem értek...!:(((
Pesten is, mikor régebben sokat jártam bevásárolni, mindig messziről kiszúrtam a kirakatból a legmenőbb cuccokat, és richtig az volt a legdrágább is!;o)2022. 10. 01. 20:14

Kedves Jadzia, hát igen így igaz.

A CO2 őrület helyett a műanyagokat kellene fokozatosan, de egyértelműen kivonni. Tudomásom szerint a fák, a növények CO2-t használnak létükhöz és növekedésükhöz.

jadzia

2022. 10. 01. 20:00

Mikroműanyag

jadzia

2022. 10. 01. 19:59

Isten mentsen  meg a műanyagoktól  melyek a földet  szennyezik   eddgi is igen sok voltbelőlük, éppen elég..a mikroműanyagok meg valószínű már bennünk is ott vannak roncsolva károsítva a szöveteketé...és a táplálékláncban  is jelen vannak

Agribit - Aki többet tud, többet arat

2022. 10. 01. 15:36

Kedves Holdfény,

ez most komoly? Még több műanyagot gyártanál abból a benzinből és gázoljból amit autókban égetnek el? Nincs még elég műanyag? Amivel már nem tudnak mit kezdeni mert nem bomlik le a természetben mint a természetes anyagok. Különösen a Csendes Óceán egyes részein már szigetek jöttek létre az összegyűlt műanyag szemétből. Ezen felül kimutatták hogy az emberek vérben is megjelentek a műanyag micro és nano tészecskéi, ami gondolom nem túl jó dolog. Vissza gondolva gyerek koromra, talán elsős vagy másodikos lehettem amikor az első nejlon zacskót láttam, amiben anyukám tízórait csomagolt és lekemre kötötte hogy ne dobjam el, vigyem haza.

Amit az "áram zabáló" százas égőről és az azt helyettesítő kis fogyasztású új technlógiás égőkről írsz érdekes, de ennek ellenére nem ment lejjebb a villanyszámla. Vagy igen?

Ez egy kicsit olyan, mint a korábbi régi technológiával készült motorok, autók fogyasztása nagyobb volt mint a mai technológiával computer vezérléssel készültek, de... az össz üzemanyag fogyasztás nem hogy lejjebb ment hanem ellenkezőleg. Mégpedig azért, mert a régi autók motorok kisebb méretűek voltak ( most Amerikát nem számítva) Európában annak idején az 1200cc már nagynak számított ennél nagyobb méretűek már csak sport kocsik meg luxus autók voltak, aztán az új technológiával bár viszonylag kevesebb fogyasztással, de megnőtt a motorok mérete, meg lóereje. Összességében e miatt nem fogy kevesebb üzemanyag.

2022. 09. 30. 12:08

Szó se róla, a villany az igazi, csak hát amíg a rettentően okos politikusoknak jobb a minden más, addig ez nem fog mozdulni... Mármint nálunk, mert másutt, ahol csak tehetik, már épül mindenféle alternatív áramfejlesztő megoldás (nap, víz, szél, geotermikus, stb.) 

Amúgy meg minek neked ilyen cucc? Talán kezelni se tudnád. Ránéztem 20 féle program? 11 kW teljesítmény és 115 liter sütőtérfogat ? Hát az már egy népkonyhát is ellát. Jó neked szerintem a fémillás is... :0))

2022. 09. 29. 21:05

Hát EZ AZ!
Hogy én, mint hozzá nem értő zenész, évtizedek óta (de télleg!!!) ezt mondogatom, hogy haggyanak már fel az autók benzinnel, gázolajjal való működtetésével, mert azokat MÁSRA kéne tartalékolni. Pl. a műanyag gyártásra. Ideje lenne már a villanyautók használata. Igaz, az akkumulátor nem valami kényelmes, és nem is tart sokáig, de valaki hamarosan majd csak kidolgozza a sokáig használható akkumulátort!
Emlékszem a 100-as áramzabáló villanyégőkre, azokat is sokan már rendre lecseréltük ugyanakkora fényerővel világító, de a töredékét fogyasztó világító testekre.
Miért ne lehetne az autók üzemelésénél is így eljárni?!

Továbbá tele van a pityum azzal a sok gázzabáló tűzhellyel, kazánnal!
Jobban lehetne energiát spórolni a napelemmel, szél- és vízenergiával működő főző- és fűtőalkalmatosságokkal.

De tudom jól, én nem értek ezekhez a műszaki dolgokhoz, csak úgy "álmodozom"...
Én ilyen tűzhelyet szeretnék a 4 lapos régi helyett, de sajnos nem telik rá a nyögdíjamból!:(((
Smeg CPF9IPX Portofino Tűzhely árak és paraméterek összehasonlítása

Potom 2 milla!:(((

2022. 09. 29. 12:24

Nem rossz ötlet, de az agyelszívásnak nevezett dolog csak jóval később jelentkezett. A legelső dolog, ami vonzotta az embereket, az, hogy ismeretlen, vagy majdnem ismeretlen volt, az a feudális környezet, amiben itt (Európa) részük volt. Márpedig a szabad élet igen nagy hajtóerő. No pláne, mikor megszűnt a függés Angliától. Magukra voltak utalva, igen sok ideig és ennek ellenére igen gyorsan fejlődtek... Később azután, mikor már elég gazdagok lettek, kezdődött meg az agyelszívás, mert a kutatóknak, és az értelmes embereknek többet tudtak fizetni (és fizettek is), mint mások... Hogy azután már a megszerzett hatalom birtokában miket művelnek, az bizony nem valami dicsőséges....

2022. 09. 29. 12:19

Tény és való, a szénhidrogén készletek egyszer elfogynak. Kár elégetni őket, mikor másra is lehet használni....

Ami a kínaiakat illeti, hát az is meglehetősen sokféle véleményt tud generálni. Mert ugye van a hiavatalos doktrína, azaz kommunistának hazudott diktatúra (méghozzá erőteljesen technokrata), azután van az ipar, ami vagy hazai (nagyrészt ellopott technológiákkal és modellekkel), vagy nemzetközi (fokozott ellenőrzéssel, de persze fittyet hányva a környezetvédelemnek és társainak), és legvégül vannak a közemberek, akik ilyenek is, meg olyanok is, pont mint nálunk. Ami meg a kaját illeti, nehogy azt hidd, hogy minden nap macskát, kígyót és kutyát esznek. Nem. Általában rizs, zöldségek anapi menü. Az általad említett "inyencségek" ritkák, mint mondjuk nálunk a bélszín... No meg nem is minden tájékra jellemzőek, van ahol lehet ilyet enni és van, ahol nem (és ezekből jóval több van)

2022. 09. 28. 13:39

Tudod, én abban a szoci korszakban nevelkedtem, mikor amerikaellenességre neveltek bennünket.
És bevallom, nekem MEGGYŐZŐDÉSEM, hogy azért vált az USA olyan nagyhatalommá, mert innét Európából átmenekültek az üldöztetések miatt az akkori VILÁG ESZE, és azt a sártaposó primitív korán odavándorolt népességet (akárhonnanit, meg őshazai indiánt) leigázták, továbbá Afrikából négereket hoztak dolgoztatni rabszolgaként, ÍGY KÖNNYŰ VOLT MEGGAZDAGODNI!!!:P
És kiépíteni egy szinte SZŰZ földön egy olyan társadalmat, amely tulajdonképpen az európai idealizmusban született meg a fejekben. Csak ugye Európa már túlzsúfolt népességű volt, ott meg úgy idomították az embereket ezek az ÉSZLÉNYEK, ahogy akarták. Mondhatni mindenkit, aki butább volt náluk, az orruknál fogva vezettek... Ígéret földje, Kánaán! Ha-ha-ha!
Így aztán a XX. században már "ÚGY GYALOGOLTAK" A TENGERÉSZGYALOGOSOK A TENGEREN, mint a huzat!!!!:DDDDD

Háború Művészete -


Rendkívüli: Amerikai hadihajók adtak le figyelmeztető lövéseket iráni  hadihajókra - OLKT.net

JETfly -

2022. 09. 28. 13:13

Mondjuk a bicikli is álságos "takarózás" a környezetszennyezés szempontjából...
Meg a petróleumlámpa is! Való igaz, a SEMMI az, ami nem kerül semmibe!:DDD

Mindamellett, Tesla - a róla szóló könyv szerint - egész életében azon dolgozott, hogy az emberiség mennél olcsóbban jusson energiához.
És az értelmezésem szerint nem a szénhidrogénekre gondolt, sőt!
Pont azokra, meg a szénre nem.

Kínával meg tele van az a szép nagy sejhajom!
Emlékszem rá, hogy óvtak bennünket a kínai fuvoláktól, mert a hangszerészek szerint ezek javíthatatlanok voltak. Ha meghibásodtak, ki kellett őket dobni!:(((
És mit tapasztalunk?
Szinte már minden kínai, bármilyen cuccot (ruha, cipő, iparcikkek, stb.) is vesz az ember! És a minőségük?! Hajjjjjajjjjj, ereszd el a hajam!:(((

És hogy miket meg nem esznek, te jó ég?!:(((
Régen járattuk a Nők lapját, és a hátsó oldalán egy képen ott voltak macskák ketrecekben, és egy kislány éppen rámutatott az egyikre:
- EBBŐL szeretnék enni!
Hát tudod?!... Képzelheted, macskaimádóként mit gondolhattam!:'(
És nem hiszem, hogy ez táplálékhiány miatt volt!:(((
A régi olaszoknál inkább elhiszem.

2022. 09. 28. 11:51

Kedves Holdfény!

Ingyen áram? Olyan nincs és nem is lesz. Mert kell hozzá vezeték, hálózat, erőmű, azaz gépek, no meg emberek, akik irányítják, karbantartják... Hogy azután esetleg "ingyen" (az adódból, vagy a kommunizmusban az önként vállalt munkából) hozzájuthatsz, az már egy más kérdés.

Kína speciel nem áll nyerésre semmiben. Ingadozik a bankrendszer és gázt is, meg kőolajat is importálnia kell (és nem Oroszországból), a világ pedig ráébredve, hogy az egyoldalú függőség komoly problémákat okozhat, elkezdte a mozgást a más gyártóhelyek és más energia piacok felé...  

2022. 09. 28. 11:46

No, no... Az USA nem jelenti egész Amerikát és beszélgető társunk sem jelenti az USA társadalmát. Akik egykor oda kivándoroltak, azok általában a vallási türelmetlenség miatt mentek el, elsősorban angolok, németek, hollandok. No persze egyben gyarmatosítottak is, mint akkoriban az szokásos volt. A későbbi bevándorlók már a szabad és a "lehetőségek hazája" államba (államokba) vándoroltak be. Az elején még európaiak, majd ázsiából is (kínaiak, japánok). Most meg már a világ minden tájáról, és az USA általában tárt karokkal fogadja őket (néhány agyhalottól eltekintve), amit mutat az is, hogy évente kisosrsolnak zöld kártyákat (nem is keveset), ami állandó munkavállalási engedélyhez juttatja a szerencséseket az uSA-ban. 

Az, hogy a legfejlettebb állam státuszból adódóan ők lettek a "világ csendőrei", már a kapitalizmus és imperializmus törvényszerűségeiből adódik. Merthogy minden indokot félretéve (amit szoktak mondani, a szabadság, stb. nevében), az egyedüli ok a tőke befolyásának érvényesítése, főleg akkor, ha az a tőke az USA-ban adózik. Ennyi csak

jadzia

2022. 09. 27. 19:56

Nekem szimpatikus MZP mert őszinte és nyugodtan  szeretetben egyszerűen él a család a sok gyerekkel és mindenki tanul dolgozik   becsületesen És mi vel konzervatív jobb oldali emberek szerintem épp jó alternatívája lehetnének a kormánypárt  embereinek és szavazóinak és ha az ellenzék összeállna akkor a jobb oldalt ő hozhatná

2022. 09. 27. 17:16

Kedves Dmolnár!

Sajnos, az emberek aggodalma MZP bénázásával kapcslatban nagyon is indokolt volt!:(((
Engem is majdnem bemószerolt az MMM mozgalommal, de még idejében kapcsoltam, s arra gondoltam, a polgármesterség mégse azonos a miniszterelnökséggel felelősségben, és visszakoztam.
Akire szavaztam, viszont hiába rátermett, sajnos a rokoni kapcsolata olyan árnyékot vetett, s vet rá most is, s így való igaz, tényleg nem nagyon volt senki, akivel ki lehetett volna váltani Orbánt...
Bár az illető hölgy nekem továbbra is szimpatikus, és szerintem rátermettnek tartom, de az emberek előítéletesek, s ez mindent felülír sajnos!:(((

A gázkérdés az VILÁGKÉRDÉS, sajnos, mert akié az energia, azé a hatalom! Jelenleg én úgy látom, Kína kerül ki győztesen a vetélkedésből...
Jómagam nem élek vele, félek tőle, s nem véletlenül!
Lásd a múltkor betett cikket a gázkráterről!!!:(((
A villany se gyerekjáték, de az legalább azonnal agyoncsap!;o)
Teszla nem félt tőle, biztos tudta, meddig mehet el a ménkű bajszának rángatásával!:)
Ingyen lett volna az áram az egész Földön: Hát ezért lehetetlenítették el  Teslát… - Világ Figyelő
Ingyen lett volna az áram az egész Földön: Hát ezért lehetetlenítették el Teslát...

2022. 09. 27. 16:48

Kedves Strázsa!
Azt írod, TE nem ismersz olyan fogamat, hogy "új náci"!...
Tulajdonképpen én sem, azonban tesznek sokan róla, hogy ez ne legyen így!
Ugyanis:
Tegnap este engem a tvben a magyar-olasz meccsen a "FEKETE SEREG"-ként látott hatalmas fekete ruhás MAGYAR szurkoló tömeg látványa, és ordítva szurkolása eléggé elborzasztott, és DÉJÁ VÜ érzést okozott, s nem Kinizsi Pál fekete seregét juttatták eszembe, hanem  XX. századot.

A magyar válogatott visszaült a hullámvasútra - NSO

Hogy nem számottevő, meg perifériára szorultak, azt mondod?... Aha...
No persze, minden zsarnoki hajlamú negatív történelmi alak KICSIBEN kezdte, aztán valahogy mégis hamarosan naggyá, veszedelmes tényezővé nőtte ki magát az összemberiség számára!:(((
Nem kellene ezt újfent megvárni, nem gondolod?!...

Egyébként meg van nekem egy fixa ideám:
KÁR VOLT FELFEDEZNI AMERIKÁT!!!
Mert ha nem lenne ez a földrész egyáltalán, azaz nem lett volna mit felfedezni Kolumbusznak, ugyan hová emigrált volna az a sok lába alatt égő talaj miatt innét különféle okok miatt távozók tömege (pl. TE IS!!!!), és nem dirigálnának onnan ide, nem oszthatnák a nekik sem levő észt, és nem játszhatnák a VILÁG CSENDŐRÉT!!!:((( :P
UFF!  - szóltam... 

2022. 09. 27. 13:11

Kedves Holdfény!

Ki kell ábrándítsalak, a hazai földgáztermelés kb. ugyanaz, mint a hazai kőolajtermelés. Azaz nem elég semmire. Illetve csak nagyon kevés dologra. Sajnos ez a helyzet, de ettől függetlenül lehet nézni más piacokat is, nem csak az orosz gázt.

Ami meg a választókat illeti, részben nem tudom hibáztatni őket. Mert a "Ha nem Orbán, akkor ki?" kérdésre nem volt igazán jó válasz. Mert az a szerencsétlen MZP sajnos teljesen belehülyült a saját maga által kitalált (és sajnos nagyon káros) elméletébe, hogy neki a fidesz szavazókat kell megnyernie. Így azután a bizonytalanok, akik látták a szerencsétlenkedését, joggal tehették fel magunknak a kérdést "Hogy fog ez kormányozni?". Így azután vagy el se mentek, vagy behúzták a fideszt. 

Persze erre nemgondoltak ők se, így azután most elkezdett apadni a fidesz népszerűsége, hiába hallgatja agyon a problémákat a média (mert ugye már szinte csak az ő lapjaik vannak meg, meg a tévéik, meg a rádióik), a nép kezdi a bőrén érezni a válságot, amit kreáltak...

2022. 09. 27. 11:50

Befagyott a természet csodája a Hortobágyon | Sokszínű vidék

https://sokszinuvidek.24.hu/viragzo-videkunk/2019/02/05/krater-to-nagyhegyes-hajdusag-befagyott/

A Kráter-tó helyén eredetileg gázkitermelő üzemelt.

MI A HELYZET MA?

A Kráter-tó a Hajdú-Bihar megyei Nagyhegyes közelében, a Hortobágy keleti szélén, a Hajdúság délnyugati határán, a Keleti-főcsatorna mellett található, helyén eredetileg a Hajdúszoboszló-36-os gázkitermelő üzemelt. Ez 1961. augusztus 24-én spontán begyulladt, több mint száz méteres lángnyelv csapott fel belőle. A tűz több hétig égett, majd magától kialudt, miután az iszapréteg elfojtotta. A robbanás 45 méter magas krátert hozott létre, ami gond nélkül elnyelte a fúrótornyot, és minden építményt, eszközt, ami helyszínen volt.

A 200 méter átmérőjű Kráter-tavat övező földsáncot mára erdő borítja, a tó pedig közkedvelt horgászcélponttá vált az idők folyamán, fürödni azonban nem lehet benne. A kis vízfelület védett, hűvös, párás mikroklímája jelentősen eltér a környező, szántóföldek klímájától. Környéke rendezett, a kihelyezett főzőhelyek és padok remek kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak.