Ahol minden témába vág !

Ahol minden témába vág !

2012.10.17. 22:27

Tisztelt Fórumozók ezennel megnyitottam a nem témába vágó fórumot. Ha valaki úgy érzi, hogy nem témába vágó amit mondani akar akkor azt tegye meg a témábavágóba. Garantálom, hogy itt minden témábavágó lesz.

Aki itt mond egy nem témába vágót az vendégem egy sörre azonnal. Várom tisztelettel a témábavágó hozzászólásokat."

 

A címen némileg változtattam, de a szöveg eredeti!

2019.07.17. 15:43

Ez valóban igaz, csak ugye az a baj, hogy a durranógáz előállításához is energia kell, úgyhogy többet nyerünk, ha nem víz bontásával akarnánk űrhajót hajtani. Víz nélkül is megy autó, emlékezz a Trabantokra, vagy éppen a Zaporozsecre, meg a többi kétütemű autóra. Ma már persze muzeális darabok, de valamikor tízezrével fordultak elő az utakon... Különben az autó nem olyan randa, sőt.. Én kedvelem a kifejezetten sportos jószágokat, mint egy Ferrari, vagy egy Porsche, esetleg egy Lamborghini...

2019.07.17. 0:15

Hát fura kinézetű egy autó, annyi szent!
Még a bodobács is aranyosabb nála.
Képtalálat a következőre: „bodobácsok”
Gyerekkoromban csak "sóbogárnak" hívtuk, de mééééér?! Fogalmam sincs!:(((

Ami a medúzákat illeti, valóban hallottam, hogy tudnak "csípni", a bátyusék is panaszkodtak, mikor KRK szigetén nyaraltak az Adrián, ott is sok volt a kis csípős medúza.
Ráadásul a svagerin belelépett valami uborkaféle tengeri állatba, és ezzel tönkre is ment a tengerparti nyaralásuk!:(((

Hogy-hogy nem lehet vízzel autót vezetni?! Szerintem meg inkább víz NÉLKÜL nem lehet, nahát!!! :P
Próbáld csak ki! :DDD

Képtalálat a következőre: „kifolyt a hűtővíz”
Kifolyt hűtővíz okozott riadalmat Szegeden...

Bár lehet, hogy vízzel valóban NEM lehet autót HAJTANI, de UFÓT biztos, mert régebben az "ufós-korszakomban" igen sok olyan sci-fit olvastam, amelyben egy tó FÖLÖTT TANKOLT az Ufó! :DDD :P

Háááát, ha azt veszük, hogy a víz tul. képpen H2O ????;o)
És hát már I. reálgimiben bontottunk kémia gyakorlati órán vizet hidrogénre és oxigénre, TUDD MEG! Beeeeeee!;o)
Képtalálat a következőre: „vízbontó készülék”


És még arra is emlékszem, hogy közben DURRANÓ GÁZ keletkezik, bezony! :DDD


2019.07.16. 20:19

Hát az első egy régi cikk, és persze, hogy átverés, olyan autó, amit ott leírnak nincs. Nem is lesz, mert vízzel (értsd úgy, hogy vízzel megy) nem lehet autót hajtani. 

A második pedig egy gyenge Google fordítás. Gondolom, azért Ausztrália szerte nem sokan haláloznak el a medúzk és egyebek miatt. Rémisztgetni persze egyszerű...

2019.07.15. 23:52

Na, akkó menjünk visszafelé:
Ami a családi botrányt illeti, én utójára menyasszony koromban voltam féltékeny "média babára"... Nevezetesen a vőlegényem tett egy nekem nem tetsző megjegyzést Ambrus Kiryre (vagy fordítva: Kyri?), aztán a sógorjelölt békített ki bennünket, hogy nagy baromság egy előadóművészre féltékenykedni, és milyen igaza volt!:)))
Úgyhogy tettszen csak Neked is nyugodtan az a fényes sejhajú nőcike, de a helyedben én is a kocsit választanám! ;o)

Ittenten van még egy "szépség"!:DDD
Képtalálat a következőre: „modern villany csodaautók”
Bár szerintem inkább meghökkentően randa csápos bogár,  mint szép autó! :P

Éééééés ... még egyéb furcsaság is kiderült róla:
Pl. az, hogy csak átverés a modell, mert állítólag nem is üzemképes...
Na hallod?!
Ugyan, ki ne tudna egy fantom autót tervezni?
https://kiterdekel.blog.hu/2016/02/18/ez_a_csodaauto_bombauzlet_vagy_elkepeszto_atveres

Az, hogy be vagyok jelentkezve, vagy sem egy weboldalra, szerintem A MAI MODERN KIBERNETIKAI VILÁGBAN nincs jelentősége... Sokan vannak így rajtam kívül is. Ráadásul azt hallottam, hogy magyar egyetemisták is vígan szörfözgetnek az FBI weboldalain... Ami törvénybe ütköző tevékenység, ha jól tudom!:(((

A Himaláján az oxigénhiányról hallottam, illetve azt, hogy olyan magasságban már RITKA a levegő... Talán ez jelenti az oxigénhiányt...
Az emberi fanatikusságnak szerintem nincs határa. Sem magasságilag, sem mélységileg, sőt! Vízügyileg sem. Érdemes megnézni a tengerparti nyaralást kedvelőknek ezt a videót:
https://www.youtube.com/watch?v=-4DmliHAuEI
A LEGVESZÉLYESEBB TENGERPARTOK, ahová SOHA NE MENJ nyaralni!!!

Egy tizeegyedik példa:
Kapcsolódó kép

A mérgező medúza tengerpartja

Ausztrália strandjai az egyik legveszélyesebbnek számítanak a világon - elsősorban a kontinens part menti vizében élő medúza miatt. A cubomedusas vagy a "tengeri" égési sérülések legtöbbje turisták, nyaralók az ország északi partján: a pisztolyt sejtjeik által okozott égés pár perc alatt halálhoz vezethet. Ugyanakkor az ilyen medúza meglehetősen szembetűnő, és nem könnyű észrevenni őket a vízben. Az áldozatok legnagyobb száma - a gyermekek között: ezek a legérzékenyebbek ezeknek a lényeknek a mérgezésére.

Az utóbbi években leggyakrabban a Timor és az Arafura-tenger vizein találhatók cubomedusok, amelyek a Tivi-szigetek és a Queensland északkeleti partjait strandozzák. Különösen aktív medúza októbertől áprilisig.

Ezenkívül Thaiföldön és Vietnamban is nagy a veszélye annak, hogy medúzák találkoznak. Az elmúlt években több tucat ember szenvedett el egy doboz medúza szúrásából.

A mélytengeri halak szétrobbanása nem lehet egy szívderítő, viszont gondolom, ritka, és annál megrázóbb látvány.
A tengeralattjáró dologról hallottam, és hát ugye ennek az alapja is csupa fizika... 
Pascalt sem veszem a szívemre, sőt! Megnyugodva könyveltem el magamban, ezzel, hogy én legalább már hallottam róla, kiemelkedtem a nagy átlagból (mármint nők közül!:DDD).
Különösen, hogy még ilyet mérő kütyüm is van itthon. Igaz, semmi haszna, de VAN! ;o)


2019.07.15. 21:37

Jut eszembe, nézzétek meg... Kicsit gyenge a felvétel és angol feliratos (lehet, hogy van magyar is valahol), de nagyon aranyos.. (nem idomított) https://www.youtube.com/watch?v=iMjr8MsB1qo

2019.07.15. 21:09

A Himaláján nem a légnyomás csökkenésétől lennél rosszul, hanem az oxigén hiánytól. Lent, mondjuk százméteres mélységben az ember valóban összepréselődik, hiszen a külső és a belső nyomásnak ki kell egyenlítődnie valahogy. Éppen ezért például a mélytengeri halak gyors (ismétlem, gyors) kiemelésekor szépen szétrobbannak, ami igen gusztustalan látvány... Ezért van az, hogy például a tengeralattjáró is, ha elmerül, gyakorlatilag összeroppan, de csak annyira, amikor a bezúdiló víz már kiegyenlíti a belső nyomást....

Azt meg, hogy nem tudod, mi a Pascal és társai, ne vedd szivedre. 100 emberből öt, ha tudja, és nem is hallott róla a többség...

2019.07.15. 20:53

Hmmm... Nos, ha állandóan bent vagy egy web oldalon, méghozzá bejelentkezve, akkor könnyen rád találhatnak olyanok, akik onnan követve beléphetnek a gépedre is. Anélkül, hogy tudnál róla... 

Ami a választást illeti, mindkettő jó, de elkerülendő a családi botrányokat az autó jöhet számításba...:0)

2019.07.12. 20:29

Eközül a sokféle kütyü közül én bizony legrégebben (már gyerekkoromban) a külső-belső HŐMÉRŐVEL (Thermometer) találkoztam, és azt értettem is rögtön. A külső itt van a teraszon, és igen sok beosztás van rajta a - 33 fok Celziusztól a + 55 Celziusz fokig. 
Tehát ez a készülék sem a meleg éghajlatú országokban - arab országok - (ahol 50 fok felett is lehet árnyékban, DE NINCS ÁRNYÉK!), sem a hideg éghajlatú földrészeken (Antarktisz, ahol nemtom, mennyi, de Szibériában -70 foknál is lehet hidegebb) nem használható!

A BAROMÉTERREL nemtom, mikor találkoztam először, de talán Honthy Hanna dalában a rádióban ("Hajmási Péter, Hajmási Pál! A barométer esőre áll!), és a szüleimet kérdeztem meg, az micsoda?
A légnyomás mértékegységét: hektopaszkál -  szintén a rádióból ismerem, de a számait nem tudtam.
Arra viszont mintha emlékeznék jó régről, hogy mindenki fejének egy négyzetcentiméterére 1 kilónyi LEVEGŐ nehezedik, és ha felmennénk a Himalájára, ez a súly sokkal kevesebb lenne, és akkor valami bajunk lenne! Szédülnénk, fájna a fejünk...
A tenger mélyén meg nagyobb volna a ránk nehezedő súly sokkal, és ez se lenne jó, valami mélység és magasság mámorról beszélnek az okosok.
De hogy ez lenne az ún. "légnyomás", azzal bevallom, nem igazán foglalkoztam. Azonban úgy tudom, mint hozzá nem értő laikus, akár szét is robbanhatnánk. De vajon miért, és mennyi ez a határérték, amikor bekövetkezne ez a baleset?!:(((
Kapcsolódó kép
A Mount Everest alatt sok megfagyott holttest hever már évek óta...
.....

A HYGROMÉTERREL meg, mint kifejezéssel (ami a páratartalmat méri, amiről tudtam ugyan, hogy van a levegőben, s ettől izzadunk!) bevallom, csak a zongorával kapcsolatban hallottam először.
Tudom, nagy butaság tőlem, és szégyellhetném magam, hogy megértem az 50 éves kort, mire megtanultam EZT a kifejezést, hogy hygrométer, de én inkább "tájékozatlanságnak" nevezném. Nem volt szükségem rá, tehát nem volt tudomásom se róla.
EZ VAN!:))) Biztos nem én vagyok az egyedüli ebben a kérdésben.

Képtalálat a következőre: „hidegpárásító készülék”

Hidegpárásító készülék a zongora tanteremben.
A zongorák filc anyagainak is szükséges a megfelelő páratartalom, hogy ne száradjon össze pl. a hangfogó párnázat, mert akkor nem takarja jól a húrt, és nem kívánt "utózengést" hallat a hangszer, ami zavaró az előadott zenedarab hallgatásakor.
Az ideális relatív páratartalom 40-60% közötti. Ha alacsony a levegő páratartalma, kialakulhat szemszárazság, torokkaparás, szájszárazság és a légutak nyálkahártyájának irritációja következtében száraz köhögés is. 

Egy modernebb készülék:
Képtalálat a következőre: „https://levegoshop.hu/stadler-form-oskar-little-titanium-nedvesitobetetes-hidegparasito.html”


https://levegoshop.hu/stadler-form-oskar-little-titanium-nedvesitobetetes-hidegparasito.html


2019.07.12. 19:10

Kilépni?!
Hujjujjjj!!!
Én már évek óta se kilépni, se belépni nem szoktam. Csak katt a szeretgomra, és már itt is vagyok. Menüsorban (kék) meg a Fórumra, és bent is vagyok. Próbálj meg rákattintani a kék menüsorban a #szeretgomszóra. Akkor a kezdőlap jön fel.
Onnan meg mehetsz bárhová. Kezdő gugli oldal meg a legfelső kék sorban a + jelre jön fel.
Nekem ez műxni szokott...
Tudod: "a szűz kéz" naivitása... :DDD

A párom is sokszor "hülyét kap", miket művelek, ha keresek a neten, inkább nem is nézi, mert tudja, úgyse fogadok neki szót. 
De mégis előbb-utóbb mindent megtalálok, ami kell nekem. 
A képes mappáimat is jobb, ha nem tudod, hogy néznek ki. Meg az egész gép tartalma...
De a lányom mondta, ne is törődjek vele, a NŐK gépein minden másképp van, mint a férfiakén! ;o) 

Na, mit keressek Neked?
Kapcsolódó kép
Ez jó lesz?
Na, MIT választasz? Vagy éppen kit?! :P


2019.07.12. 16:33

Hogy a fenébe lehet kilépni a fórumból.. ? Mert belépni lehetett, de sehol egy kilépés felirat, vagy ikon... (vagy vak vagyok)

2019.07.12. 16:32

A számok, a légnyomás értéke hekto Pascal-ban. Ami annyit jelent, hogy a nemzetközi mértékegység rendszer (SI) szerint a Pascal a légnyomás mértékegysége, és a tengerszinten lévő átlagos nyomás értéke 1013,25 hPa (hektopaszkál). Ha a légnyomás emelkedik, akkor magasabb értéket mutat, és jó idő lesz (leszálló légáramlat,avagy anticiklon) és fordítva, ha csökken, akkor eső várható... Ennyi. Mérni meg úgy mérik, hogy egy majdnem légüres doboz alja mozog, ha a légköri nyomás változik, és ezt jelzi a mutató...

2019.07.11. 20:32

Visszajöttem ehhez a topichoz, ugyanis az este kicsit vitába keveredtünk a párommal. Ez a fránya időjárás miatt van!

Szóval a múltkor szó volt itt valahol a levegő páratartalmáról, és mondtam ugye, hogy a hangszereknek, főleg a drága zongorának szüksége van bizonyos százalékra, különben tönkremegy a hangszer, főleg a ruha alapanyagú részek, azaz a szövetből készült alapú (filc) szerkezetek, melyek ha túl száraz a levegő, hajlamosak a kiszáradásra, s ekkor összezsugorodnak, és kisebbek lesznek, ami azt eredményezi, hogy nem takarnak a fafúvósok párnái, illetve a zongora hangfogói, a filc kalapácsok, a billentyűk fészkei, amin mozog az emelő szerkezet, beragad, és a billentyű nem ugrik vissza, hanem lent marad.
Tehát emiatt aztán, mivel drága hangszerek a zongorák, az ilyen tantermekben, ahol zongora van, kötelező előírás a hygrométer megléte, ami mutatja a páratartalmat, s kell egy ún. "hidegpárásító készülék" is, ami viszont desztillált vízben forgat egy köralakú szivacsot, mely biztosítja a megfelelő páratartalmat. Van a suliban egy színes hygrométer is, az ilyen:

Kapcsolódó kép

Gondolom, a piros mező túl száraz páratartalmat jelez, a zöld megfelelőt, a kék pedig magasat.

Nos, nálam itthon is van egy hygrométer, a piros mező 0-tól 35-ig van, a zöld 35-től 58-ig, a kék 58-tól 100-ig. Mellette van egy thermométer, mely a levegő hőmérsékletét mutatja, de van egy másik kör alakú készülékem is régebbről az előszoba falon, egy színű, arany fekete számokkal és beosztó vonalakkal, és az meg igen nagy számokkal van körbeírva, 940-től 1060-ig. Így néz ki:
Kapcsolódó kép

Asszem, hogy ez a barométer, és az enyémen rajta van szavakkal is írva: ESŐ -VÁLTOZÓ - SZÉP IDŐ. Lent semmi írás nincs. Továbbá vannak még számok TORR jelzéssel: 700-710-720-730-740-750-760-770-780-790-ig. Most a VÁLTOZÓ szón áll a mutató.

Mit jelentenek ezek a nagy számok? Mit mérnek? Fogalmam sincs! Mifene az a TORR? Itt ezen a képen ez nem is szerepel.

Te tudsz választ adni rájuk?

A hygrométer a hálóban 70-en állt, most kihoztam a nagy szobába, és a zongoránál 55-re lejebb jött a mutató. A párom szerint ezek túl magasak, azt mondja, biztos rossz a készülék. Szerintem meg éppen ideális, azaz jó! Na, ezen ment a vita. 
/Mit értesz Te ehhez? - kérdezte. - Muszáj értenem, mert én feleltem a hangszerek állapotáért! - mondtam.../

Viszont a barométert nem értem, hogy működik, és a wikin is csak angolul van róla valami...

2019.07.11. 18:10

Én is láttam a változást, s én is megijedtem, hogy valamit elszúrtam...
Hát tudod rólam, nem kedvelem a változást, de ha már TE se, akkor tényleg VÉGE A VILÁGNAK!:DDD

Egyébként én már nem is szoktam mérlegelni, melyik verzió volt a jobb, örülök, ha rájövök, mi változott, s sikerül használnom továbbra is az új fajta oldalt.
Miféle képcsarnokról beszélsz? 
Én láttalak a régiben is, "lentről küzdötted fel magad"! :DDD
Szerintem inkább azt nem értem, hogy a nevek miért hiányoznak a profilképekről, illetve csak néhány van megnevezve, én és Te se...
Hogy ez mitől függ? El nem tudom gondolni...

2019.07.11. 17:11

A gabonakörös dolgok valóban idétlen hülyeségek... Pláne, hogy mindenki tudja, aki akarja, hogy hamisítványok, azaz emberek csinálták őket...

Viszont látom ám, hogy megújult a fórum képe. Először azt hittem, a gépemmel van baj, de nem... Isten tudja, szerintem az előző jobb volt, még ha nem is volt ott az avatarom a képcsarnokban... :0) (azt hiszem, öregszem, ha már az újítás se tetszik..)

2019.07.10. 23:26

Jó válasz!
Egész megnyugodtam!:)))
Pedig egy irtóra hülye filmbe néztem éppen bele...
A címe: JELEK
Kissé elterelte a figyelmemet...
Hogy ebből mi lesz? Úgy kell nekem, mekkora hülye vagyok, hogy félidőben belenézek bármibe is!...
Valami gabonakörökről volt szó az ismertetőben. Mel Gibson szerepel benne... 
Nem is értem, miért vállal el ilyen nagy név ekkora hülyeséget?!:(((

Képtalálat a következőre: „jelek film”

Kapcsolódó kép
Igaza van a páromnak, hogy milyen érthetetlen az idegen civilizáció képviselőit is "humanoid" lényekként ábrázolni.
Mintha MÁS alakzatban nem is jelenhetne meg a fejlett intelligencia!
De hagyjuk, ennyi elég is ebből...
....

Igazad van. Gyurcsány se szólalt meg az Amőbán, ráadásul ott ELŐZETES moderálás volt, azaz nem volt biztos, hogy megjelenik majd a beküldött beírásod... EZ VOLT ÁM AZTÁN AZ IGAZI DEMOKRÁCIA!:(((
Majd berosáltam az "elismeréstől", pardon, nem is tudom, hogy a méregtől-e, vagy az örömtől, hogy ha MEGJELENT a beírásom!
Hurrá!!!:P:P:P
Eldönteni persze sosem tudtam, vajon miért jelenik meg, vagy miért nem, ha nem?!:(((

Szerencsére a Fóruma az Amőbának nem így működött, csak a Gyurcsány blog. Ott minden megjelent, csak a beíró törölhette ki, ha meggondolta magát.
És volt egy remek kis közösség, az MMM (Mosolyogva Mehújítjuk Magunkat). Sokan voltunk, és sokat tanultam tőlük. Egyfajta "dacszövetség" volt, ha valaki támadás miatt bajba jutott, összefogva védelmeztük a provi ellen.

Tehát.

Egy baj van, de az elég nagy:
Ez a kis minidiktátor egyedül Gyurcsányt tekinti "patás ördögnek", azaz CSAKIS tőle fél, asszem, és Karácsony Gergelyt majd lesöpri magáról, mint a hajkorpát...
A BAJ AZ, hogy Gyurcsány megosztó személyiség az ország választópolgárai között (nem véletlenül!), ezért aztán sajnos, ő többé nem valószínű, hogy politikailag vezető szerephez juthat bármikor is!...
Így aztán a nyakonkon ülhet ez a haspók idétlen időkig!
Nem valami derűlátó jövőkép, azt hiszem, de sajnos, EZ VAN!:(((


2019.07.10. 17:17

Nem azért nem írnak a Kapcsolatra, mert ott a facebook... Bár úgy lenne. De azért nem írnak, mert a kutya se mozgatja rá a fülét se... Mármint azok közül, akik indították, azaz a hivatásos politikusok. Emlékezz, az Amőbán se szólt Gyurcsány, egy kukkot se a hozzászólásokra, nem volt semmiféle reakció, úgyhogy az is elkezdett halódni. A Facén meg beír valamit, amire nem is vár választ. Ez bizony nem ugyanaz a szint... Néha legfeljebb egymást szidják... Az meg aztán még lejjebb van...

2019.07.09. 18:00

Sokan vannak így, hogy csak olvasnak. Pl. a párom is. De kértem, jelölje be a bátyámat ismerősnek, így ha nagyon muszáj, én is meg tudok nézni dolgokat ott a bátyám irományai közül.
Tudom, sokan vannak ott, és ezért nem írnak a Kapcsolatra...

Hát igen... Mindenki azzal tölti el a szabadidejét, amivel neki jól esik.
Ha a facén, hát ott. Cselekvési szabadság...

Én szuntruccolok... Azt mondtam, majd csak akkor megyek, ha KÖTELEZŐ lesz... 
Néha azért elgondolkodom, ha olyasvalaki hív, aki miatt talán jó lenne ott lenni, de eddig még mindig tudtam tartani magam, hogy NEM!!!
Ez egyfajta "önmérsékletféle gyakorlás" nálam, a fene se tudja, EDDIG JÓ! /Tudod: Felhőkarcoló-vicc/

2019.07.09. 17:01

A facén nem muszáj állandóan jelen lenni se, meg harcosan véleményt nyílvánítani se... Én csak azért vagyok ott, mert egyrészt a család (mármint a tágabb értelemben vett család) is elérhető (a Messenger funkcióval akár élőben lehet beszélgetni), másrészt sok egyéb ismerősöm is van, akikkel mostanság ez az egyetlen összekötő kapocs. Ritkán írok, inkább csak olvasok...

2019.07.08. 21:00

Én is sajnálom őket, hogy eltűntek... mindenkit! 
Neked legalább ott van a face... de én nem akarok már ÚJ ellenségeket.
Sokan eltűntek onnét is, mint hallom...
Vagy olyan torzsalkodás megy, hogy én azt már nem bírnám!:(((

2019.07.08. 17:27

Nem tudom, mi lehet PlalyA-val. Eltűnt az éterben. Sajnálom, mint ahogy Kirist is, meg a többieket, még azokat is, akikkel nem igazán voltunk egy véleményen. A Kapcsolatra nem járok. Minek... Hozzászólni nem tudok, bosszankodni meg nem akarok...