Esztergomi terv a Média Építészeti Díja közönségszavazásán
Bulvár
2012. okt. 15.

<p>Elindult hétfőn a Média Építészeti Díjáért folyó verseny internetes közönségszavazásának második köre: az Építészfórumon tíz napon át várják a voksokat a döntőbe jutott tíz tervre.</p>

A szervezők tájékoztatása szerint a közönségdíjért folyó verseny első köréből továbbjutott tervekre október 25-ig lehet szavazni az epiteszforum.hu oldalon.
A közönségdíjért versenyez az egri Bárány uszoda felújítási tervpályázatának II. helyezett munkája, egy Csobotfalvára tervezett, kavics formájú passzívház terve, a  villány-virágosi Linbrunn Pincészet terve, a Formula Student Hungary verseny VIP-pavilonjára kiírt hallgatói pályázat egyik döntős terve, valamint hat további hallgatói, illetve diplomamunka: a Debreceni Egyetem Botanikus kertjébe tervezett üvegház és szabadtéri színpad, az egyházaskeszői kőfejtő hasznosítására készült terv, a fertődi Esterházy-kastély lovardájában zenei központ kialakítása, egy Budapest belvárosába megálmodott biogáz-üzem, az egykori kalocsai érseki istálló "kultúrköztérré" alakítása és az Esztergomi Evezősök Egyletének Prímás-szigetre tervezett épülete.


A közönségszavazás első fordulójából továbbjutott tíz épületre egy napig, október 25-én lehet majd szavazni az Index hírportálon.
A Média Építészeti Díjára idén 47 épülettel és 77 tervvel pályáztak. A nemzetközi előzsűri ezekből 6 épületet és 5 tervet választott ki - ezek közül egy épület és egy terv kaphatja meg a Média Építészeti Díját a sajtó képviselőiből álló zsűri döntése nyomán.
A pályamunkákról a közönség egy kétfordulós internetes voksoláson mondhat véleményt. Az első körben mind a 124 épület és terv versenyzett. Innen a két kategória első 10-10 helyezettje került a második körbe.
A két kategória közönségdíjait a zsűri által odaítélt elismerésekkel együtt adják át október 25-én.

MTI

(forrás)