MSZP: Orbán mondjon le esztergomi díszpolgárságáról!

MSZP: Orbán mondjon le esztergomi díszpolgárságáról!

2012. 10. 05. 12:10

A lehetetlen helyzet miatt az MSZP Esztergomban új testületi választást követel, valamint felszólítja Orbán Viktort, adja vissza díszpolgári címét, mert nem érdemli meg, hogy azok után, amit a kormány művel, viselje azt!

Esztergom csődbe jutott. A fűtési időszak kezdetén ezt óvodások, bölcsődések, iskolások fogják szó szerint a bőrükön érezni. De érezni lehet majd a szeméthegyeket is, amit a pénzhiány miatt nem visznek el a közterületekről, vagy épp a közvilágítás megszűnését, a csatornák karbantartásának elmaradását, a fizetések leállását.

 

A helyzetet a helyi Fidesz-frakció és a Fidesz-kormány közösen okozta. Meggyes Tamás brutálisan eladósította a várost, Orbán Viktor minisztere pedig inkasszót tett a számlára. Orbán hiába Esztergom díszpolgára, máig nem avatkozik közbe. A nyerőgépeket egy legyintéssel be tudta tiltani, de harmincezer ember életminőségének elfogadható szinten tartására már kisstílű politikai érdekekből nem hajlandó.

 

Orbán Viktor és Meggyes Tamás Esztergomot szakadékba lökte. Ők a személyi felelősei a helyzetnek, ezért az MSZP felszólítja Orbán Viktort, hogy adja vissza díszpolgári címét, mert méltatlanná vált a viselésére, Meggyes Tamás pedig vonuljon vissza a politikától. A képviselő-testületnek fel kell oszlatnia önmagát, mert csak új választás után lehet megoldani ezt a jelenleg kezelhetetlen helyzetet!

 

Winkfein Csaba,

az MSZP elnökségi tagja

 

Nyíri Attila,

az esztergomi MSZP elnöke

2012. 10. 05. 17:12

De, két év alatt utolérte. Hasoló mértékű exodus zajlik a 20-35 közötti korosztályban, mint 1956 után.

2012. 10. 05. 17:11

A maszop csak ne kérjen senkit számon ! Ez a tahó Meggyes hozzájuk képest nyeretlen kétéves !A fidesz,meg ha még száz évig kormányozna ilyen moslékul,ahogy most,még akkor sem érné utól azt a szellemi,anyagi,morális rombolást,amit a komcsik vitek véghez ebben a szerencsétlen országban.

2012. 10. 05. 16:30

2010-ben a legbutább kampány folyt a városban: "Meggyes nem, Fidesz igen". Lassan lehet, hogy belátják az emberek, hogy rosszul döntöttek? Én nem azt mondom, hogy a szocialisták az egyetlen lehetőség Esztergom számára, de azt lássuk be, hogy konzervativizmus ide-oda, a Fidesz 22 év alatt nem sokat tett azért, hogy Esztergom élhetőbb legyen. Hitelből nem nehéz adni, a visszafizetéssel meg minek foglalkozni?
Én azt mondom, ha itt lesz a választás ideje, ne legyünk restek elmenni és a 10 jómadár helyett olyanokat válasszunk, akik értenek ahhoz a területhez, ahová ülni fognak, amivel foglalkozni szeretnének.

Ja, és ami a komcsikat illeti: valaki kiszámolta már, hogy mennyi pénzt kapott Esztergom az MSZP kormányzása alatti években?
Illetve tud valaki arra a kérdésemre válaszolni, hogy lehet az, hogy nem egy település van ebben az országban, ahol nincs Suzuki és ennyi cég az ipari parkokban, sokkal kevesebb iparűzési adó bevétele van ezeknek a településeknek, mégis szebbek és rendezettebbek?

2012. 10. 05. 16:21

2010-ben, ha az MSZP önkritikát gyakorolt volna, akkor Meggyes ma nem lenne tagja a testületnek.

2012. 10. 05. 16:12

Azért ez tetszik!

Változást akartok Esztergomban, de összefogás nélkül?! :)

 

2012. 10. 05. 16:06

a szocialistáknak van bőr a képükön...

Nyugodj meg, nem csak a szocialistáknak...

2012. 10. 05. 15:28

Ezt most komolyan gondolják?! Persze tudjuk, hogy a szocialistáknak van bőr a képükön...

 

Önvizsgálat, önvizsgálat, önvizsgálat és kussolás, a sérelmek szóvátételét pedig nyugodtan bízzák másra!

 

Megáll az eszem!