MSZP: Orbán mondjon le esztergomi díszpolgárságáról!

MSZP: Orbán mondjon le esztergomi díszpolgárságáról!

2012. 10. 05. 12:10

A lehetetlen helyzet miatt az MSZP Esztergomban új testületi választást követel, valamint felszólítja Orbán Viktort, adja vissza díszpolgári címét, mert nem érdemli meg, hogy azok után, amit a kormány művel, viselje azt!

Esztergom csődbe jutott. A fűtési időszak kezdetén ezt óvodások, bölcsődések, iskolások fogják szó szerint a bőrükön érezni. De érezni lehet majd a szeméthegyeket is, amit a pénzhiány miatt nem visznek el a közterületekről, vagy épp a közvilágítás megszűnését, a csatornák karbantartásának elmaradását, a fizetések leállását.

 

A helyzetet a helyi Fidesz-frakció és a Fidesz-kormány közösen okozta. Meggyes Tamás brutálisan eladósította a várost, Orbán Viktor minisztere pedig inkasszót tett a számlára. Orbán hiába Esztergom díszpolgára, máig nem avatkozik közbe. A nyerőgépeket egy legyintéssel be tudta tiltani, de harmincezer ember életminőségének elfogadható szinten tartására már kisstílű politikai érdekekből nem hajlandó.

 

Orbán Viktor és Meggyes Tamás Esztergomot szakadékba lökte. Ők a személyi felelősei a helyzetnek, ezért az MSZP felszólítja Orbán Viktort, hogy adja vissza díszpolgári címét, mert méltatlanná vált a viselésére, Meggyes Tamás pedig vonuljon vissza a politikától. A képviselő-testületnek fel kell oszlatnia önmagát, mert csak új választás után lehet megoldani ezt a jelenleg kezelhetetlen helyzetet!

 

Winkfein Csaba,

az MSZP elnökségi tagja

 

Nyíri Attila,

az esztergomi MSZP elnöke

2012. 10. 08. 17:52

mutass már egy jobboldali pártot

A sok pártoskodó kis g.ci, na azokat kéne kivágni ebből az országból, sokkal kellemesebb lenne itt minden.

2012. 10. 08. 17:46

Kezdünk nagyon messze kerülni Esztergomtól, kedves jobbos barátaim:)

2012. 10. 08. 17:42

"De. Az egész 2006-os őszi eseményeket az MSZP szervezte," mint vmi jó krimi, komolyan. tényelg?

"A Fidesz választmánya sem egyenlő a jobboldallal." egy a tábor egy a zászló! mutass már egy jobboldali pártot, olyat, aminek 1% fölött van a támogatása a fideszen kívül! Van? nem látok

2012. 10. 08. 17:20

"

megoldásokat akarnak

Az emeszpétől majd megkapják, mint az M6-os az alagútjait, meg az M7-es a völgyhidat. Emeszpé meg megoldás, aztamindenit, egy mondatban, nem hiszem el..."

Minden jel arra utal, hogy meg kell barátkoznod a gondolattal. A jobboldalt kiherélte Orbán, nincs egyetlen szóba jöhető párt, de még csak kilátás sincs arra, hogy alakuljon, a liberálisok még nem heverték ki az előző kormányzások sokkját, a baloldalon az LMP nem képes kitörni, így marad az MSZP.

Ami bíztató, az Bajnai bejelentése, és az, hogy aMIlla elkezdett pragmatikusan gondolkodni. Ha tényleg Bajnai, vagy egy Bjnai formátumú személy lesz a közös jelölt, akkor az MSZP kordában tartható.

2012. 10. 08. 16:59

Ahogy 2010-ben sem az MPSZ hibája volt h a fidesz nyert

De. Az egész 2006-os őszi eseményeket az MSZP szervezte, MSZP-s szivárogtatta ki az őszödi beszédet, MSZP-s aknamunka döntötte bele az országot az elmúlt 20 év legsötétebb időszakába.

gyűlülködést a balodal ellen

Senki sem gyűlölködik a baloldal ellen. Kifejezetten az MSZP-vel szembeni ellenérzéseimnek adtam hangot. Az MSZP nem egyenlő a baloldallal, az ellenérzés meg nem gyűlölet.

22 éve csak Orbán Viktorban képes a jobboldal gondolkodni

A Fidesz választmánya sem egyenlő a jobboldallal.

mi baloldaliak

Vagyishogy ti emeszpések:).

megoldásokat akarnak

Az emeszpétől majd megkapják, mint az M6-os az alagútjait, meg az M7-es a völgyhidat. Emeszpé meg megoldás, aztamindenit, egy mondatban, nem hiszem el...


2012. 10. 08. 16:39

*törölve, nem témába vágó

2012. 10. 08. 16:18

Ez a tanáros véleménye:)

2012. 10. 08. 16:10

Tudod János a választók akaratát bűnnnek nevezni, meglehetős nagyképűség. Ahogy 2010-ben sem az MPSZ hibája volt h a fidesz nyert- úgy az 2014-ben sem lesz az. Érteni vélem ezt a gyűlülködést a balodal ellen, hogy kummunisták,stb. De az mszp az elmúlt 20 évben rengeteget változott, nézd csak végig a névsort a vezetők között, most meg akár csak 10 éve! Mennyit változott a fidesz ez alatt az idő alatt? semmit?

22 éve csak Orbán Viktorban képes a jobboldal gondolkodni. Fel sem merül, fel sem merülhet(?) más név. Tényleg ő mindenre a megoldás? szerintem a jobboldalnak egy hosszú önvizsgálati időszak következik majd, mi baloldaliak ezen már túlvagyunk - hogy újra megtalálják önmagukat. Kipukadt az a lufi, amit fújnak már 10 éve, nincs tovább. Az a zsákutcás politika, mindent tagadó stratégia mostanra megbukott. Igen, még van két év a válsztásokig és igen, mindent elkövetnek, hogy az akkori verseny minél inkább korlátozott legyen. De tévedés ne essék, legyen akármilyen választási rendszer, akármilyen regisztráció, nem fogják tudni megőrzni a hatalmukat, mert az emberek már nem őket akarják. Minden 100 emberből csak 1 szerint mennek jól a dologk! Ilyen a legrosszabb baloldali időszakban sem volt. Az Orbán-rezsimnek vége!

És még egy, attól, hogy Te haragszol a baloldalra, még nem jelenti azt h mindenki így tesz. Tudom, h szeretsz véleményt formálni, ehhez minden jogod meg is van, itt a saját fórumodon legfőképp. Arra kérlek mégis, hogy a jövőben inkább az építésre, mint a minden ellenzésére használjátok erőtöket, az emberk belefáradtak az állandó tagadásba, megoldásokat akarnak. De nem ezt az ultraliberális gazdaságpolitikát, amit itt néha megjelentettek.

 

2012. 10. 08. 16:05

Egy egyetemi tanáromat idézném:

"Namármost aki az MSZP-től várja a helyzetének a jobbra fordulását, az vagy az embertársait provokálja, vagy tök hülye."

2012. 10. 08. 16:05

A nap jó híre!

"Eldöntötte Bajnai Gordon, hogy visszatér a politikába, és a 2014-es kormányváltásra készülő politikai erőket fogja támogatni - értesült a hvg.hu. Információink szerint a volt miniszterelnök a Milla október 23-i rendezvényén akarja bejelenteni mindezt." HVG


2012. 10. 08. 15:39

Akkor már számolhatsz a "legnagyobb" bűnükkel !

2012. 10. 08. 15:27

Kit javasolt vagy csak zsűrizgetsz?

2012. 10. 08. 14:39

Rengeteg bűnt elkövet a társadalom ellen a Fidesz-KDNP 2010 óta, de a legnagyobb bűnük akkor is az lesz, ha visszasegítik a hatalomba az MSZP-t.

2012. 10. 08. 14:11

Egy évvel, de akár fél évvel ezelőtt is azt mondtam, hogy az MSZP-re nem szavaznék a 2014-es választáson. Most azt mondom igen. Nem én változtam meg, hanem a helyzet. Olyan mértékű gazemberségeket művel jó ideje a KDNP és a Fidesz, olyan mértékben lopják el a szó szoros értelmében az ország pénzét, a magyarok reményeit, teszik tönkre őket anyagilag és érzelmileg. hogy felértékelődött a szememben a szocialista párt.

Ha ők is belátják, hogy a demokratikus ellenzéki összefogáshoz az ő komoly önmérsékletük is szükséges, és például nem  a posztra tökéletesen alkalmatlan Mesterházyt jelölik, hanem például Bajnait, ha másban is kompromisszumkészek lesznek, megnyerik a választást.

Szerintem több nagy tasliba belefut még a fidesz a nem létező kdnp-vel karöltve, és az országos bukásuk után itt helyben sem lesz esélyük nyerni.

Ehhez azonban az esztergomiaknak ( a többségnek ) végre túl kellene lépniük saját árnyékukat is,  kinyitni a szemüket, szembesülni azzal a vitathatlan ténnyel hogy gondolkodában elmaradtak jópár évtizedet.

2012. 10. 08. 13:20

2012. 10. 08. 12:21

Sopronban egyedül győzött az MSZP. Esztergomban is  megtörténhet:)

( Persze a soproniak már jó régen nyugatosodtak, polgárosodtak, azaz megvolt a szellemi fejlődés.)

http://www.origo.hu/itthon/20121007-az-mszp-legyozte-a-fideszt-a-soproni-idokozi-valasztason.html

2012. 10. 08. 8:05

Sajnálaos módon valóban nem tett semmit az előző kormány Esztergomért, pedig tehetett volna.

"És hát továbbra se feledjük, hogy a jelenlegi önkormányzati testületben Meggyes Tamás helyét többek között az MSZP butaságának is köszönhetjük."

Ez így nem igaz. A Jobbik sem léptette vissza a jelöltjét, tehát ezt csak az MSZP nyakába varrni nem hiteles. A jobbikos jelölt 163 szavazatot kapott, míg Sitku Pál 27 többlet szavazattal nyerhetett volna. Igen nagy hiba volt, hogy abban az egy körzetben nem történt megegyezés.

A helyi KDNP pedig asszisztált a helyi fidesznek, ahogyan jelenleg gyakran durvább javaslatai vannak a Parlamentben a kdnp-s képviselőknek, mint a fideszeseknek.

"2014-ben el lehet indulni MSZP-s színekben a választáson, majd a kompenzációs listáról talán be is kerül 1 ember a testületbe, és ez így lesz jól, ennél többet nem is érdemel az MSZP"

Nagy hiba lenne, ha nem közös jelöltek indulnának logo nélkül. Viszont a közös jelöltek között ott kell lennie a mszp-s jelöltnek csakúgy, mint az  lmp-snek. Olyan, mint független, egyik oldalhoz sem tartozó civil szervezet, amely indult a választáson, vagy politikai céllal szerveződött, és indulni kíván majd, a jelen állapotban nincs!

Törölt felhasználó #3155

2012. 10. 07. 19:18

Sajnos nekem, baloldali gondolkozású szavazóként, egyet kell értenem veled János!
Az MSZP felelősségét nem lehet semmissé tenni! Sem országos, sem helyi értelemben!
Az bizonyítja ezt a legjobban, hogy a bukott kiadatását ők sem szavazták meg.
Azért azt is hozzáteszem, hogy a bizalmat, ha nehezen is, de vissza lehet szerezni! Lassan!
Vannak rendes felkészült okos emberek a baloldalon is. Esztergomban is. Nem is kevesen!

2012. 10. 07. 17:38

János, Tudod, divatos szóval kétharmad nem volt 2006-2010 között, és volt számos olyan törvény, jelesül önkormányzati, hogy az alkotmányról már ne is beszéljek, amelyek védték az önkormányzatokat és igen, lehetősget adtak az ámokfutásra. Amikor ezek a törvények megszülettek, nem MT-kre lettek szabva. ennek megváltoztatásában a fidesz nem nagyon volt partner, sőt még bátorította is az önkomrányzatokat az eladósodásra.

Hogy MT helyét az mszp-nek lehet köszönni érdekes álláspont, maximum annyiban h nekik is volt jelöltjük abban a körzetben, meg a jobbiknak, meg a lmpnek, és a VP-nek is. Így max 25% ebben az mszp feleőssége 75%-ban meg a többieké. De örölök h ilyen meghatározónak látod az mszpt esztergomban h rajtunk múlik vmi, így reméljük még több helyet sikerül majd szerezni a választók jóvoltából 2014-ben.

2012. 10. 07. 14:20

Egy bal oldal sosem  hozott volna lex-esztergomot és sosem vette volna el a város oktatási intézményeit stb...

2006 és 2010 között mit tett a hatalmon lévő baloldali kormányzat amikor kormányzati beavatkozásra lett volna szükség a város érdekében az önkormányzatot bitorló gazemberség ellenében?

Semmit.

Mit tett az oktatási minisztérium, amikor nyilvánvalóan törvénysértő gazemberségeket követett el a városvezetés a Szent István Gimnázium közössége ellen?

Semmit.

Mit tettek az illetékes, baloldai politikai vezetés alatt álló országos szervek, amikor Esztergom lehetőségein jócskán túlnyújtózva eladósodott?

Semmit.

Fidesz és MSZP, ugyanannak az érmének egy-egy oldala. Ahelyett, hogy 4 évente feldobva fej-írás játékot játszunk velük, egyszer és mindenkorra be kell dobni ezt az érmét egy dögkútba. Oda való.

És hát továbbra se feledjük, hogy a jelenlegi önkormányzati testületben Meggyes Tamás helyét többek között az MSZP butaságának is köszönhetjük.

2014-ben el lehet indulni MSZP-s színekben a választáson, majd a kompenzációs listáról talán be is kerül 1 ember a testületbe, és ez így lesz jól, ennél többet nem is érdemel az MSZP.